Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 13 éves, okos jól tanuló...

13 éves, okos jól tanuló kislányom a fejébe vette, hogy vegetariánus lesz. Egyezzek bele, vagy próbáljam valahogy lebeszélni róla?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki azt gondolná,hogy táplálkozási zavara van,megkell mondjam,hogy erről szó sincs.egyszer akart diétazni,akkor beszélgettünk az anorexiáról,sőt közösen néztünk ilyen dokumentumfilmet is.Sajnálta szegény beteg kislányokat,már aznap este együtt,két barátbővel elmentünk futni.Nagyon jól tanul,ügyes,értelmes és imádja az állatokat.Minden állatvédő egyesülettel levelez,kutyát is fogadtunk örökbe,akit a biztos haláltól mentettünk meg..Pont ez miatt döntött úgy.hogy ő bizony semmiféle hústerméket nem eszik.Ez talán nem is lenne akkora gond,de én egyedül nevelem őket,nem tudok neki mindig külön főzőcskézni,van amikor csak jogurtot,tejet,gyümölcsöt eszik.2 hét alatt 3 kg.-t fogyott.Eddig is vékonyka volt.Amikor megemlitem neki,hogy meddig akarja ezt csinálni,a válasz..ő nem fogyni akar,de nem birja a húst lenyelni..két hete még letudta???mit tegyek?hagyjam rá,majd elmúlik?

2013. júl. 24. 14:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
20%

Csináld azt,hogy te főzöl magadra meg a többi családtagra ő meg ha vega akar lenni oldja meg az étkezését.

Így megtanul főzni is és ha lelehet szűrni, hogy mennyire komolyan gondolja ezt az egészet.

Ha szerencséd van lemond róla.

2013. júl. 25. 14:29
 22/27 deadly108 ***** válasza:
100%

Jó lehet így is, hogy tanuljon meg főzni, de mivel 13 éves azért ahhoz is "jóga" van, hogy esélyt adunk neki. Gyere így kell főzeléket csinálni stbstb okítani, nem úgy hogy dögölj éhen, ha nem főzöl magadra! De a kérdező az előző hozzászólónál intelligensebb ennél és azért össze lehet hozni ezt. Nem is beszélve arról, hogy ha tiszteljük a másikat akkor értékelni fogja és ezáltal még jobban mélyül a szülő gyerek kapcsolat. Ami, nem utolsó a mai világba. Statiszikák vannak, hogy a közösen elfogyasztott ebéd, vacsora milyen jótékony hatású, mennyi mindent tanul a gyerek az asztalnál. Nem a Tv előtt kell dögleni és valamit betömni magunkba. 7 éve nincs és teljesen jól megvagyok nélküle. Inkább tanulok valami olcsót főzni. Amúgy a nosalty.hu van egy csomó árkalkulációs recept ott még kedves apuka érdemes körülnézni lehet tervezni.

üdv:

a vega szakács

2013. júl. 28. 21:11
 23/27 anonim válasza:
Én is vega vagyok de én eszek egy kis húst. (Csirkemellet) Én 2-3 fajta zöldséget/ gyümölcsöt amit találok a kertben felvágom összeborítom és kész 1 napra a kajám. Én így úszom meg olcsón hogy magam ültetem a zöldségek gyümölcsök 1 részét :D
2013. aug. 14. 11:15
 24/27 anonim ***** válasza:
Csirkemellevő vega nincs. Ez a szemivegetarianizmus csak egy mai divatirányzat és teljesen ellentétes a vegetarianizmus alapvető céljával, ami pedig a NEM ÁRTÁS. Ne haljon meg közvetlen egy állat sem az ételünkért, tehát semmilyen állat húsát nem esszük.
2013. aug. 14. 11:30
 25/27 anonim ***** válasza:
56%

14 éves koromban sikerült közölnöm a szüleimmel, hogy nem vagyok hajlandó tovább húst enni. Mert nem szeretem az ízét, hiába erőltették rám annyi ideig. Ennek több, mint 8 éve. Mára megbékéltek vele.

És jöhet a sok 'okos', hogy a hús mennyire kell az embernek. Ez így nem teljesen igaz. Mivel nem minden ember szériagyártott GipszJakab, ezért van, akinek jobban szüksége van a húsra, van akinek kevésbé. Speciel én köszönöm szépen nagyon jól érzem magam hús nélkül, nem épültek le az izmaim, sőt, versenyszerűen sportolok, egyetemre járok, dolgozok mellette.

Szerintem hagyd a lányod kipróbálni ezt az új 'őrületet', majd kiderül, ez egy rövid futamidejű divat nála, vagy tényleg ezt szeretné. Volt olyan ismerősöm, aki eldöntötte, hogy vega lesz, mert szereti az állatokat, sajnálja őket, de fél év után feladta az életmódot, olyannyira vágyott egy szelet csirkemellre. :)

Amit eszik, az tényleg nem egészséges, szerintem nyugodtan csinálhatnál néha valamit hüvelyesekből (főzelék, 'fasírtgolyó', stb.), amit a nem vega családtagok is szertnének szerintem :)

Néhány ötlet a receptekhez:

[link]

23/L

2013. aug. 18. 23:02
 26/27 anonim ***** válasza:
Én támogatnám a helyedben, és hogy biztos minden tápanyagot megkapjon, utánaolvasnék a témának. Egyre több vegetáriánus receptblog van már magyar nyelven is, ahonnan ötleteket meríthetsz. Szerintem nem baj, ha a család is többször eszik húsmentesen, amúgy is egészségesebb, ha csak ritkán eszik az ember. Az meg majd tényleg elválik, hogy végleg vega marad-e, vagy visszatér a húsevéshez.
2013. aug. 19. 16:10
 27/27 anonim ***** válasza:
Hanem szeretne húst enni, nem kell erőlttetni. Én 14 éves vagyok és már egy éve vegetáriánus. Én sem bírnék már jó ízűen húst enni az biztos... Még úgy is kitartottam a döntésem mellett, hogy szinte az egész osztályom piszkált miatta, képtelenek voltak tolerálni... Pedig nem fintorogtam, amikor előttem ették a húst, elfogadtam... Szóval vszínűleg nem a fogyás miatt szeretne vega lenni, így sztem szíve joga döntése.
2013. aug. 27. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!