Mit csináljak? 8 éves kislányom nagymama halála óta csak a sajtos vajkrémes szendvicset hajlandó megenni.
1 hete kedden történt, a párom édesanyja volt, láncdohányos világéletében, tüdőrákkal küzdött, meg így a vége felé már persze számos áttéttel.
Picilányom nagyon megviselte, imádta a nagyit, azt mondja, hogy mindig sajtos vajkrémes kiflit evett nála paradicsomszeletkékkel, és hogy megőrizzük a nagyi emlékét, ő bizony ezt fogja enni ezentúl. Nem tudok mást "rátukmálni", pedig elhihetitek, már mindennel bepróbálkoztam, olyannal is, amit egyébként nem szívesen adnék neki (csoki, stb). Ráadásul csak és kizárólag azt a fajta vajkrémet és sajtot fogadja el, amit a mami adott neki (S-budget márványsajtos vajkrém és Spar trappista - mami egy bazi Interspar mellett lakott, tőlünk 5 km a legközelebbi, képzelhetitek...)
Mit javasoltok? Arról, hogy ez pszichésen mennyire nem egészséges, nem is beszélek, leginkább a tápanyaghiány miatt aggódom. Kap multivitamint, de nem hiszem, hogy elég volna. Tegnap este már elsírtam magam, esküszöm, teljesen reménytelen vagyok.
Egy aggódó édesanya
Csábítsd, csokival, vagy vidd el egy cukrászdába..
Bizonyára lesz olyasmi, amire nem tud majd nemet mondani!
1. vidd el mekibe
2. onnan pedig egy pszichológushoz
komolyan
és még most
Nem bírnám éheztetni a gyerekem, inkább a sajtos pacsmag paradicsommal.
Én is gondolkoztam azon, hogy el kéne vinni szakemberhez, de férjem lehurrogott, hogy hagyjam gyászolni a szegény kislányt. Rendben is volna ez - egy ideig. És úgy, hogyha nem forogna ezzel veszélyben a fizikai egészsége.
Nem lekenyerezhető semmivel, csináltam neki tündérkés sütit, gyümölcskosárkákat, pizzás csigát - amit imád -, palacsintát pudinggal ill. fagyival töltve, egyik se kellett. Összeszorítja a kis száját, és mondja, hogy adjam a "sajtospariskiflit".
Vigyem el titokban pszichológushoz, férjem tudta nélkül? Vagy túlreagálom?
Az érzelmi részhez nem hozzászólva:
Én kicsinek egy időben csak párizsit voltam hajlandó enni (reggeli, vacsi, uzsi...) nem tudom hogy mért. Pár hónap alatt iszonyatosan megutáltam.
Köszönöm a tippeket, holnap reggelitől próbálgatom őket apránként, hátha hat rá valami.
Egyébként azt nem értem, hogy lehet ilyen állhatatos, én már rég megutáltam volna ezt a kombinációt, ha napi 3x ezt enném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!