A margarint evő vegetáriánusokat hogy nem zavarja hogy gyapotmag mellet a marhafagyú a leggyakoribb alapanyaga annak amit esznek?
Nem étolajból készül a margarin ?
Nem, nem zavarja őket hogy egy teljesen mesterséges, holt anyagot kennek a kenyerükre, ők már csak ilyenek.
Ugye mi igazi vajas kenyeret eszünk ?
"egy teljesen mesterséges, holt anyagot kennek"
Ha napraforgó étolajat margarinná alakítanak ugyan áruld el az miért holt anyag? Tudod mi a különbség a növényi olaj és a növényi zsír között? Jó lenne ha tudnád és nem állítanál képtelenséget!
Hát napraforgó már csak a képen van kb. 15-20 éve.
Mesterséges zsiradék, és egy atom választja el attól hogy műanyagnak minősüljön. De nem ez volt a kérdés.
Az első margain is amit nagy menyiségben gyártottak marha fagyúból volt, Napóleon hadiélelmezésében volt fontos szerepe. Tény volt egy rövid időszak amikor az olcsó tömegtermelés mellet a napraforgó- , majd repceolajból még gazdaságos volt elő állítani ezt a mesterséges zsírt. De ez már egy régi történet.
Napjainkban (az amúgy erős hashajtó hatású) marha fagyúból és gyapot magból állítják elő a legtöbb margarint. Franciáknál van 10-20%-os hozzá adott napraforgóolaj alapú részel is kapható.
"Hát napraforgó már csak a képen van kb. 15-20 éve."
ezt ki állítja? az, aki soha életében nem gazdálkodott, nem látott még napraforgótáblát... nem baj, elnézzük, senki nem lehet tökéletes. Azért ha időd engedi, járkálj el otthonról, ismerd meg kis hazánk mezőgazdaságát (illetve azon országokét, akiktől importálunk), s akkor nem égeted be magad ennyire. Köszönjük.
ma 23:21-es Hát ki állítja? Én diplomás élelmiszermérnöktől tudom.
A napraforgóból például étolaj a repcéből meg szinte már csak biodízel készül.
Még a francia 10-20% napraforgóolaj alapú, tartalom is extra is és ritka.
22:29
"Ha napraforgó étolajat margarinná alakítanak ugyan áruld el az miért holt anyag? Tudod mi a különbség a növényi olaj és a növényi zsír között? Jó lenne ha tudnád és nem állítanál képtelenséget!"
Ha meg akarod rövidíteni az életedet, csak egyed.
Holt anyag, mert ha 1-2 hónapig nem nyúlsz hozzá ugyanolyan marad, mert még a penész sem szeret megtelepedni rajta, ahogy a nappali hidratáló krémen sem.
Margarint normális ember nem eszik.
Te véletlenül nem vagy érdekelt a margarinbizniszben, hogy így véded ?
"10 fajta margarinból csupán 1 nem tartalmaz laktózt"
Te összekevered a margaringyártást az ízesítéssel! Kenyérre szendvicsre a natúr margarint nem jó kenni mert nincs semmi míze ezért készítenek ízesítettet amiben vitaminok tej stb van. Lehet venni natúr margarint sütő margarin néven.Ha nem tudná valaki a vajakat is ízesítik!LEÍRTAM MÁR A MARGARIN NÖVÉNYI OLAJBÓL KÉSZÍTETT NÖVÉNYI ZSÍR!!!A FAGGYÚ ÁLLATI ZSÍR AZT NEM KELL ZSÍRRÁ ALAKÍTANI!!KÉMIAI ANALFABÉTÁK MIÉRT ÍRNAK AGYAMENT FELTÉTELEZÉSEKET?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!