Holnapi vacsora?
Figyelt kérdés
Az a nagy helyzet, hogy bmeg lettunk hivva rokonokhoz vacsorazni. Na igen, de nekem van/volt egy betegsegem 'emetofobia' rettegeg a hanyastol. Ez kesobb odaig fajult, hogy alig mertem enni. Mar sajat erombol kezdek rendesen enni, de meg nem az igazi, nagyon keveset eszek. Ugye az ilyen vacsoraknal meg rengeteg kajat kapunk. Es, ha egy fel szeelet husnal azt mondom, hogy eleg volt akkor azt fogjak hinni, hogy nem izlik vagy ilyesmi..de ha megeszem az osszeset akkor kutyaul rosszul leszek. A szuleim mindig is tudtak, hogy felek a hanyastol, de azt nem vettek eszre, hogy idaig fajult. Mit tegyek holnap?
15L
2013. júl. 21. 21:32
1/5 anonim 

válasza:

Arany középút: ne egy fél szeletet egyél, hanem egyél egyet, aztán ha ízlett, akkor egyél max. még egyet, az első szelet után és a második szelet után is dícsérd meg a kaját(ez fontos!),aztán a második szelet után mondd el határozottan, hogy köszönöd, jóllaktál, nem kérsz többet, és ha unszolnak, akkor is hárítsd el az evéssel kapcsolatos dolgokat...
2/5 anonim 

válasza:

Menj el orvoshoz és szólj a szüleidnek
Egy szelet hústól nem fogsz hányni.
3/5 anonim 

válasza:

Én még nyolc szelettől sem vagyok rosszul , igaz én fiú vagyok. Semmi bajod nem lesz tőle.
4/5 anonim 

válasza:

Szedj egy kis salátát hozzá, és egyél egy fél szelet húst, a tányéron jól terísd szét, hogy többnek látszódjon. Majd amikor mindenki már szedett, és körbekínáltátok egymást, elkezdtek együtt enni. Te egyél lassan, de azért ne nyavvogva. Ha lenyelted a kaját, dícsérd meg, hogy milyen finom, milyen kellemes a környezet, addig a többiek esznek. Szóval, ha ügyes vagy, úgy eltudod húzni az időt, hogy fogsz a legkésőbb végezni. Ha meg mondják, hogy na szedjél még, akkor Áhhh köszönöm, már elég volt, annyit ettem, hisz láttátok, kérsz egy pohár vizet vagy üdítőt, és minél kevesebbett gondolj rá, hogy rosszul leszel. Élvezd a rokoni látogatást, ha úgy érzed, hogy bírsz még enni, és nem leszel rosszul, akkor kóstold meg a sütit is.
5/5 anonim 

válasza:

A tanácsom az,hogy mindegyikből csak egy keveset vegyél.És azt mondjá,hogy egyél még akkor dícsérd meg az ételt és mond azt,hogy jól laktál.Vagy csak mondj határozottan nemet.De,azért ne olyan durván,utasítsd vissza az ajánlatot,mert azzal megbánthatod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!