Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit szóltok az étkezésemhez?

Mit szóltok az étkezésemhez?

Figyelt kérdés

Elég hosszú betegség után döbbentem rá, egyre jobban érdekel az egészségem. Kb fél éve étkezem így, most engedte meg az háziorvos a testmozgást is.

Tehát, amit eszem: gyümölcsök, saláták, zöldségek(mindenből friss, zöldborsóból, kukoricából is). Gyakorlatilag teljesen elhagytam a húst, felvágottakat, de nem is kívánom, halat, tengeri herkentyűket szeretem. Rizs, krumpli, tészta helyett(ezeket se kívánom) hajdina vagy lencse. Szeretem a kefirt,irót,tejsavót, sajtot, tojást. Az édesített joghurtoktól, csokitól émelygek. Kenyérből igyekszem teljes kiőrlésűt enni. Kávéval nincs gond, betegségem előtt se kávéztam soha, nem szeretem az ízét,viszont néha egy pohár kólát nem tudok megállni. Hiányzik valami?

2013. júl. 23. 22:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez így megfelelő, bár a húsokat nem hagynám el a helyedben, hiszen a legjobb fehérjeforrás, ami fontos az izmok megfelelő működéséhez is. Egyél fehér húsokat, szárnyashúst, nem csak marha, sertés van. A rizzsel egyébként nincs baj, azt is eheted ha akarod. Kenyeret én is kizárólag teljes kiőrlésűt eszem, az jó.

Alapjaiban szerintem helyesen étkezel. :)

2013. júl. 23. 22:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy kell a hús, de nagyon ritkán bírom megenni. Köszönöm a válaszodat :)
2013. júl. 23. 22:57
 3/3 Szintiszoli123 ***** válasza:
A vas és más ásványi anyagok ill. nyomelemek miatt kellenek a vörös húsok is néha.
2013. júl. 24. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!