Hogyan fogyjak le május végéig 10 kilót?
március elején kezdtem el az alábbi diétát:
1. 5 óra után nem eszem
2. Naponta max. 1500 kalóriát viszek be
3. nem eszem édeset és liszteset, csak bűnözési napon.
4. Bűnözési nap: 1800 kalória bevitel, lehet csokit és liszteset is enni a kereten belül
5. reggel csak gyümölcsöt eszem
6. naponta cirka 3 litert megiszom, ebből 1 liter mindig maté tea v. citromos víz
(Alap, hogy naponta cirka 3/4 órát gyalogolok közepes tempóban.)
Eddig cirka másfél kilót tudtam csak leadni és most egy hétvége alatt azt is visszahíztam.
Tudnátok valami olyan diétát, ami hatásosabb/többet tudnék vele fogyni kevesebb idő alatt?
Elnézést, ha nyers voltam, de csak igazságot írtam le.
Segíteni is igyekeztem, de ha gondolod, kiemelem még egyszer, hogy részemről mi lett volna az:
- nincs olyan, hogy javasoljatok valami hatásos diétát.
egy hatásos diéta van fogyáshoz, vigyél be kevesebb energiát, mint amennyit elégetsz.
Nem kalóriát számolunk, henme makrotápanyagot. A fehérjében is van kalória, mégsem hizlal. menjen napi 2-2,5 gramm per testsúlykg fehérje az izmaid megóvására. 2 g/tskg CH és 0,5 g/tskg zsír (lehet 1 is, aztán ha nem megy a fogyás, csökkented). Nem magamtól vagyok ilyen okos, ezeket a számokat szokták ajánlani azok, akiknek bejött.
- olvasd el a Sárga kapszulát!
- a reggeli csak gyümölcs nem segíti a fogyókúrát, sőt!
- heti 4-5x40 perc aerob mozgás. Vagy legalább a közepes gyaloglást nyomasd gyors tempóban.
Akármekkora is a súlyod, ne akarj heti fél kilónál többet fogyni, mert abban már túl sok lesz az izom. vagyis az alapkérdésre a válasz: sehogy!!!
Az első 2 hétben heti 1 kg is lemegy majd, mert vizet vesztesz, de ez később belassul.
Ez pedig... "Annyit még had kérdezzek: miért/hogyan él a köztudatban ennyi téveszme a csodadiéták hatékonyságáról, meg arról, hogy hogyan kell fogyni?" ...nem neked szólt, hanem a köztudatnak és tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki mérgezi az emberek agyát ilyesmivel. Vagy mindent elhiszünk, amit a magazinok írnak?
1. 5 óra után nem eszem – Valóban értelmetlen akkor, ha esti 8 óránál később fekszel le, ugyanis maga az alapelv az volna, hogy lefekvés előtt 3 órával már nem ajánlott enni; elvégezve a matekot, neked is pontosan kijön, hogy melyik az az óra, amelyiknél később már jobb nem fogyasztanod semmit, de ez a délutáni 5 óra nem egy leszögezett időpont, a 6 óra még valamennyire reális annak, aki 9-kor fekszik le, stb.
2. A kalóriákról megoszlanak a vélemények, viszont az általánosan elfogadott nézetek szerint 1200 kcal alatt beszélünk koplalásról, ezért az 1500 kcal jónak tűnik, persze ez is lehet kevés akár intenzív fizikai munka mellett, akár a későbbiekben súlytartás esetén, de erre majd ráfogsz érezni és ennek függvényében fogod majd szabályozni az energiabeviteled. Egyelőre, amennyiben elegendő energiád van és nem érzed fáradtnak/éhesnek/gyengének magad, megfelelő ez az energiabevitel.
3. A bűnözési napokkal az a gond, hogy sokan annyira átszeghetik a határt, hogy akár egy napon belül is visszapakolhatják a felét vagy akár az egész részét annak, amit egy heten belül ledolgoztak. Nálad azért nem áll ez fenn, mert olvastam a következő pontodat, amelyben tisztázod, hogy a „ bűnözést ” is kordában tartod.
4. Bár nem tértél ki rá konkrétan, de gondolom heti egy bűnözési napról van szó, ez esetben az 1800 kcal nem sok és ha ettől jobban érzed magad a következő hétben, akkor még előnyös is lehet ( nem egészségügyi szempontból, hanem inkább csak a saját placebo hatásodért ).
Ideális célpont a táplálkozástudományban és maga az egészség terén is az volna, ha az édességet és minden lisztnemű terméket az ember teljesen elhagyná az étrendjéből, de azt gondolom felesleges mindenkit a Keto & Paleolit elvekkel traktálni, főleg kéretlenül, de ha van rá időd és kedved esetleg, akkor utánaolvashatsz a témának, mert egy teljesen új perspektívát nyújt táplálkozás és életvitel szempontjából.
5. Ennek sem előnye, sem hátránya. A reggeli kizárólagos gyümölcsevés szélesen elterjedt, de alig akad olyan, aki megtudná mondani, hogy miért. Szóval miért is ? A gyümölcsöket laktató és finom csemegének tartják, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmúnak is ( amely nem minden esetben igaz ) és ezért terjedt el ez a nézet, miszerint délelőtt optimális gyümölcsökön élni.
Nos az igazság az, hogy az aszalt gyümölcsöket végképp ne keverjük ide, mert azok nemcsak kalóriabombák, de cukorbombák is, viszont a friss gyümölcsök sem állnak távol ettől, ugyanis egy átlagos narancsban vagy szilvában is elegendő cukortartalom van ahhoz, hogyha valaki betol belőlük néhány darabot, akkor az jelentősen megemeli a vércukorszintet, a vércukorszint pedig inzulint generál és az inzulin a zsírtárolást segíti elő. Ez egy új levezetés azoknak, akik nemigazán jártasak táplálkozástudomány terén, de bizony számos tévhit kering, amely itt leépítésre kerül, mert semmi alapja nincs, sőt még félre is vezetnek. Semmivel nem jobb 2 almát enni reggelire, mint egy rántottát mondjuk, sőt az utóbbiban található fehérje és jó minőségű zsír sokkal inkább segíti a szervezetet, mint az előbbiben található cukor.
6. A folyadékbevitel minél magasabb, annál jobb, viszont a cukrozatlanságra mindig figyelni kell.
" Tudnátok valami olyan diétát, ami hatásosabb/többet tudnék vele fogyni kevesebb idő alatt? " - Igen, a Keto & a Paleolit formái, ahogyan azt már előbb is említettem, viszont egyedül nézz utána, mert elég tág téma, de ha kérdéseid vannak, akkor válaszolhatunk rájuk, csak előbb sajátítsd el az alapokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!