Jól látok? TV híradóban nagymama fáról szedi a meggyet és adja az unokáinak akik falják mosatlanul! Csak én nem értem?
Biztos jól láttad, én nem láttam.
Soha nem mostam meg se a cseresznyét, se a meggyet, simán ettük a fáról... a gyerekem is onnan eszi.
Látásod milyenségét innen nehéz lenne megítélni, de mi olyan különös van a dologban, ami miatt kérdezed.
A fán lévő gyümölcs akár tisztább is lehet, mint a mosott. Valamennyi koszt egyébkéntis meg kell enni az immunrendszer működésének fenntartásához.
A piacon vagy boltban vett gyümölcsöket azért célszerű csak megmosni, mert az ismeretlen és nemkívánatos szennyeződés érhette. Illetve a külföldről érkező felületén lehet olyan szer, amely a gyümölcsöt nem károsítja, de magát a szert nem célszerű elfogyasztani.
Én meg azt láttam, hogy búzából készült liszteket és édességeket (cukrot), valamint mesterséges színezőanyagokat tartalmazó 'élelmiszereket' adtak gyerekeknek. Ráadásul nem is a tévében láttam (nem tévézek).
A gyümölcsön fellelhető szennyeződések, mikrobák jelenthetnek nagyobb veszélyt ezeknél a dolgoknál? Hát jó kérdés, mert nem biztos.
"A piacon vagy boltban vett gyümölcsöket azért célszerű csak megmosni, mert az ismeretlen és nemkívánatos szennyeződés érhette."
A fádon mászkáló légy bemutatkozott netán hogy én a tissztaság nemtője vagyok?
Afrikából színezőanyag a levegőben? Nem homok volt az? Dehogynem! A baktériumokról: Egy felnőtt emberben 4-5 kg baktérium él. A gyerekekben arányosan kevesebb persze. Nélkülük nem is létezhetnénk.
Állatokról hordhatnak át szennyeződést, de ez sem érdekes. A döglegyek nem esznek gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!