Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexiás vagyok, gyógyulni...

Anorexiás vagyok, gyógyulni akarok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
175 cm, 47 kg vagyok, nonstop a mérlegen ácsorgok, lesem, mikor jön rám egy dkg. Régebben voltam 60 is, ami nagyon zavart mert kerek hörcsögképem volt. Most sovány vagyok, mégis kövérnek látom magam. Az összes barátom szörnyülködik, hogy olyan lábam van mint egy hurkapálcika, beesett az arcom és borzalmasan nézek ki, azonban nekem ezek jól esnek, mert tudom, hogy sovány vagyok! Most mégis gyógyulni szeretnék. Mit kezdjek magammal?
2009. nov. 10. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem első lépésként menj el pszihológushoz.Utána pedig egy táplálkozási tanácsadóhoz.Ebből nem fogsz tudni egyedül kikeveredni.
2009. nov. 10. 18:24
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Egyél!
2009. nov. 10. 18:26
 3/9 anonim válasza:
90%
Uramatyám, menj el orvoshoz, ez nem játék, szerintem alap egy táplálkozási tanácsadó, vagy egy pszichológus, hogy a test képedet rendbe tegye. Remélem nem hánytatod magad, ha igen, akkor hagyd abba azonal. Egyél napi 5 ször, változatosan, gondolom sokat nem bírsz, de ez nem is baj. Egyél szénhidrátot, fehérjét, persze ne hagyd el a zöldségeket sem. Fontos a vitamin. 10 kg-ot nem lenne rossz, ha fel tudnál szedni, ha jobban akarsz kinézni akkor ne diétával tartsd magad kordában, inkább sportolj. A soványság nem szép, és nem is egészséges, változtass mindenképp, szurkolok hogy legyen elég erőd hozzá és kitartásod.
2009. nov. 10. 18:29
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Én testépítő vagyok, tudok neked segíteni! Írj privit!
2009. nov. 10. 18:59
 5/9 anonim válasza:
100%
Szia!Én szivesen beszélgetek veled,ha van kedved...én másfél évig voltam anorexiás,175cm magasságomhoz 43 kg-ra fogytam.Mostmár gyógyultnak mondhatom magam!Sajnos én csak egyedül és a családom segítségével tudtam kiszállni az ördögi körből,mert az anorexia központban elutasítást kaptam,mivel 1 nappal betöltöttem a 18-at!Tudom mit érzel!!De hidd el csak magadon tudsz segíteni!Jártam pszichológushoz,nekem nem igazán tudott akkor segíteni,mert én féltem meggyógyulni!Én is nagyon örültem ezeknek a "baráti bókoknak",mindaddig amíg egyszer egy üvegajtón meg nem láttam a saját tükörképem...nem ismertem magamra,a királylányból hirtelen a saját dédmamámnak éreztem magam!Furcsáltam mert a tükörben én is azt láttam,hogy kövér vagyok!De akkor elhatároztam,hogy enni fogok,és többé nem félek!Persze sok nehézségen mentem át ezek után,mert mindentől amit megettem felpuffadtam,rámtört a zabálás,hányásig tudtam enni magam,annyira kivoltam éhezve!Azt tanácsolom neked,hogy ezeket elkerüld,fokozatosan kezdj el enni,mondjuk elég napi 3X kis adagokban,hogy ne legyen annyira ijesztő,könnyű ételeket,amikben vitamin is van.pl:zöldség,gyümölcs,roston sült csirkemell,rizs,joghurt,műzli..amik alapból is egészségesek és nem is hízlalnak!Kívánom,hogy sikerüljön neked is!!És ne éld át azt amit én,hogy majdnem meghaltam!
2009. nov. 10. 19:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazából már elég sokszor megpróbáltam kigyógyulni, kb 3 éve kezdődött az egész, azóta végigmentem kb 5 gyógyulási folyamaton, csak egyik sem volt tartós, mert a kövérségtudat akármilyen pszichológus meg minden kezelés ellenére bennem maradt...
2009. nov. 10. 21:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

60kg-ról 3év alatt fogytál le 47-re? Miket ettél egy nap?

Én is anorexiás vagyok/voltam, most inkább ednosos vagyok (néha hánytatom magam, ha többet ettem, mint amennyit aznapra elterveztem /pl. egy almával többet/, van, hogy szinte semmit nem eszem.) Kíváncsi vagyok egy nap mit ettél?

Engem is a súlyom zavart a legjobban, de érdekes módon a súlyom nehezen adtam le, előbb centikben fogytam, amit láttam, de nem érdekelt, mert a mérleg mindig annyit mutatott. Most már ott tartok, hogy a mérleg nem igazán érdekel, csak a centi... De azért még most is sűrűn ráállok:S

2009. nov. 10. 23:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem 3 év alatt fogytam le 47-re, csak 3 éve kezdődött az egész. Akkor körülbelül 4 hónap alatt adtam le a 13 kg-ot, utána tartottam a súlyom, majd gyógyulni szerettem volna, ingázott a súlyom, most megint 47-nél tartok és gyógyulni akarok, csak nem akarok megint 60 kg lenni... Max 53-54...

Amúgy az elején csak egészségesebben étkeztem, most már ott tartok, hogy naponta mondjuk 2 abonett kígyóuborkával meg 1-2 kiwi... Csak félek, hogy ha visszahízok, megint olyan kerek hörcsögpofám lesz... :S

2009. nov. 11. 18:01
 9/9 anonim válasza:
100%
Én is majdnem anorexiás lettem...csak velem időben beszélt a nővérem.Egyél nagyon gyakran,de keveset...így nem fogod azt érezni,h tele vagy,de közben mindig lesz benned kaja...és egy idő után talán tágulni fog egy picit a gyomrod...és tudsz vmennyit hízni.sok sikert
2009. nov. 13. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!