11 éves vagyok.2009. Május 09. -én leszek 12 éves és most 53kg vagyok. Le szeretnék fogyni csak van egy baj az h ha éhes vagyok akkor nem bírom meg állni h ne egyek. Hogyan fogyjak le?
Azt nemtudom milyen magas vagy, de valószínűleg most fogsz még nőni és akkor arányosabbá válik a tested, de ha minden áron változtatni szeretnél a súlyodon akkor mozogj, keress valami sportot amit szívesen űzöl legalább heti 3x, az étkezéssel kapcs.: ne próbálj meg éhezni, a te szervezetednek még tényleg szüksége van MINDENRE ami normális táplálék, beleértve pl a csokit is(inkább ét,de a tej sem számít véteknek), vagy akár a zsírosabb húsokat.(Persze nem elvetni a súlykot és csak csokit enni:) táplálékháromszögnek megfelelően felépíteni az arányokat) Inkább a mértéket próbáld megtartani, fogyassz több rostosat, hogy gyorsabban működjön az emésztésed.
Szerintem ezekkel "megtarthatod a súlyod" és amikor megnyúlsz akkor tökéletes alakod lesz:) (ha kitartóan sportolsz akkor természetesen csinosodsz, fogysz, ha valóban van súlyfelesleged). Tényleg ne koplalj, mert akkor nemfejlődnek rendesen a vázrendszered és nem is nőssz meg oylan hamar/magasra!
Sportolj, ja és jó étvágyat! :)
Dietetikusként és anyukaként is azt mondom NE FOGYÓZZÁL. NEM SZABAD. Ráérsz még ezzel, ha majd a 162 cm-dhez leszel 18-20 éves és legalább 80-90 kg.
Ha nem vagy elégedett magaddal ne nézz tükörbe gyakran. A másik mozogj inkább. S feltétlen beszélj erről az anyukáddal.Ugyanis ha te most fogyózni kezdesz erős a gyanúm,hogy anorexiás leszel és annak nagyon súlyos következményei vannak. Többek közt a korai fogyózásba bele is halhatsz. S tudom az sem érdekel most, hogy majd ha 20-25-30 évesen gyereket akarsz lehet azért nem lehet mert korai serdülőként fogyózni kezdtél és úgy felborult a hormonháztartásod, hogy nem csak nem fogsz menstruálni, de még meddő is leszel.
Mozognék én akár mennék minden nap biciklizni órákat is meg mennék görkorizni is csak az a baj hogy egyedül nem szeretek biciklizni meg ilyesmit csinálni és a faluban nincs más korombeli gyerek meg senki olyan nincs akivel tudnák ilyen sportokat csinálni.
De még milyen sportokat lehet kipróbálni amitől mozog mindenem??
Már 12 éves vagyok..most 52 kg.vagyok, minimum 48 kg..akarok lenni.ha nem többet fogyok nem baj csak 48 kg-ra.Tényleg..most jön a nyár Augusztusban megyünk a balcsira de így inkább nem megyek el mert nagy a hasam..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!