Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 13 éves, okos jól tanuló...

13 éves, okos jól tanuló kislányom a fejébe vette, hogy vegetariánus lesz. Egyezzek bele, vagy próbáljam valahogy lebeszélni róla?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki azt gondolná,hogy táplálkozási zavara van,megkell mondjam,hogy erről szó sincs.egyszer akart diétazni,akkor beszélgettünk az anorexiáról,sőt közösen néztünk ilyen dokumentumfilmet is.Sajnálta szegény beteg kislányokat,már aznap este együtt,két barátbővel elmentünk futni.Nagyon jól tanul,ügyes,értelmes és imádja az állatokat.Minden állatvédő egyesülettel levelez,kutyát is fogadtunk örökbe,akit a biztos haláltól mentettünk meg..Pont ez miatt döntött úgy.hogy ő bizony semmiféle hústerméket nem eszik.Ez talán nem is lenne akkora gond,de én egyedül nevelem őket,nem tudok neki mindig külön főzőcskézni,van amikor csak jogurtot,tejet,gyümölcsöt eszik.2 hét alatt 3 kg.-t fogyott.Eddig is vékonyka volt.Amikor megemlitem neki,hogy meddig akarja ezt csinálni,a válasz..ő nem fogyni akar,de nem birja a húst lenyelni..két hete még letudta???mit tegyek?hagyjam rá,majd elmúlik?

2013. júl. 24. 14:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%
Ő döntése. A hús pedig drágább, mint a zöldség, vagy a szója, úgyhogy ezt nem tudod pénzre fogni. :)
2013. júl. 24. 15:00
 12/27 anonim ***** válasza:
13%
Ha nem visz be kellő mennyiségű fehérjét, (amit főleg hússal lehet) sem az idegrendszere, sem az izomzata nem fog kifejlődni megfelelően.
2013. júl. 24. 15:06
 13/27 anonim ***** válasza:
76%
Én 11 voltam, mikor kitaláltam ez, mert megundorodtam a hústól, de frankón öklendeztem, amikor éreztem, hogy anya húst süt, pedig előtte szerettem. Kb 2 évig nem ettem húst, max csirkemellsonkát stb. Az összes vérképem, vizeletmintám kifogástalan volt. Szépen kitisztult a bőröm, az orvos csak azt mondta, hogy pótoljam a fehérjét és a vasat. Engem nem gátoltak benne. Sőt anyukám is megszerette a tofut például. Egy nagyon változatos, dolog tud lenni. Azóta se vagyok egy böllér, de néha egy kis csirke, marha belefér, de a sertéshús kizárt. Kb hetente egyszer eszem húst, nem is tudnék többször, mert nem megy le, és lám teljesen egészséges vagyok. Tiltani meg ne tiltsad, mert lázadni fog a főztöd ellen, lehet, hogy hamar beleun a húsmentes életmódba.
2013. júl. 24. 16:05
 14/27 anonim ***** válasza:
29%
12/13# Vagyok. Aki lepontozott biztos jobban ért hozzá, mint én, aki szakorvosként praktizál. Sebaj...
2013. júl. 24. 18:21
 15/27 anonim ***** válasza:
Én meg OH vagyok, aki kénytelen diétázni, engem is lepontoztak.... :D
2013. júl. 24. 18:29
 16/27 anonim ***** válasza:
6%
Ezek a véresszájú vegák...
2013. júl. 24. 18:42
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Ismerünk elég biológiai csodát, aki nem eszik húst, mégis egészségesen fejlődött/fejlődik az idegrendszere és izomzata -
2013. júl. 24. 18:49
 18/27 anonim ***** válasza:
Ezért írtam, hogy keressenek rá a komplettálásra. O.o
2013. júl. 24. 18:52
 19/27 anonim ***** válasza:
29%

"Ismerünk elég biológiai csodát, aki nem eszik húst, mégis egészségesen fejlődött/fejlődik az idegrendszere és izomzata -"

Az a baj, hogy totál másról beszéltek.

Nem arról van szó, hogy nem lehetséges hús nélkül egészségesen élni. Lehetséges persze. A kérdés csak az, hogy mi a fenének? Miért ne ehetne az ember húst, ha egyszer egészséges és finom?

Egy 13 éves kislány, aki meg joghurton meg gyümölcsön él mindent csinál, csak nem táplálkozik egészségesen.

Pont...

2013. júl. 24. 20:37
 20/27 deadly108 ***** válasza:
100%

Kedves szülő!

A tiltással amúgy se fogsz semmit érni ezt te is tudod. Mert értelmes vagy.

Főleg most nyáron nem hinném, hogy olcsóbb lenne húst enni, mint amúgy.

1 dl rizs nem hinném hogy kell több egy étkezéshez, zöldségek mellé 1 kg jó minőségű rizs 400 Ft/kg akkor 1 dl az kb 40 Ft. Ehhez bármilyen párolt zöldség. egy pohár tejföl esetleg mennyi most 65-90 Ft, persze a nagy jobban megéri. Csomó mindennek szezonja van. Cukkini, spenót. stb cukkiniből lehet csinálni fasírtot is nem kell bele más mint egy kis só fűszerek és kukorica liszt, még tojás se szükséges ki lehet sütni olajba. és már is kész van . Fasírtot amúgy is csináltok nem? a menü húsos fasír b menü zöldség fasírt, de lehet azt káposztából is, céklából, répából. stb Nem hiszem el hogy annyit burkolna a kis csaj, már bocsánat, hogy ezt mondom a lányodra.

Ott vannak még a főzelékek is, lehet zöldséget natúran párolni esetleg rá egy besameles mártás, de ne ragadj le ezeknél a lisztes rántásos dolgoknál a net tele van. A sarki zöldséges meg gondolom készséggel segít, hogy mi van most szezonba olcsón. És akkor mond meg, hogy erre van pénz paraj főzelékre kenyérrel, fasírttal. Ti meg főt húst csináltok mellé.

A joghurt jó nyáron mert hűsít, gyümölcs is ilyenkor kell enni. de ezek a béna danonosok gázok. akkor már inkább jogobella. vagy olcsóbb ha natúr joghurt + friss gyümölcs.

A gabona kolbász 300 Ft most az auchanba.

Aztán majd eldönti hogy mi a jó amúgy meg az eszenciális aminosavakat magvakból is be lehet vinni még az áhitott omega 3 is lenmagból szintén megdarálva joghurthoz hozzá kell adni. az is egy csomag 350, egy evőkanál akkor olyan 35 ft .és elég pár naponta, gondolom halat se esztek minden nap.

Viták meg mindig lesznek, mi az egészséges,de nem fog hiánybetegség fellépni, ha zöldséget,gabonát, tejterméket tud enni. Túros tészta milyen finom is, neki nem jut rá szalonna, de ha már így döntött. esetleg szezámmagot piríthatsz rá nagyon finom!

Na remélem tudtam segíteni.

üdv:

egy vegetáriánus szakács

2013. júl. 24. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!