Az anorexiából nehéz gyógyulni, és kb mennyi ideig tart?
Utolsó leírta a világ egyik legnagyobb marhaságát, látszik, h fogalma sincs róla.
Igen, baromi nehéz gyógyulni. Akaraterő kell hozzá, meg h valahogy elfogadd, csontsovány vagy, nem kövér.
Szia, igen baromi nehéz. Főleg ha a környezeted nem tekinti betegségnek. Aki együtt él egy anorexiással rengeteg türelemmel kell, hogy rendelkezzen, hogy amikor nem akar enni, rávegye, ne hagyja hogy önmagát sanyargassa, stb.
Emberfüggő, hogy kinek mennyi ideig tart, de az a legrosszabb benne, hogy nagyon egyszerű visszaesni.
Szerintem -de, ez tényleg csak az én véleményem- az anorexia nem alakul ki ok nélkül.
Rendben, rengeteg csontsovány nőt mutatnak a TV-ben, a kifutókon, a magazinokban, mégsem lesz mindenki anorexiás. Maximum csak megvonja a vállát, hogy "Én soha nem leszek ilyen sovány, de kár!" És ennyi.
Az anorexia nagyon súlyos betegség, és szerintem ezeken a dolgokon kívül biztos, hogy áll a hátterében valamilyen lelki probléma, amit a fiatal lányok a családjukból hoznak legtöbbször.
Mit tudom én: az édesanyja nem fogadja el a lányát, úgy, ahogy van, ellenséges vele, kritizálja, és ez jön ki úgy a lányon, hogy nem eszik, mert tökéletes akar lenni.
De ez csak egy példa.
Mindenkinél más az ok.
De, a lényeg, amit mondani akarok, hogy először az igazi problémát kell megkeresni, és feltárni, aztán meggyógyítani, és ekkor lehet gyógyítani az anorexiát.
Szerintem az anorexia nem MAGA a probléma, hanem egy súlyosabb problémának a tünete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!