Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Heti 24 db egész tojást...

Heti 24 db egész tojást eszek. Ettől lehet valami bajom?

Figyelt kérdés
Vagy ha csak a fehérjét enném az egészségesebb? Az edzés miatt eszek ilyen sokat. Úgy tudom h csak a sárgája ártalmas. A koleszterint is emeli?

2014. jan. 21. 17:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szeritnem sok, inkább valami jó minöségű fehérje port használj. Abban van sok más is.
2014. jan. 21. 17:15
 2/11 anonim ***** válasza:

Persze, hogy emeli, nem is kicsit!

Heti max 10 tojás az elfogadható.

Mondjuk személy szerint el sem tudom képzelni, hogy tudsz ennyit megenni... Fél év múlva a szagától is hányni fogsz (tapasztalat)

2014. jan. 21. 17:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Tehát az napi 3-4 tojás. Az nem olyan sok.

Egyáltalán nem egészségtelen, egyél nyugodtan, a sárgáját is. Egyébként gondolom nem csak ezt eszed...meg mozogsz is rendesen. Úgy meg pláne semmi bajod nem lesz.

A magas koleszterinszint a legtöbbször genetikailag meghatározott, akinek magas, annak a tojástól függetlenül is magas lesz.

A tojással semmi baj sincsen.

2014. jan. 21. 17:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Azért napi 3 tojás nem olyan sok. Ráadásul én mondjuk 5-6 tojást simán megeszek rántottának. Akkor máris csak heti 4-szer eszik rántottát.

De a koleszterint nyomja, az tuti. Szerintem is sok, de hogy hánynál tőle, meg megutálnád, azt nem hiszem.

2014. jan. 21. 17:21
 5/11 A kérdező kommentje:
egy héten 4szer eszek 6 db.
2014. jan. 21. 17:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Miért ne utálatná meg? Ha pl egy évig minden nap 3 tojást enne, halálra unná és már a szagától is rosszul lenne. De ez minden más ételre is igaz..
2014. jan. 21. 17:32
 7/11 Szintiszoli123 ***** válasza:

Koleszterinszinttel kapcsolatban mondanak ezt is, azt is. Ki tudja, mi az igazság. Az itteni válaszolók (sokszor engem is beleértve) csak azt írják, amit itt vagy ott hallottak, olvastak.

A tojás károsnak biztosan nem káros, eszenciális aminósavak vannak benne. A zsírsavprofilja (a benne lévő telített és telítetlen zsírok aránya) is sokkal jobb, mint pl. a tejzsíré. Számít persze, hogy mivel takarmányozták a tyúkot, ami tojta.

Ha meg akarod tudni, hogy hogyan hat/hat-e a kolszterin szintedre, akkor kérj a háziorvosodtól beutalót vérvételre és csináltasd meg 2 havonta. Fogod látni, hogy mi a helyzet.

Vagy ne edd meg az összes sárgáját.

Én sok tojást eszem. A túl sokra allergiás vagyok. Begyulladnak tőle az izületek a kezemen. Heti 12-15-től viszont semmi bajom. A te tested is jelezné, ha valamiért nem tetszene neki.

2014. jan. 21. 17:39
 8/11 A kérdező kommentje:
ha ne adj Isten valami baj lenne a koleszterinnel akk sz még vissza fordítható?
2014. jan. 21. 17:46
 9/11 anonim ***** válasza:

Két éve életmódot váltottam és nekem fontos fehérjeforrás a tojás,ennyit én is megeszem egy héten,persze sportolok is,gyönyörű szálkás az izomzatom,koleszterinproblémám nincs.

Pedig koránt sem vagyok már tini,a fehérjeporoknál biztosan jobb mert természetes.Változatosan készítem el,így megunhatatlan.

2014. jan. 21. 18:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy gond lenne, hacsak nincs valami bajod, ami miatt mégis...

Én is ennyi tojást eszem, ha hozzájutok megfelelő mennyiségben az igazán ízes nagyon jóféle házi tojáshoz (elkényeztettek a szomszéd tyúkjai, de nem tojnak mindig rendesen), de szívesen ennék sokkal többet is. A testem szólna, ha baja van, ebben jó.

A koleszterines dolgot már rég megcáfolták, amúgyis sokkal több koleszterint termel a test, mint amennyit a tojással beviszel. Ugyanis szüksége van rá.

A tojás komplett fehérje s egyéb jóságok is vannak benne.

Megunni én sem tudom, de ehhez finom tojás kell, bár a sima is elmegy kenyérbe, ideoda, csak rántottának hervasztó, ami engem illet.

2014. jan. 21. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!