Ez már anorexia?
Hát nem feltétlenül, függ mit értesz anorexia alatt. Az anorexia étvágytalanságot jelent, ami a te alacsony súlyodból kiindulva van. De ez még nem feltétlenül veszélyes. Vitaminokkal, táplálékiegészítőkkel kezelhető. Plusz a stressz igenis okozhat étvágytalanságot, plusz hasmenést, hányást ami nem segít a helyzeten. Mindenképp kezeltesd a stresszt, mert rengeteg betegség alkulhat ki a stressz miatt!
A baj ha anorexia nervosa-d van. Akkor a beteg elkezd furcsán viselkedni. Pl. betegesen számolja a kaloriákat, órákat van a boltban minden egyes terméket megvizsgál, bepakolja a kosárba aztán kiveszi az ételt. Vagy éppen furcsa dolgokat csinál: pl. vágnak fel neki almát, de a késsel előtte csokolásdét vágtak és az alma csokis lesz. Ilyenkor képes totál kitörni, hogy ezt nem hajlandó megenni, szinte hisztérikus állapotba kerül ilyen apró dolgokról.
A fogyás a mániája lesz soha ne elég még ha 38 kiló akkor is kövérnek tartja magát. Bűntudata van ha eszik. Bugyuta dolgokat talál ki az éhség ellen: jeget rágcsál, kiskanállal iszik meg egy pohár vízet, hogy sokáig tartson stb. Te soványnak látod magad ami nagyon jó jel. Én úgy gondolom a fogyásod inkább a stressznek köszönhető. Én is stressz miatt fogytam le, borzasztó az egész, állandóan fáj a fejem, rosszul vagyok. Nekem gyógyszet adtak szedtem egy kicsit viszonylag segített. Most inkább probálom magam zenével. jógával nyugtatni. Nem mondom, hogy 100% de remélem egyszer sikerül a stresszt legyőznőm.
Miután nem párosul testkép zavarral, azaz nem gondolod azt magadról, hogy kövér vagy, és nem tudatos fogyókúrával érted ezt el, így nem anorexia. Hiszen Te magad is mondtad, hogy soványnak látod magad.
Inkább csak a stressz miatti étvágytalanság vezetett ide. Kicsit jobban figyelj, és étkezz rendszeresen. Sokszor keveset egyél kezdetben akkor is ha nem vagy éhes, és szedjél vitamint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!