Hogyan "győzhetném" le a félelmemet, a fogorvosokkal szemben?
Önszuggeszcióval esetleg.
Én járok fogorvoshoz, vérvételre, olykor műtétre (sérv pl.) és meggyőzöm magam.
Pl: nem én vagyok az egyetlen, sőt biztos sokadik, aki odamegy, többiek is kibírták sokk nélkül, én sem vagyok_leszek gyengébb náluk, nehogy má.....
Tudom, hogy az orvos nem akar fájdalmat okozni, ami mégis lesz, az elkerülhetetlen, készülök rá lelkileg, hogy ki kell_lehet bírni, nem ér váratlanul, eddig mindig "belefért" az előkészületekbe.
Tényleg így csinálom, sokat segített, ma már nem félek orvoshoz menni, de "készülök"..
Szia! Régen és is nagyon féltem a fogorvosoktól! Ált. iskolában már előző nap este nem aludtam sokat. Aztán nem esett ki a tejfogam, és szerencsére apukém dokijához elmentem, aki nagyon pozitív benyomást tett rám. Nagyon rendes, mindig mondja, hogy mit csinál, elmagyarázza a dolgokat ha érdekel.
Azóta volt fogszabályzóm és kiszedték egy bölcsességfogamat is. Amit esetleg tudok javasolni, hogy menj el önszántadból egyhez és ne félj kérdezni, beszélgetni vele.
Ezt szopogass fogorvos előtt egy héttel minden nap (7 napon át): ARNICA CH9. (Nem fogsz félni.)
Fogorvosi kezelést követően, pedig ezt: TRAUMEEL tabletta (éhgyomorra elszopogatni) minden nap min. egyszer.
Kérd meg az orvost, hogy mielőtt bármilyen beavatkozást végezne: adjon érzéstelenítő injekciót, mert nagyon érzékeny vagy a fájdalomra! és arra is kérd meg, hogyha valamit el akar távolítani, akkor írjon fel Neked otthonra is fájdalomcsillapítót (vagy ha muszáj antibiotikumot), hogy az első 1-2 nehéz napot könnyebben kibírd! Jogos igény, hogy nem akarsz fájdalmat. (és ahogy kijössz a dokitól, azonnal váltsd ki a recepteket, hogyha kimegy az érzéstelenítő: legyen mihez nyúlnod!)
Amikor feldagadt az arcod, akkor azért fájt a kezelés, mert olyankor nem hat a lidokain. Normális esetben nem érzel fájdalmat, mert még egy egyszerű kis töméshez is adnak injekciót.
Egyébként én is nagyon féltem régen a fogorvostól, mert fiatal koromban még zsibbasztás nélkül tömtek, és nekem mindig volt lyukas fogam... Mióta szültem, és átéltem három veseköves görcsrohamot, azóta csak röhögök azon, hogy valamikor egy kis fogfúrástól paráztam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!