Hogyan adhatnék le pár kilót?
Nem fogyókúrázni meg koplalni szeretnék, hanem leadni egy picit a hasamról és a combomról,
mert elég vastag, és pocakom is van. A torna nem az erösségem, gyönge a
tüdöm, a bokám állandóan kifordul és lúdtalpas vagyok, tehát a sportot
nem nekem találták ki.
Az lenne a kérdésem, hogy kevesebb mozgással és egészségesebb étrenddel
hogyan valósíthatom ezt meg? Miket egyek?
158cm/55kg, 15l
A sportot senkinek sem találták ki, hülye szokások.
Taichizz, Jógázz, csinálj gerinc tornát, Pilatest, Callanetics-et, Qigong-ot.
És ne cukron meg kenyéren élj, hanem húsokon és zöldségeken. (az utóbbi volt a LÉNYEG, a többi csak pár tipp értelmes mozgásokhoz, nem fontos annyira)
Csinálj felüléseket, haspréseket az annyira nem megterhelő. Kezdd mondjuk napi 25-30-al vagy amennyit bírsz, következő héten tízzel többet, addigra már erősödik a hasizmod és egyre többet fogsz tudni, anélkül, hogy kifáradnál. Ha meg nem bírod megállsz és pihensz egy kicsit. Egyél többször keveset, akár 6-7-szer is ehetsz egy nap. Próbálj meg több zöldséget enni, meg mondjuk barna kenyeret fehér helyett. Ne igyál cukros üdítőket, inkább vizet, de abból kb. 2,5 litert egy nap.
Én a combomat úgy erősítem, hogy megfogok két 2k-os súlyzót, és a térdemet csak annyira hajlítom be, hogy derékszöget zárjon be, így nem teszem tönkre az ízületeimet.
Soha nem lesz látványos eredménye a napi 100 felülésnek.
Milyen eredményt vársz? Az edzett has nagyon hasonlóan néz ki mint az edzetlen, és kis különbség is csak akkor látszik, ha igen alacsony a testzsír arányod. Nőként nem kell olyan alacsony testzsírra lemenni, hogy kockás hasad legyen. Így hasat (mint törzsmerevítő) csak funkcionális céllal, egészség miatt érdemes edzeni nem pedig a kinézetért.
Testépítő szinten más, ott speciális étkezés mellett évek alatt tényleg kidolgoznak olyan hasat, amin látszik a kemény munka. Ez talán más kategória mint amiről most beszélünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!