Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Jól látok? TV híradóban...

Jól látok? TV híradóban nagymama fáról szedi a meggyet és adja az unokáinak akik falják mosatlanul! Csak én nem értem?

Figyelt kérdés
2013. jún. 17. 14:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
26%

Baz.meg.. tartósítóipari mérnök vagyok..

Lehetne hogy nem forgatjuk ki mások szavát, és nem oktatunk ki szakembereket?

A tájékoztatást persze köszönöm, az orvosnak is lehet segíteni mert lehet hogy hülyeséget tanult és nem a legjobb módszereket használja, én pasztőrözés és ipari sterilezés témában nem vagyok túlzottan lemaradva.

2013. jún. 22. 08:50
 22/28 anonim ***** válasza:
45%
Egyébként kérdező: vegyész létedre sajnálatos, hogy nem tudsz helyesen írni...
2013. jún. 22. 12:32
 23/28 anonim ***** válasza:
77%
5-ösnek üzenem, ha 3 méterre van a cseresznyefája az úttól, még mosva sem ennék a fájáról gyümölcsöt, mert ott nem csak rárakodik a por, meg ez-az, hanem magába szívja a növény, a gyümölcs, azt pedig nem mossa le még domesztosszal sem. A saját kertemben viszont mire körbe érek, már jól is lakok gyümölccsel, úgy mosatlanul, mivel tanyán lakok, autóúttól, vegyi hatásoktól messze. Ritkán azért előfordul, hogy mégis megmosom, ha már régen volt eső. A gyerekeket úgy lehet garantáltan beteg, mindenre allergiás felnőtté nevelni, ha túlzott tisztaságban tartjuk őket, nem alakul ki a természetes immunrendszerük. Lassan, fokozatosan kell bevezetni őket abba az életformába, hogy nem mosunk kezet szappannal fél óránként, mindent fertőtlenítünk, stb. Ahhoz hasonlóan, ahogy a védőoltások is működnek. De ezt ugye nem kell elmagyarázni, hogyan működik.
2013. jún. 23. 19:01
 24/28 wapo ***** válasza:
78%

23-nak teljesen igaza van.

Az én gyümölcsfám, szőlőm az út mellett van.Igaz az úton naponta 2-3 autónál nem jár több.:) Az érett gyümölcs igen ritkán kerül be az asztalra, még a kertben elkopik és nem valószínű, hogy a gyermekeim a kúthoz( nem vezetékes víz!) rohanjanak vele mosogatni. Mac ha poros, mert azt egyik se szereti ha recseg a foga alatt a homok. Eddig legkomolyabb bajuk a hasmenés volt.De az a Nóra-bóra természetes mellékhatása.:) és egy évben max-4-5 napot szoktak betegeskedni.

viszont a piacról vett gyümölcsöt-zöldséget alaposan leöblítem.Legalább az illúzió meglegyen. Ha komolyabb fertőtlenítést akarok akkor grapefruitos oldattal permetezem be, és utána mosom meg.

2013. jún. 24. 08:18
 25/28 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy egy gyereket olyan tisztán lehetne tartani, hogy attól kelljen félni a kosz hiánya miatt nem fejlődik az immunrendszere. Ez onnantól hogy kimegy játszani, sétálni az utcára, kertbe már értelmét veszti. A gyerekek már csak gyerekek. Úgyis bekerül a szájukba minden.
2013. jún. 24. 08:30
 26/28 anonim válasza:
100%
Fogadjunk, hogy nő vagy és városban élsz :) Lehet, hogy nálad óránként 200 autó megy el az úton, de a nagymamánál lehet, hogy csak havonta egy. Tovább remélem nem kell magyarázni.
2013. júl. 1. 20:26
 27/28 anonim ***** válasza:

Kint voltam a hétvégén a Vérteshez közel, nem kis mennyiségű cseresznyét és málnát, némi meggyet fogyasztottam mosás nélkül, a fáról/bokorról.

Amit szedtünk ezután már megmosom :)

2013. júl. 1. 22:06
 28/28 anonim ***** válasza:
22%

Tökmindegy milyen fáról szedik, madár leszarhatja, légy mászkálhat rajta stb.

Ez ezzel jár.

Elvileg egészségtelen, de ettől eltekintve én is megzabálom az almát akár kukaccal együtt is.

Akinek nem tetszik bújjon inkubátorba!

2014. jan. 29. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!