Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit csináljak, hogy ne egyek...

Mit csináljak, hogy ne egyek ennyit az iskolában?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Amikor elkezdtem a gimnáziumot, akkor 164 centi és 52 kiló voltam. Mindig mindent összeettem. Melegszendvicsek tömkelege, fornetti, péksūtik, kakaó...mindig fogyni akartam, de sose bírtam megállni. Idén márciusban asok stressz következtében(állandó félelem, stb.) 5 kilót lefogytam. A nyár elején koplaltam, alig ettem valamit, kb. Napi egy paradicsom volt, és egy hús, amit megettem. Utána sikerült elkezdenem enni, de így se híztam. Már reggeliztem, ebédeltem, vacsoráztam, minden nap sütiztem! Volt, hogy egy nap 20 db sütit megettem, és nem híztam semmit. Most elkezdődött az iskola, és nem bírom megállni az evést! Reggelire két kakaóscsiga, szendvics, ebédre leves, hús körettel, vacsira hús körettel, süti, kávé....ha így haladok nemhogy felszedek pár kilót, derendesen megfogok hízni....de nem tudom megállni! Múltkor utolsó órán már az jár a fejemben, hogy mikor érek haza, és mior ehetek...híznom kellene, nem azal van a bajom, hanem azzal, hogy így NAGYON megfogok hízni....mit kellene ennem suliban, ha mindig éhes vagyok? Kb. Minden szünetben ennem kell.
2013. szept. 14. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Hús, zöldségevés. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Térj át ezekre a normális, minőségi táplálékokra, vagy.. éld az eddigi életedet..

Ne költs pénzt szendvicsre, kakaós csigára.. uralkodj magadon, és egyél zsírosabban, húsosabban, rengeteg zöldséggel.. Akkor idővel nem fogod kívánni az ilyen cukros finom műkajákat.

2013. szept. 15. 09:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyébként azért kell enned minden szünetben, mert szénhidráttal tömöd ki magad. Ezzel nem laksz jól, ez nem természetes, nem ehhez szokott a szervezeted.. Leölt állatokat eszünk azaz: húst, zsírt.
2013. szept. 15. 09:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, ebben igazad van:) akkor pl. ebedre viszek a suliba hust. Dee reggelire is azt egyek? Nekem reggelre a hus a gyomromnak kicsit megeroltetonek tunik. Ugyanakkor reggel muszaj sokat ennem. Mostanaban vacsira is hust eszek, de reggelire meg mit ehetnek? Taplalkozasharcmuvesz, kerlek tudnal mondani konkret eteleket, amiket elvihetnek, es egeszseges?
2013. szept. 15. 17:04
 4/6 anonim ***** válasza:

A tippem reggelire

Zöldség (saláta) párolt zöldség, rántotta (bármilyen tojás étel, főtt tojás, tojás krém..) vagy ilyen mákos süti, muffin (tojás, darált mák, édesítésnek kis cukorpótló pl. xilit vagy eritrit. Ma 4 tojás + mákliszt reggelit ettem stevia édesítővel, igen finom és laktató volt, és nem zsíros-húsos.

2013. szept. 15. 17:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen! Ez elegge jol is hangzik, ezzel mar kibirnam az iskolaidot :) nagyon koszonom!
2013. szept. 15. 17:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Alternatív megoldásként, bár a gyümölcsök nem jók sem fogyókúra alatt, sem reggelire.. de a gyümölcs reggeli finom és sokkal kevésbé rossz, mint amikor elkezdenek zabot, tejet meg péksütiket, zsömléket enni.

Recepteket nyilván találsz ilyen lisztnélküli mákos sütikhez, hasonlókhoz. Kis kreativitás vagy receptgyűjtemény sokat tud segíteni.

2013. szept. 15. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!