Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan győzhetném le a falásro...

Hogyan győzhetném le a falásrohamokat?

Figyelt kérdés
Pár tényező, amit fontos tudni szerintem. 17 éves lány vagyok. 165cm jelenlegi súlyomat nem tudom mert szó szerint félek ráállni a mérlegre egy jó ideje. Több mint egy éve átáltam egy egészséges táplálkozásra, de manapság egyretöbbször rámjön az édesség és minden káros dolog utáni vágy. Ilyenkor képes vagyok többezreket is elkölteni és mindent összeenni, amíg a hasam szó szerint már szét nem reped... Egyszerűen nem tudom h miért van ez =( Sokszor hánytatom is magam emiatt, pedig napi rendszerességgel sportolok, van h akár 3 órát is. Menstruációm már 5 és fél hónapja nincsen... lehetséges h ennek köze van a rohamokhoz?? sokszor érzem magam kiszáradva, illetve az elmúlt napokban alig bírtam ébren maradni :S

2014. ápr. 17. 11:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Menj pszichologushoz!!!

Ez sajnos bulimia

Kitartas

2014. ápr. 17. 11:19
 2/7 anonim válasza:

Ismerős, rám is közel 25 kilós fogyás után jött rám a falásroham.

Diéta alatt mennyit fogytál? Mert valószínűleg azért marad ki a menszesz (nálam is van).

A fáradság meg egyértelműen a sok rossz kaját miatt van, mivel a szervezeted sok energiát használ, hogy azokat, amiket összeszel, megeméssze.

Ennek jó pár oka lehet. Lehet pszichikai,lehet, hogy egy nap túl keveset eszel, sőt az is lehet, hogy már agyilag belefáradtál ebbe az egészséges életmódba. Ilyenkor gondolj bele mindig, hogy mi minden rosszat teszel a testeddel. Az az egy év kemény munkát teszed ezzel tönkre.

Én úgy próbálom kontrollálni, hogy egyszerűen nem indulok el a lejtőn. Tehát tényleg semmi olyat nem eszek, amiről tudom, hogy utána nem tudnák megállni.

Azt is hallottam, hogy sokkal jobb, ha pl. minden nap engedsz magadnak egy kis kényesztetést (pl: 3 kocka csoki), minthogy egy héten egy nap mindent összeegyél.

Foglald le magad, hogy ne a kaja körül járjon az eszed, olvass egy jó könyvet, gépezz, tanulj, stb. Nekem még az szokott bejönni, ha egyszerűen nem vagyok itthon. Mivel szinte sosincs nálam pénz, így nem fenyeget a veszély, hogy elköltsem valami hülyeségre, inkább itthon szoktam elcsábulni.

Ha gondolod, beszélhetünk erről :) , mert én is leszokóban vagyok ezekről a rohamokról (hétfőn és kedden is rám jött, már 6 kilót híztam miattuk...)

18/ L

2014. ápr. 17. 11:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Igazából tényleg lelki segítség kell (pszichológus, lelkész, jó társaság..)

Pedig nem lenne ilyen bonyolult a helyzeted.

Csak be kellene tartani, hogy soha ne hánytasd meg magad (uralkodhatsz a viselkedéseden, ha nem akkor ez is tanulható egyébként).

Aztán ugye több zsírt eszel, mert ez fontos tápanyag ahhoz hogy egészségesen működjön a testünk, éhség érzetünk.. és kb. ennyi volt a lényeg. Mellette persze kevés szénhidrát, semmi tejtermék, így lehet enni, élni normálisan, egészségesen.

2014. ápr. 17. 11:46
 4/7 A kérdező kommentje:
18/L 18kg-t fogytam, de abból most visszajött 6-7 kg... visszagondolva, 52 kg-osan is kövérnek éreztem magam.. ma már visszasírom az 54-53 kg-ot =(
2014. ápr. 17. 11:57
 5/7 anonim ***** válasza:
És most paleózol, vagy valami? Valami értelmes van az étkezéseidben, teszel valamit magadért (mert ugye a napi 3 óra sport az keményen hangzik, de hát nem egy kifejezetten értelmes dolog önmagában)
2014. ápr. 17. 12:03
 6/7 A kérdező kommentje:

MinimorRis,

egy átlagot diétás étrendet követek , kerülöm a lisztet meg minden nagy szénhidráttartalmú dolgot és a cukrot, sok zöldség, csirkemellet sütőben sütve eszem. Vacsorára túrót szoktam általában enni, bár manapság már reggelire is és majdnem, hogy teljesen ki iktattam (szinte akaratom ellenére) gabonaféléket. Régen tök egszerűe betartottam egy ennél kevésbé keményebb étrendet, és lefogytam... ma már félek a kajáktól, de van h rámjön az 5 perc és vége... szval így nem mondanám azt, h jelenleg normális az étkezésem

2014. ápr. 17. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Hááát itt valahol a buksidban lesz a probléma.

Én tavaly kezdtem el ugyanezt, 14 kilót fogytam 53-ról. Én is kövérnek láttam magam. Szóval ez tényleg valami testképzavar, mert az a magasságomhoz (165cm) pont jó súly lett volna.

Aztán anorexiával pszichoterápiára kellett járnom, ahol még mindig 39 kiló voltam. 2 hete jöttem haza és azóta folyamatosan zabálok. De szó szerint, úgy 5000 kcal/nap. 7 kilót híztam és nem tudom abbahagyni a zabálást.

Ez a testet is megterheli, a tiedet is, ezért vagy fáradt.

Szerintem keress egy pszichológust, nagyon sokat tud segíteni. Mert nagyon tönkre lehet tenni a szervezetedet az éhezéssel, hánytatással, falásrohamokkal is.

Valószínű amúgy, hogy a diétázás miatt a szervezeted be akarja pótolni azokat a szénhidrátokat, amiket eddig megvontál magadtól. Sajnos ez ilyen :(

Amit tudsz tenni, hogy felkelsz és megnézed, hogy miért eszel/nem eszel/hánysz. Valószínű lelki okai vannak.

Nagyon sok kitartást Neked, és ne szomorodj el, lesz ez még jobb is, csak kérj segítséget, mert ez nem játék.

18/L

2014. ápr. 19. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!