Miért bántják a vegetáriánusokat? Mit tegyek hogy ne ítéljenek el?
Sziasztok! Most fejezem be az Első gimis évemet, és nemrég kiderült egy menürendelés alkalmával az osztályom számára hogy vega vagyok. Nem olyan régóta vagyok az, pár hónapja, de nagyon komolyan veszem. Na már msot az a problémám, hogy edzésen az edző mondta, hogy mostmár már bőrkesztyű kéne, én meg ugye mondtam hogy én csak műbört vagyok hajlandó felvenni. Az egyik osztálytársammal járok oda, és mindenkinek elmondta hogy bevágtam a hisztit edzésen. És mindenki mondja, hogy csak menő akarok lenni azzal hogy vega vagyok, és ne játsszam el a nagy kislányt, úgysem fogom sokáig kibírni hús nélkül. Az a gond, hogy inkább megtartom magamnak a véleményem, miszerint teljesen rosszul látják a dolgot, mert ez nálam nem erről szól. Pedig úgy érzem ha megmondanám a véleményemet nekik, békén hagynának, de nem igazán merem. Meg egyébként szerintem ez nem csak nálam van így, általánosságba kívülállóként néznek ránk. Pedig ha valaki normálisan vegetáriánus, azzal szerintem nincsen baj, az már más kérdés amikor valaki csak magokat eszik meg.
Légyszi segítsetek mit csináljak!
15/L
Azért, mert mindenkit bántanak, akin fogást találnak. Mivel a saját értékességükben bizonytalanok, azzal, ha cikiznek, azt mondják maguknak: "lám, lám, ez mennyivel hülyébb, mint én, akkor én mégiscsak értékes ember vagyok, hiszen hozzám képest ez a másik egy nulla". Ebben egyáltalán nincs igazuk, de a lelküket így tudják megnyugtatni. Sajnos nagyon sok ember ilyen. De szerintem neked se az egész oszályod nézi ezt furcsa szemmel, csak egy hangos kisebbség.
Tenni nem nagyon tudsz semmit, azon kívül, hogy kitartó vagy. Esetleg valahogy a helyes útra próbálhatod rávezetni őket, pl. mondhatod, hogy semmi közük ahhoz, hogy te mit eszel, ez a te döntésed és ugyanúgy nincs beleszólásuk, mint neked abba, hogy ők déluán focizni vagy röpizni mennek.
Emberi sajátosság.. Határozott, erős emberbe kevésbé mernek belekötni. A legkomolyabbakat pedig: nem érdekli hogy fogást keresnek rajta.
Mennyire vagy vega, és miért? - én nem támadlak! -
Fogd fel gyakorlatnak az életre s ne hagyd magad ;) Mindig lesznek, akik bele fognak kötni abba, amiben más vagy, mint ők, az emberek már csak ilyenek. Táplálkozás terén pedig nagyon el tud durvulni a helyzet... Meg sok más esetben is, persze, de valamiért a táplálkozás terén sokszor tapasztalok nagyfokú intoleranciát.
Igenis merd megmondani a véleményedet, illetve attól függ, néha teljesen kár a fáradságért...
(Miért ne bírnád ki hús nélkül? Nem értem. De az embereknek vannak ilyen határozott hibás véleményük.)
Én a normálisabbnak kinéző, hozzám közelebb álló embereknek megpróbálnám valamelyest elmagyarázni a dolgot, a többieket pedig megpróbálnám figyelmen kívül hagyni, bár azokkal is lehet próbálkozni. De a fő, hogy Te tudod, hogy ez a Te utad, nem csinálsz semmit rosszul... Láttam már olyan kezdő vegát, akit el tudtak bizonytalanítani mások :( Pedig valljuk be, a vegaság nem valami nagy szám, vannak sokkal extrébb életmódok, amik még mindig működni látszanak :D Mégis, egy szimpla vegát is képesek komplett hülyének nézni. Szerencsére ilyen velem csak egyszer volt sok év alatt (s még valódi vegának se kellett hozzá lennem, amúgy voltam az is életem során s most sem állok tőle olyan messze).
Vegetáriánus vagyok 8 éve. Nem magyarázkodok olyanoknak, akiknek nincs közük hozzá,egy lesajnáló pillantás is elég általában, hogy abbahagyják a tudatlanul összehordott szavak kinyilvánítását. Nem tudom te mennyire vagy laza gyerek,de én például leszarom a többi ember véleményét erről,ám ha kell kiállok az igazamért,és tartom a nézeteimet. Nyugodtan merd kinyitni a szád és ragaszkodj a tetteidhez, ha már belekezdtél bébi :D Sok sikert :))
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!