Kuszkusz, lenmag, búzakorba, zabpehely miért diétás élelem?
Nincs olyan, hogy diétás meg nem diétás kaja.
De pl. a zabpehelyből kásának 5 dkg bőven elég, mivel megduzzad. Pluszban sok benne a rost. Így jobb, mint a müzli.
Igazából a lényeg a mennyiség, hogy miből mennyit eszünk.
a diéta szó magyarul étrendet jelent, étrendet pedig minden élelmiszerből össze lehet állítani, ugye ha magyarul mondod, hogy egy étel pl a zabpehely az étrendes úgy már hülyén hangzik nem?...
és igen úgy van, ahogy az előttem szóló írja, nem az a lényeg, hogy mit eszel, hanem a makro tápanyagok mennyisége...
persze vannak ételek amiket érdemes kerülni mellőzni, de ebbe én nem szeretek belebonyolódni, mert hazudnék ha azt mondanám, hogy nem iszom tejet pl... sőt én kimondottan a tartós tejet szeretem :D
A diéta valóban étrendet jelent, tévesen használják sokan fogyókúra jelentéssel. A nagy többség azt hiszi, hogy vannak fogyókúrás ételek, és vannak hízókúrás ételek. Már mag a kérdés, hogy "ez vagy az hizlal?" is hülyeség és falra mászok tőle.
Minden hizlal, ha több kalóriát viszünk be vele, mint amennyit elégetünk a nap során (kivétel a fehérje).
Nincs olyan, hogy fogyókúrás étel. A fogyni vágyók általában azt próbálják megtudni az említett kérdéssel, hogy mi az amiből úgy tudsz jóllakni hogy nem hízol, sőt fogysz. Ch mentes kenyér nem létezik, mint ahogyan nincs zsírmentes szalonna sem.
Ilyen értelemben fogyókúrás kaja csak 2 dolog van. Sovány hús és zöldség (illetve a palósok szerint bármi, ami nem CH).
Minden étel, az általad említettek is, attól függően fogyasztanak, vagy hizlalnak, hogy mennyit eszel belőlük. Az előttem lévők nagyon jól írják.
A kulcs a rosttartalom. Ezek a cuccok magas rosttartalmúak, hamarabb telítenek és később leszel éhes, tehát kevesebb kajától is jóllaksz és kevesebbet eszel a nap során így könnyebb fogyni. Én ugyanazt eszem, amikor hízni akarok, mint amikor fogyni és akkor is amikor hízni.
Hízni nem úgy kell, hogy cukros szarokat zabálsz, és fogyni sem úgy kell, hogy mindent megvonsz magadtól.
Nincs kevesebb CH a krumpli és a rizs szárazanyagában sem. A rizs, amikor megfőzöd, 3-4 szeresére duzzad. Hidd el, 100 gramm zabpehely sokkal jobban laktat, mint 100 gramm nyers rizs (ami megfőve kb 330 gramm lesz).
Ahogy az előttem szóló írta, nem a mit számít, hanem a bevitt makro-tápanyagok mennyisége kontra mozgás.
Ez az igazság.
Hagyomány miatt. Nem kell értelmet találni mögötte...
A kuszkusz az búza tészta, a búza korpa az nem is étel, a lenmag az olajos mag így elég jó, nézd meg a zsírsav profilját. A zab pedig csak zab, szóval.. tipikus olcsó szénhidrát, de nem tápláló csak túlélős kaja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!