Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért csinálom ezt? Anorexiás...

Miért csinálom ezt? Anorexiás vagyok. Szerintetek miért érzek így?

Figyelt kérdés

Már több éve szenvedek tulajdonképpen evészavartól, bár ennyire még sosem volt drasztikus, és a súlyomon sem látszik hogy bajom lenne. Nem vagyok kórosan sovány meg hasonlók. Nyáron is nagyon keveset ettem (volt hogy egy nap csak egy fél melegszendvicset), de felváltva. Egyik nap viszonylag sokat ettem majd következő nap kompenzáltam.

Viszont most már 10. napja (naplózom) folyamatosan 400 kcal alatt eszem!! 180 cm magas vagyok, jelenleg 60 kiló.

Előző héten 63 voltam.

Az a baj... hogy tudom, miért csinálom. Vagy legalábbis annyit tudok, hogy azért nem eszek és akarok sovány lenni, hogy a családom elvigyen orvoshoz. Nem veszik komolyan ezt az egészet és úgy érzem amíg nem történik drasztikus változás, addig nem kapok kellő segítséget. Teljesen tisztában vagyok vele már egy éve, hogy szakemberre lenne szükségem. Anno falásrohamoktól szenvedtem, most pedig koplalástól. És ami a legrémisztőbb az egészben, hogy egy részem még élvezi is. Szedek vitaminokat, olykor iszom egy fehérjeturmixot... viszont tegnap már annyira gyengének éreztem magam, hogy kb még a teregetés is nehezen ment.

Mit kezdjek magammal?

2013. márc. 1. 19:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy anorexiás vagy és nem depresszió miatt nem eszel?
2013. márc. 1. 22:41
 12/18 A kérdező kommentje:
nem tudom... végülis a kettő összefügg
2013. márc. 1. 23:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azért kérdeztem, mert írtad, hogy már több éve fennáll a dolog, ennek ellenére 60 kiló vagy (nekem ugyanezek a méreteim, ugyan ilyen magasság, ugyan ennyi súllyal), tisztában vagyok azzal, hogy az anorexia elsősorban nem súly-kérdés, hanem pszichés-gondolkodásmódbeli, viszont ha nem fogytál drasztikusan éveken át, akkor vagy nem anorexiás vagy, vagy bekavar a bulémia is (ha hánytatod magad és evési rohamaid vannak), vagy nem is ezek játszanak, hanem depressziós vagy és ez az úgynevezett 'segélykiáltásod', és nem is függ össze az anorexiával.
2013. márc. 2. 00:44
 14/18 A kérdező kommentje:

volt bulimiás időszakom, lényegében azzal indult. utáltam magam érte, hogy nem bírok normálisan enni, sokkal többet ettem mint a többiek és már szégyelltem, ezért nem is mentem társaságba. hánytatni csak egyszer kétszer hánytattam magam, inkább úgymond természetes dolgokkal hashajtóztam és mellé mozogtam kifáradásig. nem mintha az jobb lenne...

most azért kezdtem koplalni, erre tegnap jöttem rá igazából, mert rettentően félek attól, hogy megint elvesztem az önkontrollt és képtelen leszek fegyelmezni magam

viszont most már második hete tartom a nagyon alacsony kalóriabevitelt, ami arra most tökéletes, hogy megtanuljak uralkodni magamon

nem merek enni :( nem akarok zabagép lenni!!! ráadásul végre 58 kiló vagyok, amit anno kitűztem célul, de mivel tudom, hogy ha elkezdenek enni úgyis visszaszedek majd pár kilót, így még még még mennék lejjebb...... borzasztó vagyok

2013. márc. 2. 13:47
 15/18 anonim ***** válasza:
ejha, tegnap még 60 kg voltál...
2013. márc. 2. 14:31
 16/18 A kérdező kommentje:

jelenleg 58-60 kiló között mozog a súlyom nyilván attól függ mikor mérem

de reggel 58,5 volt! olyan hihetetlen, hogy januárban még 65 voltam :\

2013. márc. 2. 14:36
 17/18 Szintiszoli123 ***** válasza:

Szia!

Felejtsd el azt nagyon gyorsan. A testalkatra a sport a megoldás, nem az éhezés. Nagyon nehéz mélyről visszajönni. Én tudom, mert én is ettől szenvedek. Ha nem szel, az emásztőrendszered látja majd kárát, mint nekem. Tessék orvoshoz menni (ambulláns pszichiáter/pszichológus mindenhol van ingyen), enni és sportolni, amíg van még hozzá erőd. A sport önbecsülést és jó alakot ad, és jobban mersz majd enni, de azt kell is ám.

2013. márc. 2. 15:07
 18/18 anonim ***** válasza:

A koplalás semmit nem tesz a nyelőcsővel, a húst nem azért nem tudod lenyelni. Amikor még nem olvastam a korodat, azt gondoltam igen-igen fiatalka vagy! No, de 20 évesen csak el kellene tudnod dönteni, sőt ugye fel is ismerted, az étkezési szokásaid kórosak, hogy melyik orvoshoz, mikor mégy el. Először a háziorvoshoz kell menni beutalóért, ő fogja tudni hova menj.

bár, ha az egyik részed élvezi ezt-nem ironizálok-akkor lehet csak magaddal, magadban kellene tisztáznod, miért is vannak falásrohamaid, amit másnap kompenzálnod kell?

Mindenképpen érdemes lenne felkeresned egy jó pszichiátert, aki pontosan felismeri, majd segítséget nyújt az evészavarod megoldásában.

Kívánom, gyógyulj meg egészen!

Üdv.: Rea

2013. márc. 3. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!