Lánynak szabad tömegnövelőt inni?
Sorban..
Szabad? - szabad.
Mennyit - fölösleges, semennyit.
Fehérjébe keverj cukrot.. bár nekem ez kissé beteges, a fejlődésedet segíteni fogja.
Kreatint - ha cukrot akarsz enni, akkor nehogy már a kreatintól parázz. Amúgy húsban is van kreatin, nem kell külön enni, segíti az erőszintet ha többet fogyasztasz.
5-6g ch - sok szénhidráttal könnyebb izmosodni. Hízni is, de izmot építeni is. Az izomfejlődést az az anabolikus hormon stimulálja mint a zsírraktározást is. Tehát vagy gyorsabb fejlődés - cukorevéssel, vagy egészségesebb táplálkozás, semmi vagy kevés cukor - de az izomépülés lassabb folyamat lesz.
5-6g ch - ez mindenkinek sok. De van aki ennyivel tud csak fejlődni. Más a felétől már hájszörny lesz.
Fehérje jó tápanyag. A fehérje és a zsír is jobb mint a ch, csak ezek jellemzően nem okoznak nagy inzulinszint emelkedést - így cukorbetegséget, elhízást sem, de az izmok aminosav szintetizálását sem stimulálják úgy mint a nagy inzulinválaszt okozó cukor.
Tehát mi a célod. Ha fejlődni akarsz, méghozzá lehetőleg gyorsan -amennyire ez egy nőnél lehetséges- akkor cukrot is eszel. Ez nem jó, de hát vannak céljaid. A tömegnövelőt te keverd össze (fehérje + cukor) így az olcsóbb, és magadnak állítod be a mennyiséget. 20g cukornál aligha kell több edzés utáni turmixba. Étkezések közben meg inkább zsírból fedezném a tömegnöveléshez szükséges kalóriák nagy részét, kevesebbet szénhidrátból.
Nem tudom meddig szokták. Ha nem zsírosodsz, akkor tovább is
De tedd fel ezt a kérdést testépítés kategóriába. Montez, Dirtboy válaszai elég gyakorlatiasak lesznek.
Én nem vagyok egy cukorbu.zi.
A kristálycukor (valójában, ha kamukra lennék kíváncsi akkor nem kérdeznék így rá) miért nem jó? Az is hozza az inzulinszint emelkedést. A fruktóztartalom miatt írod hogy mégsem jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!