13 éves, okos jól tanuló kislányom a fejébe vette, hogy vegetariánus lesz. Egyezzek bele, vagy próbáljam valahogy lebeszélni róla?
Csináld azt,hogy te főzöl magadra meg a többi családtagra ő meg ha vega akar lenni oldja meg az étkezését.
Így megtanul főzni is és ha lelehet szűrni, hogy mennyire komolyan gondolja ezt az egészet.
Ha szerencséd van lemond róla.
Jó lehet így is, hogy tanuljon meg főzni, de mivel 13 éves azért ahhoz is "jóga" van, hogy esélyt adunk neki. Gyere így kell főzeléket csinálni stbstb okítani, nem úgy hogy dögölj éhen, ha nem főzöl magadra! De a kérdező az előző hozzászólónál intelligensebb ennél és azért össze lehet hozni ezt. Nem is beszélve arról, hogy ha tiszteljük a másikat akkor értékelni fogja és ezáltal még jobban mélyül a szülő gyerek kapcsolat. Ami, nem utolsó a mai világba. Statiszikák vannak, hogy a közösen elfogyasztott ebéd, vacsora milyen jótékony hatású, mennyi mindent tanul a gyerek az asztalnál. Nem a Tv előtt kell dögleni és valamit betömni magunkba. 7 éve nincs és teljesen jól megvagyok nélküle. Inkább tanulok valami olcsót főzni. Amúgy a nosalty.hu van egy csomó árkalkulációs recept ott még kedves apuka érdemes körülnézni lehet tervezni.
üdv:
a vega szakács
14 éves koromban sikerült közölnöm a szüleimmel, hogy nem vagyok hajlandó tovább húst enni. Mert nem szeretem az ízét, hiába erőltették rám annyi ideig. Ennek több, mint 8 éve. Mára megbékéltek vele.
És jöhet a sok 'okos', hogy a hús mennyire kell az embernek. Ez így nem teljesen igaz. Mivel nem minden ember szériagyártott GipszJakab, ezért van, akinek jobban szüksége van a húsra, van akinek kevésbé. Speciel én köszönöm szépen nagyon jól érzem magam hús nélkül, nem épültek le az izmaim, sőt, versenyszerűen sportolok, egyetemre járok, dolgozok mellette.
Szerintem hagyd a lányod kipróbálni ezt az új 'őrületet', majd kiderül, ez egy rövid futamidejű divat nála, vagy tényleg ezt szeretné. Volt olyan ismerősöm, aki eldöntötte, hogy vega lesz, mert szereti az állatokat, sajnálja őket, de fél év után feladta az életmódot, olyannyira vágyott egy szelet csirkemellre. :)
Amit eszik, az tényleg nem egészséges, szerintem nyugodtan csinálhatnál néha valamit hüvelyesekből (főzelék, 'fasírtgolyó', stb.), amit a nem vega családtagok is szertnének szerintem :)
Néhány ötlet a receptekhez:
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!