A 'vegetáriánusságnak' hány fajtája van? Melyiket ajánlatos elkezdeni ha valaki szeretné?
"...a hal nem sorolandó nagyon a húsok közé és teljesen más anyagokat is tartalmaz..."
Félreértettél. A hal is állat, egy érző lény, akit megölnek, hogy te megehesd. A vegetarianizmus szempontjából tehát teljesen mindegy, hogy másabb-e az izomzata mint a marhának vagy csirkének, a hal nem fér bele ebbe az életmódba. Nekem tök mindegy egyébként, hogy ki mit eszik, de nem szeretem amikor a halevő "vegák" miatt komolytalannak tartják az egyébként következetes követőit is.
"Az európaiak nagy része elhízott, inzulinrezisztens, sok a rákos és a szívbeteg."
A nagy részük azért szerencsére még nem, de tényleg egyre nagyobb arányban vannak. Viszont ezek a betegségek az elmúlt 100-150 évben terjedtek el, és az életmódunkkal függenek össze (tipikus civilizációs betegségek), nem azzal, hogy fogyasztunk-e tejet (amit már több ezer éve teszünk).
"A tej nagy inzulinválaszt okoz. Miért ne lenne általánosságban rossz? Kinek kell hogy magas legyen az inzulinszintje, testépítőknek hízáshoz?"
Az inzulinszint minden étkezés után magas, ez teljesen normális és szükséges is ahhoz, hogy a sejtek fel tudják venni a vérből a cukrot. A válasz tehát az, hogy mindenkinek :)
Probléma akkor van, ha valaki rendszeresen az egekbe tornássza az inzulinszintjét, ilyenkor a sejtekben inzulinrezisztencia alakulhat ki. Ezt normális mennyiségű tejfogyasztással nem lehet elérni. Persze, ha valaki túlzásba viszi, és napi 2-3 liter tejet megiszik, az nem egészséges, de ennyi erővel napi 2-3 kg alma sem az. Ettől az alma még nem lesz általában rossz.
Persze, ha valakinek cukorbetegsége van, az megint más dolog, nekik elég szigorú diétájuk van, általában napi 2 dl tejet/joghurtot ajánlanak. Egészséges ember simán többet megihat, nem lesz tőle semmi baja.
Nekem biztos hogy nem megy fel az inzulinszintem mert nem eszem tejet és cukrot. Sőt keményítőt sem. Zsírhoz meg nem kell inzulin, fehérjéhez (hús) csak kicsi.
Mivel az ember inkább húsevő mint cukorevő, így a magas inzulinszintet elfogadhatjuk nem természetes, hanem kóros modern rossz és fölösleges szokásnak, mint az ezt kiváltó szénhidrátdús, tejes étkezési szokásokat is.
Szerintem, aztán lehet hogy nem.
Mint például a zselatin? Miért ne lenne?
Ráadásul még.. CUKOR is van benne. Veszélyes cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!