Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit csináljak? 8 éves kislányo...

Mit csináljak? 8 éves kislányom nagymama halála óta csak a sajtos vajkrémes szendvicset hajlandó megenni.

Figyelt kérdés

1 hete kedden történt, a párom édesanyja volt, láncdohányos világéletében, tüdőrákkal küzdött, meg így a vége felé már persze számos áttéttel.

Picilányom nagyon megviselte, imádta a nagyit, azt mondja, hogy mindig sajtos vajkrémes kiflit evett nála paradicsomszeletkékkel, és hogy megőrizzük a nagyi emlékét, ő bizony ezt fogja enni ezentúl. Nem tudok mást "rátukmálni", pedig elhihetitek, már mindennel bepróbálkoztam, olyannal is, amit egyébként nem szívesen adnék neki (csoki, stb). Ráadásul csak és kizárólag azt a fajta vajkrémet és sajtot fogadja el, amit a mami adott neki (S-budget márványsajtos vajkrém és Spar trappista - mami egy bazi Interspar mellett lakott, tőlünk 5 km a legközelebbi, képzelhetitek...)

Mit javasoltok? Arról, hogy ez pszichésen mennyire nem egészséges, nem is beszélek, leginkább a tápanyaghiány miatt aggódom. Kap multivitamint, de nem hiszem, hogy elég volna. Tegnap este már elsírtam magam, esküszöm, teljesen reménytelen vagyok.

Egy aggódó édesanya

2014. jan. 29. 21:06
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Mindenki úgy gyászol, ahogy tud, ahogy szeretne, és ez alól a kisgyermekek sem kivételek. Próbálkozz azzal, hogy azt mondod neki, hogy a nagyi biztos azt szeretné, ha egészségesen, és változatosan enne. Természetesen csak szépen lassan, mindent a maga tempójában.
2014. jan. 29. 21:10
 2/20 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem veszel neki olyat akkor éhezik vagy előbb utóbb megeszik mást is? Ha nem, akkor le kell vele ülni beszélgetni, hogy ehet olyat is amit a nagyi adott de egy nap egyszer és mást is kell ennie. Végső megoldásnak egy gyerekpszichologust ajánlok, mert ő ért a gyerekek nyelven és 90%ban teljesen kigyogyitja a gyereket ebből.
2014. jan. 29. 21:10
 3/20 anonim ***** válasza:
36%

Csábítsd, csokival, vagy vidd el egy cukrászdába..

Bizonyára lesz olyasmi, amire nem tud majd nemet mondani!

2014. jan. 29. 21:17
 4/20 anonim ***** válasza:
56%

1. vidd el mekibe

2. onnan pedig egy pszichológushoz

komolyan

és még most

2014. jan. 29. 21:21
 5/20 A kérdező kommentje:

Nem bírnám éheztetni a gyerekem, inkább a sajtos pacsmag paradicsommal.

Én is gondolkoztam azon, hogy el kéne vinni szakemberhez, de férjem lehurrogott, hogy hagyjam gyászolni a szegény kislányt. Rendben is volna ez - egy ideig. És úgy, hogyha nem forogna ezzel veszélyben a fizikai egészsége.

Nem lekenyerezhető semmivel, csináltam neki tündérkés sütit, gyümölcskosárkákat, pizzás csigát - amit imád -, palacsintát pudinggal ill. fagyival töltve, egyik se kellett. Összeszorítja a kis száját, és mondja, hogy adjam a "sajtospariskiflit".

Vigyem el titokban pszichológushoz, férjem tudta nélkül? Vagy túlreagálom?

2014. jan. 29. 21:27
 6/20 anonim ***** válasza:
72%
Én ezt nem tenném. Hozzászokhat a csokihoz,illetve ahhoz,hogy ha valami bánata van sok csokit ehet,aztán majd az lesz a gond,hogy erről hogyan szoktasd le. Legyél vele türelmes,ahogy az első válaszoló is írta. Esetleg amikor eszik először egyen a "mamaféle" vajkrémes szendvicsből,de hozzá mindig adjál neki valami mást is(felvágott,tojás,egyéb zöldség,gyümölcs) és mondd neki,hogy délben a mama is mást,főtt ételeket szokott enni,egye Ő is ezt,hogy szép,nagy lány legyen.
2014. jan. 29. 21:27
 7/20 anonim ***** válasza:
78%

Az érzelmi részhez nem hozzászólva:

Én kicsinek egy időben csak párizsit voltam hajlandó enni (reggeli, vacsi, uzsi...) nem tudom hogy mért. Pár hónap alatt iszonyatosan megutáltam.

2014. jan. 29. 21:28
 8/20 anonim ***** válasza:
56%
Bocs,de közbe írtál! Az "én ezt nem tenném" a csokira vonatkozott.
2014. jan. 29. 21:28
 9/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, holnap reggelitől próbálgatom őket apránként, hátha hat rá valami.

Egyébként azt nem értem, hogy lehet ilyen állhatatos, én már rég megutáltam volna ezt a kombinációt, ha napi 3x ezt enném...

2014. jan. 29. 21:31
 10/20 A kérdező kommentje:
Sejtettem :)
2014. jan. 29. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!