Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez már anorexia?

Ez már anorexia?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok.Az a helyzet,hogy októberbe még normál volt a súlyom 56 kiló voltam. aztán kb 2 hónap alatt leadtam azt is mert sokat stresszelek és emiatt nem igazán van étvágyam. Most 48 kiló vagyok. A magasságom az 173 centi. Ez már anorexiának számít vagy csak kezdek az lenni?Egyszerűen már a tükörbe se merem magam megnézni mert csak azt látom,hogy mennyire sovány vagyok :(
2013. júl. 23. 11:37
 1/6 anonim ***** válasza:
40%
Bár gondolom te ennek nem örülsz és nem vigasztal, én nagyonagyon irigyellek, mert én a 164 cm-hez vagyok 53 kg.. és bármit próbálok nem sikerül lefogynom. Igen, ez eléggé kevés.. szerintem egyél többet, és foglald el magad, hogy ne stresszelj annyira, hogy több kilót ilyen gyorsan ledobj.. nem egészséges.
2013. júl. 23. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát nem feltétlenül, függ mit értesz anorexia alatt. Az anorexia étvágytalanságot jelent, ami a te alacsony súlyodból kiindulva van. De ez még nem feltétlenül veszélyes. Vitaminokkal, táplálékiegészítőkkel kezelhető. Plusz a stressz igenis okozhat étvágytalanságot, plusz hasmenést, hányást ami nem segít a helyzeten. Mindenképp kezeltesd a stresszt, mert rengeteg betegség alkulhat ki a stressz miatt!

A baj ha anorexia nervosa-d van. Akkor a beteg elkezd furcsán viselkedni. Pl. betegesen számolja a kaloriákat, órákat van a boltban minden egyes terméket megvizsgál, bepakolja a kosárba aztán kiveszi az ételt. Vagy éppen furcsa dolgokat csinál: pl. vágnak fel neki almát, de a késsel előtte csokolásdét vágtak és az alma csokis lesz. Ilyenkor képes totál kitörni, hogy ezt nem hajlandó megenni, szinte hisztérikus állapotba kerül ilyen apró dolgokról.

A fogyás a mániája lesz soha ne elég még ha 38 kiló akkor is kövérnek tartja magát. Bűntudata van ha eszik. Bugyuta dolgokat talál ki az éhség ellen: jeget rágcsál, kiskanállal iszik meg egy pohár vízet, hogy sokáig tartson stb. Te soványnak látod magad ami nagyon jó jel. Én úgy gondolom a fogyásod inkább a stressznek köszönhető. Én is stressz miatt fogytam le, borzasztó az egész, állandóan fáj a fejem, rosszul vagyok. Nekem gyógyszet adtak szedtem egy kicsit viszonylag segített. Most inkább probálom magam zenével. jógával nyugtatni. Nem mondom, hogy 100% de remélem egyszer sikerül a stresszt legyőznőm.

2013. júl. 23. 11:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát én nem számolom mi hány kalóriát tartalmaz.Mondjuk ha nekem valami kicsit is zsírosnak tűnik abból nagyon keveset eszek. mondjuk van,hogy egyszerűen elfelejtek enni és helyette csak iszok,de ilyenkor mindig rám van parancsolva,hogy egyek mert a végén kórházba kerülök...
2013. júl. 23. 11:58
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Miután nem párosul testkép zavarral, azaz nem gondolod azt magadról, hogy kövér vagy, és nem tudatos fogyókúrával érted ezt el, így nem anorexia. Hiszen Te magad is mondtad, hogy soványnak látod magad.

Inkább csak a stressz miatti étvágytalanság vezetett ide. Kicsit jobban figyelj, és étkezz rendszeresen. Sokszor keveset egyél kezdetben akkor is ha nem vagy éhes, és szedjél vitamint.

2013. júl. 23. 12:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem. és szerintetek miért van az,hogy én csak akkor tudok normális mennyiséget enni ha a párom velem van? Itthon egyátalán nem tudok sokat enni mert nem fogadja be a gyomrom..ha többet eszek mint szoktam akkor mindig rosszul vagyok :/ Ha párommal vagyok és ő is eszik meg én is akkor semmi baj nincs,mivel mellette nagyon nyugodt vagyok,itthon meg mindig stresszelek :/
2013. júl. 24. 10:25
 6/6 anonim válasza:
Az anorexia az amkor dagadtnak látod magadat és legyél bármilyen vékony is, fogyózol, hogy nehogy dagadt legyél. Szerintem te nem vagy az. De egyél! Ha odafigyelsz magadra, és eszel rendesen akkor ismét normális súlyban leszel! Szurkolok neked! ;)
2013. júl. 29. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!