Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez már téyleg lehet anorexia...

Ez már téyleg lehet anorexia kezdete? 15/L

Figyelt kérdés
Olyan 1-1,5 év alatt lefogytam 15 kg-ot, 67kg-ról 52-re... Mostanában sok dolog történt, költözés, meg anyukám kórházban, meg vizsgák, és híztam 1-2 kilót, és egyszerűen megutáltam magam... Most vagy 1 hónapja visszafogytam, de megint híztam... Állandóan ingaként jár az az 1-2 kiló. Most pár napja megelégeltem, és 5. napja, csak ebédre eszem egy kis tányér ételt, pl. zöldségköret, meg ilyesmi, és mást nem eszem egész nap... most sikerült 2 nap alatt 1,5 kilót fogynom, és látom milyen jól megy, nem tudok magamba tenni semmit, mert akkor bűntudatom van... Anyukám mondja,meg nővérem állandóan,h nemsokára ez már bizony anorexia... én nem hiszek nekik, szerintem még tényleg kövér vagyok... Amúgy 167 cm és 51,5 kg vagyok..
2013. aug. 8. 06:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Az anorexia nem azt jelenti, hogy betegesen sovány valaki - az csak következmény.

És igen, a hozzáállásod ahhoz közelít.

2013. aug. 8. 07:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Teljesen igazuk van. BMI index alapján is a sovány kategóriába tartozol,de van egy egyszerű mód,h megtudja valaki optimális-e a súlya.

Nőknél a méterben mért testmagasság 1 egész utáni értékéből le kell vonni 10-et + - 3 kiló. Ez nálad (1,67) 67-10=57+ - 3 kiló,azaz 54 és 60 kg között van.

Nem csak a túlsúly,de a soványság is egészségtelen lehet,nem jut a szervezet megfelelő energiához,ezért a saját szöveteit bontja le. Figyelj oda az étkezésedre és ne akarja annyira sovány lenni,hidd el,h az is rusnya nem csak a kövérség és jó páran már belehaltak!

2013. aug. 8. 07:08
 3/5 anonim ***** válasza:

"most sikerült 2 nap alatt 1,5 kilót fogynom, és látom milyen jól megy, nem tudok magamba tenni semmit, mert akkor bűntudatom van"

Ez egy tipikus anorexiás megnyilvánulás.

2013. aug. 8. 07:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de már igencsak benne vagy az anorexiában. A BŰNTUDAT már nem csak intő jel, hanem az egyik tünete a betegségnek. Minél előbb keress fel egy szakembert, mert egyedül nem biztos, hogy sikerül meggyógyulni. Kérj segítséget a családodtól és a barátaidtól, ilyenkor fontos a biztonság, a támogatás. Még fiatal vagy, gyorsan gyógyulj meg, mert minden anorexiás napod csak elvesztegetett idő, nekem elhiheted!

Mielőbbi jobbulást kívánok:

egy gyógyult anorexiás :)

2013. aug. 9. 16:45
 5/5 anonim válasza:
Szerintem nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, viszont amit csinálsz az NEM JÓ!!!! ha nagyon szeretnél fogyni akkor egyél főként fehérjét(húst) és zöldségeket, ez mellett meg kerüld a szénhidrátos ételeket(tészták, édesség, kenyérfélék). Az az 1-2kiló ami ingadozik főként víz és nem mondható fogyásnak. Ha sportolsz és odafigyelsz arra h mit eszel hosszútávon szép eredményt érhetsz el ez mellett tartós is lesz viszont azért ne akarj deszka lenni!!! :) 21/L
2013. aug. 11. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!