Miért mondják hogy a zöldség & gyümölcs annyira jó? Én jól étkezek?
Azt nem értem, miért mondják a médiában hogy zöldséget + gyümölcsöt fogyasszunk főleg.
Ha megnézed a legtöbb vitamin a Tejtermékekben, húsokban, sajtokban, gabonafélékben vannak a C vitaminon kívűl minden benne van, amit úgyis mindenki tabletta formájában vesz be.
A gyümölcsökben viszont gyümölcscukor van, ami ugyanúgy hizlal + candidásít, ráadásúl már alig tartalmaz vitamint, hiszen a talajt kizsaroltuk, így gyakorlatilag hasznavehetetlen drága anyagot eszünk.
Szerintem ez azért van így, mert tudják, hogy a húsokban nagy mennyiségű hormont tesznek, hogy nöjjönnagyra a hízó, így ez az ártalmas hormon+takarmány+élelmiszeradalékanyag bejut az emberi szervezetbe. A zsíroknál és kenyérnél is pont eza helyzet a tej dettó, hiszen permeátum és tejpor van benne csontból előállítva. Ergó minden normális étel méreg. Így nem maradt más hogy az embereknek mit mondjanak, az hogy zöldség + gyümölcs, hiszen azokban kevés méreg van, bár azok sem jók semmire, de legalább kevesebbet ártanak.
Én nem eszek zöldséget, gyümölcsöt. Helyette ezekkel táplálkozok : Fehér kenyér, sertéshús, tej, főzelék, zsírral főzök. Ami a leglényegesebb : Mindennap 1 multivitamintabletta (Actival, Centrum stb) és Pulzáló mágnesmatrac használta mindennap 2x a jó mikrocirkulációért.
Azért, mert a tablettákban és akármilyen kapszulákban található vitamin NEM egyenlő a gyümölcsben és zöldségben található vitaminokkal.
A természetet a mű készítmények soha nem fogják helyettesíteni. Ez mindennek az alapja, aki ezt elfogadja az érti, aki meg nem, az él a mesterséges dolgokon. Semmi gond, a gyógyszer- és táplálékkiegészítő gyárak örülnek neki, hogy egyre több agymosott személyre tesznek szert.
Hiába próbálsz veszekedni, mert úgysem tudsz. Amióta itt válaszolgatsz vissza mindenkinek csak azt veszem észre, hogy fújod a magadét, de teljesen alaptalanul. Azonkívül, hogy te ezt vagy azt tartod jónak, más érv nem szolgál melletted.
Kevés az egyéni véleményt hangoztatni ahhoz, hogy adott állítás igaz legyen vagy hamis.
Meg tudná valaki mondani? - Ezt mondják folyamatosan.
Nem igaz, hogy ugyanaz az aszkorbinsav van minden c-vitamin tartalmú ételben és tablettában. Még az olyan egyszerű anyagok is, mint a vas, másképp szívódnak fel hústartalmú, növényi alapú ételekből és tojásból is. Pedig mindegyik csak vas. Az aszkorbinsav akkor is aszkorbinsav, ha van rajta egy-két plusz atom, amitől sokkal kevésbé szívódik fel. Meg például a tesztoszteron is szteroid meg a klórhexidin-hidroklorid is szteroid. Szóval nem minden A-vitamin ugyanolyan és nem minden szteroid ugyanolyan. Ráadásul a vitaminok a bélrendszerben szívódnak fel, és sokkal kevésbé szívódnak fel, ha nem tartod tisztán a bélfalat rostok bevitelével.
Egy természetgyógyászati könyvben olvastam kísérletekről, amikben egy betegséget kettős vak módon D-vitaminnal próbáltak kezelni. A különböző csoportok különböző D-vitamin tartalmú készítményeket kaptak, és attól függően, hogy milyen formában kapták meg a vitamint, máshogy reagáltak rá és más volt a javulás üteme is.
"Ha megnézed a legtöbb vitamin a Tejtermékekben... gabonafélékben vannak "
Igen? Mint például?
"A gyümölcsökben viszont gyümölcscukor van, ami ugyanúgy hizlal"
Igen, nem biztos hogy gyümölcsevők vagyunk elsősorban, az a gyümölcslégy. Van aki inkompetens és összekeveri magát rovarokkal, ne foglalkozz velük. Vannak akik viszont szélsőségesen gyümölcsevők, és látszólag jól tolerálja a szervezetük. A gyümölcsök nem a legrosszabb ételek.
"mert tudják, hogy a húsokban nagy mennyiségű hormont tesznek"
Igen? Ki, mennyit, milyen hormont, és ez mennyibe kerül?
"a tej dettó, hiszen permeátum és tejpor van benne csontból előállítva."
Ezt melyik tejüzemben láttad? Voltál a parmalatnál vagy mi? Mizoban? :D
A tej sz.ar mert sz.ar, nincs csontpor benne. Nem is kell, a szarvasmarha speciális tápláléka, nyilván nem esszük/isszuk.
Minden normális étel méreg. Van benne valami. Azért én inkább eszem húst és zöldséget, mint legjobb alternatíva.
Amit te írsz a saját életmódodról:
kenyér - na ez az ami mellett meg lehet betegedni (glutén, keményítő, lektinek) ellenben a hússal, amivel elég jó egészséget lehet megőrizni. De legalábbis cukorbetegség nem lesz, elhízás nem lesz.. de sok más krónikus betegség sem.
Tejet értelmetlennek találom, túl sok ember gyógyul úgy hogy abbahagyják a tejivást :)
A túlárazott 'márkás' tévés multivitaminok sokszor a legalacsonyabb beltartalmúak.
Pulzáló mágnes: régóta léteznek gyógymódok, kezelések, terápiás gyógytornák. Az új és nem bizonyított módszerekkel még ha hatásosak is lehetnek, nem cserélném le ezeket (jógát, taichit, akupunktúrás kezelést, pilates-callanetics jóga alapú gyógytornákat. qigong gyakorlatokat)
Tegnap ettem paprikát a kedvetekért, de nagyon megfájdult tőle a pocim :S Pedig nemszok fájni. Vajon miért? A sok méregtől !
Pedig ugyanaz az aszkorbinsav van a tablettákban is és a legtöbb vitamin nem szintetikus, hanem kivonják a természetből. Jo pl az E vitamin esetében van az hogy 100 féle tokoferol létezik a természetben de ott is a legjobban hasznosulót teszik a tablettába.
Ráadásúl a tablettában retinol van és nem béta karotin szal egyből hozzájut a szervezet a szükséglethez nem is kell szintetizálni mint a répáét.
"Ha megnézed a legtöbb vitamin a Tejtermékekben... gabonafélékben vannak "
Igen? Mint például? "
Tej:B1,B2,B3,B4,B5,B6,H,E,D,K,A vitamin +Ca,P,
""mert tudják, hogy a húsokban nagy mennyiségű hormont tesznek"
Igen? Ki, mennyit, milyen hormont, és ez mennyibe kerül? "
A gazdák, hogy nagyobbra hízzon a disznó! Növekedési hormon van bennük, amit te ugyanúgy megeszel velük együtt. ezért nagyok a paradicsomok, répák és az összes aránytalan gyümölcs. Ettől hízik a paraszt nem pedig az egészségtelen zabálástól :P.
""a tej dettó, hiszen permeátum és tejpor van benne csontból előállítva."
Ezt melyik tejüzemben láttad? Voltál a parmalatnál vagy mi? Mizoban? :D
A tej sz.ar mert sz.ar, nincs csontpor benne. Nem is kell, a szarvasmarha speciális tápláléka, nyilván nem esszük/isszuk. "
M1-en mutatták valami magyar tejgyárban.
TaplalkozasHarcmuves igazad van a maradék dolgokban, de pl énha nem eszek kenyeret ehetek bármennyi gyümölcsöt,zöldséget éhes maradok :S
Monjuk Én még időnként használok Full spektrum natural multivitamint is, ami természetes és a mágnesmatrac pedig beindítja a mikrocirkulációmat.
"Pedig nemszok fájni. Vajon miért? A sok méregtől"
Ez nem objektív következtetés. Sima érzékenység is lehet. Amúgy ja, igaz hogy sok zöldség nem túl jó, sőt a paprika eleve burgonyaféle, lényegében a legjobb biopaprika sem tökéletes étel.
" a legtöbb vitamin nem szintetikus, hanem kivonják a természetből. "
Csak akkor arra nem lesz pénzed. Merthogy nagyon drága az így előállított. :)
"Ráadásúl a tablettában retinol van és nem béta karotin"
Igen. És az A vitamin túladagolható, a karotin nem. Az étel mindig előnyösebb mint a tabletta.
"Tej:B1,B2,B3,B4,B5,B6,H,E,D,K,A vitamin +Ca,P,"
Nyomokban, elhanyagolható mennyiségben.
"A gazdák, hogy nagyobbra hízzon a disznó! Növekedési hormon van bennük, amit te ugyanúgy megeszel velük együtt. ezért nagyok a paradicsomok, répák és az összes aránytalan gyümölcs. Ettől hízik a paraszt nem pedig az egészségtelen zabálástól :P."
Növihormon a tejben is van, mert a tej szerepe hogy hizlalja a borjút. Mégsem érdekel senkit, mármint a lényeg hogy te szívesen fogyasztod ha jól értem.
Az állatok hormonkezelése egyrészt igen költséges, másrészt hivatalosan tiltott. Egyébiránt viszont ja, én is utálom a modern mezőgazdaságot, sőt a szakmámat: az élelmiszeripart is (tehát nem azért vitázom mert alapvetően nem értek egyet veled, egyetértek én a mondandóddal)
"M1-en mutatták valami magyar tejgyárban."
Szomorú. Bár részemről ez sem rosszabb mint a tej. Lehet van ilyen is, azért ha random elmennénk egy-két tejüzemen ezt nem látnánk. Hát mesélték nekem állatosok (állatitermék technológus hallgatók) hogy milyen volt a tejgyár. Egy ismerősöm az óvári tejnél csinált valami laborgyakorlatot, áh általánosságban nem jellemző. Nem kell hamisítani ahhoz a tejet hogy rossz legyen. Nem jó az tisztán sem. Porításhoz rengeteg vizet kell elpárologtatni, ez nagyon drága. A tejpor költséges!
"TaplalkozasHarcmuves igazad van a maradék dolgokban, de pl énha nem eszek kenyeret ehetek bármennyi gyümölcsöt,zöldséget éhes maradok :S "
Neked is igazad van, kételkedő vagy és nem bízol a pénzéhes iparokban. Én sem bízom.
Javaslom hogy több zsírt fogyassz ha zöldségeket eszel, a zsír telít, energiát ad de nem emeli meg az inzulinszintet. Plusz megszokás kérdése is, eleinte nehéz elhagyni mondjuk a kenyeret, mert megszoktuk az ízét, az állagát, azt hogy a gyomrunkban van, azt ahogy emésztődik.. és több hétig is furcsa lehet nélküle.
Nem baj, ki lehet próbálni milyen nélküle! :)
Sok szépet és jót kívánok (szebb jövőt)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!