7-ikes vagyok de most jöttem igazán rá, hogy a felső tagozat alatt nem tanultam semmit. Mit tegyek?
Szia :)
Nem igaz, hogy nem hátrány a középiskolában a tudáshiány, legfeljebb a gyűjtőiskolákban. De egy jobb gimnázium nem az a kategória. Ott bizony teljesíteni kell, és ahhoz elengedhetetlen az előzetes tudás.
És ne áltasd magad, mert a felvételin valóban csak a saját tudásoddal mész valamire; ha pedig elrontod, akkor fel sem vesznek a jobb sulikba.
Úgyhogy egyetlen megoldás van: be kell pótolnod a mulasztást. Ez hosszú és kemény munka, de ha kitartó vagy, akkor sikerülni fog. Kezdd az elején: minden tantárgyból ott, ahol elkezdted a lógást; legyen az akár az idei, akár az előző tanév. Minden nap szánj rá legalább egy órát, hétvégén többet. Attól függően, hogy mennyi ideje lustálkodsz, néhány hónap alatt a végére fogsz érni, legrosszabb esetben rámegy a nyarad egy része. De legalább tudni fogod, amit kell, és remélhetőleg nem szúrod el az életedet az eddigi trehányságod miatt.
Sok sikert. :)
Fogod a matek- és a nyelvtankönyveidet, és szépen elolvasod őket úgy, hogy ha mondanak belőle egy fogalmat, akkor el tudd mondani, hogy mi az és mire jó - nem feltétlenül precízen, csak értsd.
Ezután nézd meg, milyen feladatok szoktak lenni felvételin, és keményen gyakorold be azokat a típusokat. Nem vicc, a rutin nagyon sokat számít. Tonnaszám vannak feladatgyűjtemények, nem lesz nehéz dolgod.
A helyesírás lehet az, amit nem igazán lehet gyakorolni, tanuld meg az ökölszabályokat, majd olvass sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!