Mely gabonaféléket (gabonaliszteket) ajánlják azok, akiknek fontos az egészség és a minőség - akár márkákra, specifikus termékekre is kíváncsi volnék)?
Egészségesebb gabonafélék kellenének (én nem fogyasztok régóta gabonát, szóval a "tudatos" táborban vagyok, és a barnakenyér meg teljes kiőrlésű kenyér szintjén réges rég túljutottam. Lehet tönkölybúzalisztezni, hántolatlan hántottal hasonlítgatni, korpa, csíra, bármi jöhet. Fontos számomra, h ne legyen magas a GI-je, legyen magas a fehérje-, ásványianyag- és esetleg rosttartalma + a zsírok megoszlása is "jobb kategóriás" legyen (több telítetlen, több omega 3, stb)
Elhivatott egészségmániások, segítsetek nekem :) Nem nyersevők vegánok, bioevők, vegetariánusok welcomed :)
Teóriánan (bár ez eléggé gyakorlatias):
Nincsen jó, főleg nincsen egészséges gabona.
Minden gabonának magas a szénhidrát tartalma, glikémiás indexe. Ha választani kell akkor az a jobb, amiben nincsen glutén / kevesebb lektin van benne. De nincs nyerő befutó. Ami talán tartalmaz értékes anyagokat (amaránt?) az olyan drága, hogy már ezért sem éri meg, hiszen annyi pénzből már zöldségeket, húst vesz az ember.
Egy elhivatott egészségmániás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!