Jól látok? TV híradóban nagymama fáról szedi a meggyet és adja az unokáinak akik falják mosatlanul! Csak én nem értem?
Baz.meg.. tartósítóipari mérnök vagyok..
Lehetne hogy nem forgatjuk ki mások szavát, és nem oktatunk ki szakembereket?
A tájékoztatást persze köszönöm, az orvosnak is lehet segíteni mert lehet hogy hülyeséget tanult és nem a legjobb módszereket használja, én pasztőrözés és ipari sterilezés témában nem vagyok túlzottan lemaradva.
23-nak teljesen igaza van.
Az én gyümölcsfám, szőlőm az út mellett van.Igaz az úton naponta 2-3 autónál nem jár több.:) Az érett gyümölcs igen ritkán kerül be az asztalra, még a kertben elkopik és nem valószínű, hogy a gyermekeim a kúthoz( nem vezetékes víz!) rohanjanak vele mosogatni. Mac ha poros, mert azt egyik se szereti ha recseg a foga alatt a homok. Eddig legkomolyabb bajuk a hasmenés volt.De az a Nóra-bóra természetes mellékhatása.:) és egy évben max-4-5 napot szoktak betegeskedni.
viszont a piacról vett gyümölcsöt-zöldséget alaposan leöblítem.Legalább az illúzió meglegyen. Ha komolyabb fertőtlenítést akarok akkor grapefruitos oldattal permetezem be, és utána mosom meg.
Kint voltam a hétvégén a Vérteshez közel, nem kis mennyiségű cseresznyét és málnát, némi meggyet fogyasztottam mosás nélkül, a fáról/bokorról.
Amit szedtünk ezután már megmosom :)
Tökmindegy milyen fáról szedik, madár leszarhatja, légy mászkálhat rajta stb.
Ez ezzel jár.
Elvileg egészségtelen, de ettől eltekintve én is megzabálom az almát akár kukaccal együtt is.
Akinek nem tetszik bújjon inkubátorba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!