Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy egyem a zöldségeket, ha...

Hogy egyem a zöldségeket, ha egyszerűen MINDEGYIK puffaszt?

Figyelt kérdés

3 éve kísérletezgetek a zöldségekkel, mert egyszerűen nem bírom őket sehogy sem megenni, anélkül, hogy utána ne lenne akkora hasam, mint egy kismamának, pedig szeretem őket.

Puffaszt a jégsaláta, a rukkola, madársaláta, répa, uborka, brokkoli, retek, paprika, zeller, cukkini...Talán egyedül csak a paradicsom az, ami nem.

A hüvelyesekről és a K betűsekről (káposzta, karalábé, karfiol, kukorica, kelbimbó) már nem is beszélek, mert már nem is fogyasztom őket.

2013. nov. 7. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Vegyél espumisan gyöngyöt az megakadályozza a puffadást.
2013. nov. 7. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt a problémám, de csak addig míg a bélflórám nem volt jó. Vettem probiotikumot és a zöldségeket magába ettem, nem panírral, húsokkal, mert rájöttem, hogy akkor puffaszt, ha más ételekkel keverem. Szóval ez bélflóra probléma.
2013. nov. 7. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:
4%
kevesebb szemetet ennél, több zöldséggel, szépen megoldódna ez a probléma magától...
2013. nov. 7. 12:07
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én is magában próbálom enni a zöldségeket, maximum főtt, vagy csak saját zsírjában pirított csirkemellel. Panírt nem használok, mert semmilyen gluténtartalmú élelmiszert nem eszem, és a kukorica meg zabliszt sem jó alternatíva, mert ugyanúgy puffadok.

Szinte csak tejtermékeket és natúr húst tudok megenni puffadás nélkül.

Lehet bélflóra probléma...milyen probiotikumot vegyek?

Élőflórás joghurtot szoktam enni..

2013. nov. 7. 14:07
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Sperseus is jót írt, ebből kiindulva:

A tejtermék is szemétnek számít, és igen ez is okozhatja az alapgondot.

Akkor a táplálkozásod gluténmentes, de tejtartalmú. Keményítőt mennyit eszel (pl. rizs) ?

Hagyd el a tejet mindenképpen. Közelítsd a paleo táplálkozást.

A zöldségeket főve, párolva ZSÍRRAL együtt edd, használj csípős fűszereket (gyömbért, chilit).

Van olyan, hogy az ilyen egyszerű praktikák már nem válnak be, mert úgy alakult hogy az emésztésünk már túlságosan rossz. Írja ha ezek nem jöttek be..

Akkor majd akupunktúra kell, komolyabban összeállított gyógynövények, kis qigong.. és amennyire rosszul is végződhetne a dolog, annyira szépen meg is oldódik.

2013. nov. 8. 00:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Úgy tapasztaltam, hogy pont a tejtermékektől nem puffadok...Már 3 éve kísérletezgetek, próbálgatom, kitapasztaltam, hogy a glutént és egyéb gabonákat nem bírom, kísérletezgettem a tejtermékekkel is, hátha laktózérzékeny vagyok, de azokkal önmagukban semmi bajom nem volt. De ha már mást is ettem hozzá, pl. natúr joghurtba kevert müzlit, akkor már megint puffadtam. De önmagában a tejtermékektől nem.

Viszont az való igaz, hogy nyersen szoktam leginkább a zöldségeket enni.

Rizst nem eszem, de burgonyát néha.

Milyen gyógynövéenykre gondol?

2013. nov. 8. 10:18
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

A gyógynövényeknek utána kell kérdeznem, én magam még nem vagyok a téma szakértője. Ezért kezdtem egyszerűbb, az emésztési folyamatokat segítő csípős gyógynövények ajánlásával. Hátha ezek is elegek lesznek.

A tejtermék lehet nem puffaszt, viszont nincsenek éppen jó hatással a bélflórára és a bélfal egészségére. Akárcsak a krumpli, a glutén (ebből a glutént kiszűrte ugye).

Szóval szerintem érdemes lenne kerülni, még ha nem is okoz akut gondot a tejcukor, a krónikus állapotban viszont sajnos szerepe lehet.

2013. nov. 8. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Növényekből használj köményt, édesköményt, ánizsot, és a fekete retek az, ami még jó ilyesmire. Probiotikumból én a Protexin balance-ot szoktam szedni, nem olcsó, de sok van benne. Úgy használom, hogy amikor érzem, hogy teltebb vagyok ismét, akkor egy-két hétig szedek napi kettőt reggel és este. Utána mikor abbahagyom, kb. egy hónapig semmi gondom. De van amikor csak egyet beveszek este, mikor valami puffasztóbbat eszek. Reggel szép lapos lesz tőle a hasam, amit imádok:) A tej pedig tényleg okozhatja ezt szintén, erre is gondolni kell.
2013. nov. 8. 19:33
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

(lájk!)

Tápi.

2013. nov. 8. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!