Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit gondoltok, a tej egészséges?

Mit gondoltok, a tej egészséges?

Figyelt kérdés
Szoptatós anyukák kíméljenek! Én a tehéntejre és a boltokban vásárolható "tejekre" értem a kérdést!
2009. dec. 21. 11:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
77%

Elsönek!Aki a cikket irta,igy kommentàl:

Egy kérdezö:--ha mindenki rossznak tartja a tejet, akkor árulja el vki, hogy egy alapvető testépítő kaját a zabpelyhet reggel, mivel eszitek? vízzel? vagy magába? egyik volt iskolatársam mióta eddz, minden edzés után megiszik 1 1,5 liter tejet, naponta 3-4 litert(mellette rendesen eszik) és ottvan 48-49-es karja, 160-al nyom fekve... Az edző, azt mondta, hogy ez szerinte sok, de 1 litert nyugodtan meg lehet inni naponta.

mellesleg egy liter tejbe(amit én iszok) 38g fehérje van.

Vàlasz rà:--Tartós hivatkozás 2009. Jún. 10. @ 15:53

Megjegyzés innen: bunny [Tag] · [link]

vízzel és proteinnel agykombájn!

vagy gyümölccsel szárazon - ezek ám a nagy dolgok, mi?

egy liter tejben meg van egy valag tejcukor meg valag telített zsír, zsenikém!

egyébként azért írtam a cikket a fogyatékosoknak hogy megértsék, hogy miért nem jó a tej. ha nem sikerült a cikkből, azt anyukával kell megbeszélni a genetikai állomány szempontjából, mi ennél többet nem tehetünk!

részemről sz.rom le, hogy te tejet iszol vagy sem, nem kötelező gondolkodni, tőlem lehetsz tökhülye is!

Tartós hivatkozás 2009. Jún. 10. @ 17:18

Megjegyzés innen: Geri [Látogató]

azt mondd már meg zsenikém kérlek szépen, hogy miben rontja le a proteint? Meg mivel? És hogy? Én speciel erre lennék kíváncsi, nem a fikázódásodra....

Tartós hivatkozás 2009. Jún. 24. @ 20:01

Megjegyzés innen: bunny [Tag] · [link]

nincs leirva elég értelmesen, fogyatékosb.zi?

elhiszited fogyatékos, hogy le@arom, hogy neked elég nymós ellenérvek voltak-e? idd tejjel, tehánszarral vagy kokakólával, nekem mindegy!

na a másik, fogyatékosb.zinak:

2009. dec. 21. 12:33
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Maga a tej (vitaminok, kalcium stb.) egészséges, bár aki nem bírja a laktózt, azt bizony meghajtja.

A gond inkább azzal van, hogy a nagyobb üzemekben mindenféle hormont és antibiotikumot nyomnak a bocikba, és sokszor a beteget is megfejik és ezek hanyagabb gyártóknál potenciális veszélyforrások. Arról nem is beszélek, hogy extrémebb helyeken mindenféle vagyszert tesznek a tejbe, hogy "tejszerűnek" nézzen ki, a vízzel való hígítást leplezendő (főleg a kínai melamin-botrányra gondolok). De az előbb leírtak az emberi felelőtlenség és nyereségvágy miatt vannak, és nem a "tej hibái"...

2009. dec. 21. 12:37
 13/28 A kérdező kommentje:
Azt jó lenne megtudni, hogy ha valami egészséges, az hogy okozhat allergiát? És azt se felejtsük el, hogy igen sok érvelés szól a tej ellen. Ha megnézzük, hogy csak az ember issza a tejet miután kinőtte a csecsemőkort, joggal tehetjük fel a kérdést, hogy valóban használ-e ez nekünk.
2009. dec. 21. 12:49
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok "tejvédő", de ez a "Ha egészséges, akkor hogy okozhat allergiát?"-érvelés akkora hülyeség (elnézést a kifejezésért), mint ide Jeruzsálem. Az ember bármire lehet allergiás a gyógyszerektől kezdve a parlagfüvön át (és most kapaszkodj meg) szinte bármilyen ételre (mogyoró, búza, tojás stb...)
2009. dec. 21. 13:35
 15/28 anonim ***** válasza:
29%
Magát csapja be az, aki szerint egészséges a tej. egyetértek a beidézett szöveggel: lesz*rom, hogy isszátok-e a tejet vagy nem, bajotok!
2009. dec. 21. 15:35
 16/28 anonim ***** válasza:
81%

A tej nagyszerű tápanyagforrás, különben nem szoktunk volna rá. Fontos, hogy mellette figyeljünk a magnéziumbevitelre is, különben relatív magnéziumhiány alakulhat ki, különösen, ha sok tejet iszik az illető. Napi két liter már túlzás.

Az egy más kérdés, hogy vannak, akik nem bírják, vagy etikai szempontból kifogásolják a tejivást.

2009. dec. 21. 16:20
 17/28 anonim ***** válasza:
80%
Jó, hát aki írta azt a cikket, az egy idióta. Főleg, hogy semmi érvet nem írt, és mikor erre rávilágítottak neki, akkor elkezdett kötekedni, magaslóról megalázni próbálni, a végén meg csak simán nem válaszolt inkább. Ha egy rendes tudományos igényű cikkben fejtette volna ki valami kutató, hogy ez bizony nem jó, akkor még el is hinném, de így, egy mezei kis gyúrós Pistán, akinek ennyire futja, hogy "fogyatékos bzi a tej szar és kész, majd én jobban tudom" csak röhögni lehet, néhány hasonló kaliberű "én vagyok a fsza gyerek" szintűnek meg ő a fény az éjszakában. Hát kellenek ilyenek is a világra, különben unalmas lenne..
2009. dec. 22. 01:20
 18/28 A kérdező kommentje:

Ahogy elnézem, már nem ír senki úgyhogy lezártnak tekinthetjük ezt a topikot :)

Na már most, kaptunk mindkét oldalról válaszokat, bár a tejivók többségben voltak, de ezt betudom annak, hogy sokan inkább a többség mellé áll, pedig valószínűleg nem kutatóorvosok a kedves válaszolók. Mindenki a sajátját fújja, mert lényegében honnan lehetne tudni? Mindenki valakinek a véleményét adja tovább, tehát nem feltétlenül kell annak lennie az igaznak, amit a többség mond. Én nemtudom mi az igaz és mi nem; inkább maradok pártatlan. Mindenesetre billentsük a mérleg nyelvét vissza, hogy egyensúlyban legyen mind a két állítás. Ezzel a linkkkel szeretném ezt elérni:

[link]

Ezt inkább a magas százalékos válaszolóknak ajánlom, mert ők leginkább azt írják amit az ember hallani akar és az nem biztos, hogy az a helyes megoldás. (Találkoztam már ilyennel, és nem általánosítok)

A diós, mogyorós válaszolónak nem jó a példája. A parlagfű teljesen helyénvaló, hiszen önmagában okoz allergiát, de azt egészségesnek szoktuk mondani?

Köszönöm a válaszokat, és mindenkinek békés karácsonyt, valamint boldog új esztendőt kívánok!

2009. dec. 22. 11:10
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Akik tudnak angolul, melegszivvel ajanlom az alabbi programot, es garantaltan soha az eletben nem isznak tejet megegyszer.

:D

Udv

[link]

2009. dec. 22. 15:25
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

A cikk írója annyit ért a tejhez, mint én az atomfizikához :) Tehéntelepen dolgozom, valamennyivel jobban tisztában vagyok a kérdéssel, mint ez a 2004-es cikk írója. Minden tiszteletem az övé, ennyi értelmetlen mondatot, és zagyvaságot csak komoly erőfeszítések árán lehet összehozni.

Senki ne igyon tejet, az anyatermészet el van cs*szve, nem is értem, hogy juthattunk idáig a kis egysejtűektől...

Abban igaza van: a tej halálos méreg. Aki 1825-ben tejet ivott, már senki nem él. De ez igaz az ecetes uborkára is!!!

Aki elhiszi, annak őszinte részvétem! :D

2009. dec. 25. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!