Heti 24 db egész tojást eszek. Ettől lehet valami bajom?
Persze, hogy emeli, nem is kicsit!
Heti max 10 tojás az elfogadható.
Mondjuk személy szerint el sem tudom képzelni, hogy tudsz ennyit megenni... Fél év múlva a szagától is hányni fogsz (tapasztalat)
Tehát az napi 3-4 tojás. Az nem olyan sok.
Egyáltalán nem egészségtelen, egyél nyugodtan, a sárgáját is. Egyébként gondolom nem csak ezt eszed...meg mozogsz is rendesen. Úgy meg pláne semmi bajod nem lesz.
A magas koleszterinszint a legtöbbször genetikailag meghatározott, akinek magas, annak a tojástól függetlenül is magas lesz.
A tojással semmi baj sincsen.
Azért napi 3 tojás nem olyan sok. Ráadásul én mondjuk 5-6 tojást simán megeszek rántottának. Akkor máris csak heti 4-szer eszik rántottát.
De a koleszterint nyomja, az tuti. Szerintem is sok, de hogy hánynál tőle, meg megutálnád, azt nem hiszem.
Koleszterinszinttel kapcsolatban mondanak ezt is, azt is. Ki tudja, mi az igazság. Az itteni válaszolók (sokszor engem is beleértve) csak azt írják, amit itt vagy ott hallottak, olvastak.
A tojás károsnak biztosan nem káros, eszenciális aminósavak vannak benne. A zsírsavprofilja (a benne lévő telített és telítetlen zsírok aránya) is sokkal jobb, mint pl. a tejzsíré. Számít persze, hogy mivel takarmányozták a tyúkot, ami tojta.
Ha meg akarod tudni, hogy hogyan hat/hat-e a kolszterin szintedre, akkor kérj a háziorvosodtól beutalót vérvételre és csináltasd meg 2 havonta. Fogod látni, hogy mi a helyzet.
Vagy ne edd meg az összes sárgáját.
Én sok tojást eszem. A túl sokra allergiás vagyok. Begyulladnak tőle az izületek a kezemen. Heti 12-15-től viszont semmi bajom. A te tested is jelezné, ha valamiért nem tetszene neki.
Két éve életmódot váltottam és nekem fontos fehérjeforrás a tojás,ennyit én is megeszem egy héten,persze sportolok is,gyönyörű szálkás az izomzatom,koleszterinproblémám nincs.
Pedig koránt sem vagyok már tini,a fehérjeporoknál biztosan jobb mert természetes.Változatosan készítem el,így megunhatatlan.
Nem hiszem, hogy gond lenne, hacsak nincs valami bajod, ami miatt mégis...
Én is ennyi tojást eszem, ha hozzájutok megfelelő mennyiségben az igazán ízes nagyon jóféle házi tojáshoz (elkényeztettek a szomszéd tyúkjai, de nem tojnak mindig rendesen), de szívesen ennék sokkal többet is. A testem szólna, ha baja van, ebben jó.
A koleszterines dolgot már rég megcáfolták, amúgyis sokkal több koleszterint termel a test, mint amennyit a tojással beviszel. Ugyanis szüksége van rá.
A tojás komplett fehérje s egyéb jóságok is vannak benne.
Megunni én sem tudom, de ehhez finom tojás kell, bár a sima is elmegy kenyérbe, ideoda, csak rántottának hervasztó, ami engem illet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!