Jól látok? TV híradóban nagymama fáról szedi a meggyet és adja az unokáinak akik falják mosatlanul! Csak én nem értem?
"A gyümölcsön fellelhető szennyeződések, mikrobák jelenthetnek nagyobb veszélyt ezeknél a dolgoknál?
Ki kell írni konföderációs kupát a baktériumok és a hagyományos ételek között!Győzzőn a jobbik!Vagy a rosszabbik?
"Afrikából színezőanyag a levegőben? Nem homok volt az? Dehogynem!"
Mivel vegyész vónék tudom hogy a homok SiO2 szürkésfehér az ami afrikából jött valamelyik fém fínom vegyületpora pld ha vörös az bion vasvegyület!És nagyon fínomszemcséjűnek kell lennie!Bár igaz hogy vérszegénység ellen még jól is jöhet!Amúgy meg növények fínom pora is lehet színes!
A nem szürkésfehér homok is tartalmaz más fémek vegyületét.
És gondolod, hogy a mikrobákat és baktériumokat tiszta vízzel le lehet mosni? Nem kéne inkább fertőtleníteni?
És a csapvíz amivel lemosod? Van fogalmad, hogy mennyi szennyeződést és káros anyagot tartalmaz?
Én azt vallom, hogy tudunk racionálisan élni.
Minél több részletre odafigyelek, amennyiben ez nem jár már irracionálisan nagy teherrel.
Tehát ahogyan mondjuk a lisztet én magam kockázatosnak találtam és nem eszem, úgy a gyümölcsöket/zöldségeket megmosom (hiszen ez semmibe sem kerül, és nem gondolom hogy a mai világban egy gyümölcsön csakis a természetes mikroba flóra lenne jelen amikkel esetleg nem is okozhatna gondot).
Valóban lehetnek olyan ráhordott szennyeződések pl. a levegőből lerakódott füst (nehézfémek?) illetve biológiai szennyeződések, amiket semmibe nem kerül leöblíteni, csökkenteni a mennyiségüket.
Gyerekként persze én is faltam cseresznyét a fáról, ma már pár szemnél többet nem ennék így, azokat pedig a ruhámon dörzsölném le. A külső viaszos réteggel együtt talán bizonyos szennyeződéseket így is le lehet törölni.
És szerinted ha vízzel megmosod akkor megdöglenek a baktériumok a víztől? Nem.
Akkor áztassuk hipóba, az egészségesebb? Nem.
Ha valamiért megmosom a gyümölcsöt-zöldséget az az, hogyha nem otthoni, akkor nem tudom behintették-e porzószerrel a gombák, rovarok ellen.
Az afrikai szelet meg lesz@rom, ennyi erővel gázmaszkot is hordhatnék.
"És gondolod, hogy a mikrobákat és baktériumokat tiszta vízzel le lehet mosni?"
Az nem mindegy hogy mennyi baktérium kerül a szervezetbe és nagyon nagy részét igenis lemossa a víz!
"Bizony, zöldség-gyümölcs feldolgozásnál (ipar) a mosásnak konkrétan több nagyságrendű csíraszámcsökkentő hatása van. "
És aztán magas hőmérsékleten megölik a baktériumokat, azaz sterilizálják. Vagy tényleg úgy gondolod, hogy a konzervekbe vagy fagyasztásra kerülő zöldségeket és gyümölcsöket csak tiszta vízzel mossák le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!