Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ti, hogy fogjátok vissza...

Haurus kérdése:

Ti, hogy fogjátok vissza magatok csoki, édesség evés szempontjából?

Figyelt kérdés

Mindenki válasza érdekelne de az a legjobb ha cukorbeteg vagy.

UI:cukorbeteg vagyok

2014. márc. 26. 14:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok cukorbeteg. Marha egyszerű, nem veszel magadnak.

Ha meg más kínál, kimondod a varázsszakavakat: Köszönöm, nem kérek.

2014. márc. 26. 14:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Én cukorbeteg vagyok, agyban döntöm el :) Hogy a megengedett szénhidráton belül lehet a süti, csoki stb.. aztán majd következő étkezésre átviszem, és akkor sokkal jobban esik, és legalább nem kell plusz inzulin, több méréssel hülyéskednem :)
2014. márc. 26. 14:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Én se vagyok cukorbeteg, nálam a helyettesítő vált be. Nem csokival, hanem mással jutalmazom magam, pl. egy pohár mézes kakaót fogyasztok, és ez ugyanolyan örömet okoz :) Neked nyilván a méz sem játszik, tehát vmi édesítős cucc jöhetne szóba.
2014. márc. 26. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, még az előzőhöz, hogy minél tovább kibírod csoki nélkül, annál könnyebb. Ha már 1-2 hetet kibírtál, nem is fog érdekelni annyira.
2014. márc. 26. 14:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok cukorbeteg, de a plusz kilók miatt 3 hónapja lemondtam az édességekről, meg a lisztről. Hát nem volt könnyű, mert előtte sok édeset ettem.

A legnagyobb kihívás az még a mai napig is, amikor csokit veszek a gyerekeknek, vagy sütit sütök, vagy veszek. Ilyenkor hatalmas akarat kell, de eldöntöttem, hát így lesz. Nem veszem meg, nem eszek belőle, ha megkínálnak nem fogadom el. Még mindig lemondásnak érzem, de már egyre kevésbé.

Az előző hozzászólások valamelyikébe jól leírta valaki, hogy fejben dől el. Ha nem akarsz valamit, ne tedd. Ennyire egyszerű.

Amúgy az édes ízt én se tudom, meg nem is akarom kiiktatni, így zabkását szoktam főzni édesítőszerrel. Igaz a család szerint semmi íze, de nekem már édesnek tűnik, és nagyon jól esik. Azt eszem olyankor amikor a többiek sütiznek.

2014. márc. 26. 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk elmegyünk dolgozni. Mondjuk a szeretetet, az emberi kapcsolatokat nem csokival akarjuk pótolni. Gondolj a jövőbeli amputált lábadra, lábaidra, a csonkokra és gondolj még jövőbeli vak önmagadra is.
2014. márc. 26. 14:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem vagyok cukorbeteg, de azért válaszolok:

Teljesen nem fogom vissza. Minden nap eszek egy kicsit, viszont nagyon-nagyon igyekszem mértéket tartani, ugyanis nem akarok meghízni. Ez motivál leginkább.

Szóval napi mondjuk két szem kis bonbon, néha egy szelet csoki az, ami belefér, ennyitől nem hízom, meg jól is esik. De sosem ülök le egy tábla csokival a TV elé.

Teljesen lemondani nem tudnék róla, szerintem nem is kell (kivéve persze, ha valaki betegség miatt nem eheti), de a normális kereteken belül kell maradni.

2014. márc. 26. 16:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Igyekszem kevés szénhidrátot és sok zsírt enni. Akkor nem kívánok csokit s kevesebbet is eszem, jobban érzem magam... Lehet, hogy nem mindenkinél hat és tuti nem mindenkinek való, de nálam ez az egyetlen megoldás, amit szeretek is :)

Édességet azért elég gyakran eszem, de ahhoz nem feltétlenül kell sok szénhidrát. Főleg, hogy megtanultam értékelni az ételek természetes édességét, ha nem is tökéletes még a dolog :P

A kakaót nálam egész jól tudja helyettesíteni a kávé is. No ilyenkor kell fegyelmezett lenni és nem cukrozni, mézezni (merthogy semennyire nem akarom azt). Sok kókusztejjel vagy zsírtejjel többnyire működik a dolog. Édes nem lesz, de finom igen s nem érzek vágyat az édesítésére...

De pl. az eritritol, ha nem is finom, nem rendelkezik mellékízzel, az egyetlen édesítő, amit meg tudok enni, de nem használom azt sem.

Azt hiszem, személyfüggő, kinek mi válik be.

S ha csoki, akkor a magas kakaótartalmúból akár kevesebb is elég lehet. Nem tuti, mert ismerek egy nagyon finom 70%-osat (évi párszor még veszek is, nemcsak sajátot eszem), ahol elég nehéz megállni egy ponton... A kevésbé finomakból tudok enni egy kis kockát.

Ha pedig igen erősen az egészségemről van szó, akkor nagyon elszánt tudok lenni.

2014. márc. 27. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!