Anorexiás voltam, visszahíztam, nem tudom mi történik velem, szerintetek?
Anorexiás voltam,vagy vagyok...igazából én sem tudom.kórházban nem kezeltek,de a diagnózist felállították.1 hónappal ezelőtt 40 kg voltam.most 57 vagyok,nem saját erőből híztam vissza,eröszakkal etettek.megszoktam hogy milyen sokat eszek,és nem tudom letenni a kaját.megint undorítónak látom magam,fulladok,ami eddig nem volt jelen.hogy tudnék visszafogyni 50 kgra,ugy hogy ne legyen belöle megint kajadugdosás,megrágomaztánkiköpöm ? most sajnos megint eldugom a reggelit.
mi a véleményetek?mitévö legyek?
egy kétségbeesett 14 éves lány
Na, igen, ez az erőszakkal visszahizlalások ára. Amíg nem leszel képes elfogadni magad, addig újra és újra lefogysz.
Családterápia, pszichiáter, táplálkozási tanácsadó, és szülőkkel való beszélgetés.
az a gond hogy anyum nem akar elvinni pszichológushoz.azt mondja hogy tudja hogy mit csinál.szerintem nemigazán,mert volt olyan,hogy a gyenge gyomromnak nagyon sokat kellett volna megemeszteni,es csak az lett belöle h napokig ment a hasam.
köszönöm a gyors válaszokat !
Pszichológushoz kellene menned.
Hiába hizlalnak föl, attól az anorexia igazi oka még megmarad.
És ez lelki ok.
Azt kell föltárni, és rendbetenni, és akkor elmúlik maga a betegség is.
Anyudnak fogalma sincs, milyen kárt csinál - mind testileg, mind lelkileg.
Mivel nem dietetikus, csak tönkreteszi a szervezeted az esztelen hizlalásával, nem csoda, h fulladsz.
2. Egy hónap alatt 17 kiló hízás rengeteg, heti egy kiló a normális, ő meg 4x annyit szedetett fel rád. Próbálj mozogni, ne fogyás, hanem állóképesség növelése miatt.
1 kérdés: kb. mit és mennyit ettél?
Én is anorexiából próbálok kigyógyulni, de a kaja dologgal még hadilábon állok. 48 vagyok, és képtelen hízni. Ebben segítenél, kérlek? Csak saccperre miket kajoltál? Köszii
De ha felállították a dianózist, akkor hogy hagytak csak úgy elmenni? Nem utaltak kórházba? Pszichiáterhez/pszichológushoz sem küldtek? Vagy küldtek volna csak anyukád nem engedte?
Én is ebben vagyok/voltam, és én pszichoterápiára járok most, mert egy dolog a testsúly, de a lelki dolgokon is kell ám segíteni. Ezt kéne anyuddal megértetni szerintem.
kedves 21:34es válaszoló! én azért híztam ilyen sokat sajnos,mert minden nap 6 zsemlét kellett megennem elosztva reggelire és ebédre.2szer kellett föttételt ennem,és akkor még ott voltak a pudingok,csokik.az elsö két hétben borzasztóan szenvedtem.a gyomrom éjjel-nappal fájt...emiatt nagyot csalodtam anyumba,hiába mondtam neki hogy rosszul vagyok,nem foglalkozott vele.
te miért lettél beteg?hogy haladsz a gyógyulással? :) sok sikert,és csak okosan az evéssel !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!