Volt már valaki Bulémiás / Anorexiás? Ha igen elmesélnétek, hogy egy kicsit okuljak?
elrettento peldanak: [link]
Emellett azt tudni kell hogy az anorexia az nem egy fizikalis betegseg, hanem egy mentalis. Nem az etelrol meg a sulyrol szol!! Nem azert lesz valaki anorexias mert latjuk a vekony modelleket a tv-ben az ujsagokban nem azert mert olvassuk a dietas tippeket..
ez egy mentalis problema/betegseg es tobb kivalto oka is lehet. Ha ugy gondolod hogy a baratod anorexias/bulimies mindenkeppen beszelgess vele vagy szolj felnottnek vagy orvosnak. Emellett az anorexianak a kovetkezmenyei: felborult hormon haztartas ami vekony szorzet kinoveset okozza AZ EGESZ TESTEN!
fog betegegek, iny betegsegek
gyengeseg erzese, a memoria egyre gyengul es rosszabb lesz
a borszin feher/sargas lesz es szaraz
a kormok es a haj toredezette valnak
a mensturacio elmarad
es ez a sor vegtelensegig mehetne
a buliemianal pedig megvan a riziko hogy az agyban ez beall hogy "eves utan jon a hanyas" es utana mikor mar nem is szeretne fogyni az illeto a hanyas fenn all. emellett kellemetlen szajszag es a fogak tonkremennek a savtol!!
A húgom anorexiás volt. 16 évesen a barátnőivel belekerült egy olyan helyzetben amikor csak a 40 kilós csajok voltak a szépek. 160 cm magasságával és 58 kilójával iszonyú dagadtnak érezte magát, pedig nem volt az. Nagyon csinos volt, udvaroltak neki. De ő a barátnőire hallgatott akik szerint le kéne adnia 10 kilót mert kövér. Olyan szinten elhatalmasodott rajta az anorexia, hogy a szüleim hiába kényszerítették az evésre, vagy amikor fiatalkorú lévén a szüleim kötelezhették orvosi orvosi vizsgálatokra, már késő volt. Először csak elájult, majd szép lassan minden belső szervezete feladta. A vérkeringése, a veséje, mája.. minden. Élete utolsó heteit kórházban töltötte még 30 kilós se volt. Már az orvosi segítséggel sem lehetett semmit sem csinálni. A végén kómába esett, majd meghalt. 16 éves volt. Emlékszem volt egy fiatal doki aki nagyon a szívére vette, és képtelen volt megérteni,hogy a mai fiatal generáció miért hiszi azt hogy ha valaki 160 cm magas az 60 kilósan kövér.. A doki szerint a húgom esete nem egyedi. Egyre többen mennek ezekkel a bajokkal kórházba.
A húgom nagy űrt, és fájdalmat hagyott hátra. A szüleim azóta is magukat hibáztatják, hogy nem voltak képesek jobban segíteni. Apám elkeseredésében (főleg húgom születésnapján) amikor sírva fakad, mindig mondja:
- "Ha kikötöttem volna a székhez, és magam tömtem volna ennivalókat, ma is élhetne?? Ha bezárom a szobájába, ha elköltözünk, ha megtiltom hogy barátokkal legyen..ha ha ha akkor ma is élhetne??"
Ezer "HA" kérdésünk van mindannyiunknak.
Én ezért nem is olvasom itt a gyakorin azokat a kérdéseket amik így kezdődnek
"160 cm magas és 55 kiló vagyok..Kövér vagyok???" Mert a húgom is így kezdte, és neki is voltak akik azt írták fogyjon még..
Én az ilyen fiatalokat elvinném a kórházba hogy a saját szemükkel lássák hova vezet a soványsági divat. Hogy lássák amikor egy velük egyidős lány akinek a szeméből rég kihunyt a vidámság, aki a fájdalmai miatt nyögdécsel, hogy néz ki az ágyban. Hogy lássák amikor a gépeket lekapcsolják, és az orvos annyit mond: Vége van.
Talán akkor rájönnének hogy nem a soványság a menő dolog..
én anorexiás voltam
úgy éreztem senki nem szeret, senki nem fogad el önmagamért mert nem vagyok elég szép, mert nem az az egybederekú alkat vagyok hanem inkább homokóra.
azt gondoltam azért nem jövök be azoknak a pasiknak akik nekem tetszenek mert túl nagy a csípőm és a combom és mindenkinek a poszka egyenes testű lányok tetszenek (mert ezt láttam).
azt gondoltam ezért hagyott el a pasim, ezért nincsenek barátnőim és eszement módon próbáltam "szebb" lenni.
először csak edzettem, de attól még vaskosabbnak éreztem magam, mert ugye aki izmos az nem lesz pálcika max. feszesebb. ezután lefogytam, 2 hónap alatt 12 kilót, később még többet.
170 centihez lettem 43 kiló. ruhákban még nem is néztem ki szörnyen mert vékony csontú vagyok de anélkül. a nyakamnál látszottak azok a csontok ezért sálat hordtam.
és a lányok elkezdtek jobban barátkozni meg persze mondogatták hogy milyen jól nézek ki - útólag belegondolva azért hogy legyek csak még rondább, mert így tudnak mellettem érvényesülni.
a vége felé 12-16 órákat is aludtam, csak akkor voltam ébren ha suliban voltam de kb. alig bírtam ott is nyitvatartani a szemem.
nem is láttam normálisan, csak homályosan.
és nem tudom, valahogy úgy másztem ki belőle hogy vége lett a középsulinak és anyu vett 3 hónapra wellnessbérletet ami jó volt mert imádok úszni és szaunázni, meg masszíroztatni magam.
és mivel az úszás sok energiát elvesz meg a gőzkabin is, ezért újra lett éhségérzetem és sokat ettem. és mivel nem voltak ott a régi ismerőseim akiknek nem feleltem meg ezért nem is érdekelt, csak szimplán jóléreztem magam.
azóta 56 kiló vagyok, régi szemmel "dagadt" de imádom hogy mostmár melleim is vannak meg nem vagyok örökké fáradt.
ma 12:38
Az unokanővérem is már minden segítség nélkül simán hányt. Evett és pár perccel később a szervezete már adta is ki. Kihányta. A végén már nem akart hányni, de a gyomra ráállt. Volt egy tök helyes barátja. Azt hitte végre minden szép és jó lesz. de a barátja rájött hogy az unokatesóm minden étkezésnél hányni szokott. Így a srác finoman szólva megundorodott tőle, és elhagyta. Meg is mondta neki, hogy képtelen megcsókolni egy olyan lányt aki minden 2 órában kiokádja az ételt.
Szóval ha nem akarsz úgy járni mint az unokatesóm, akkor sürgősen menj orvoshoz, hogy segítsenek kigyógyulni, mert a szervezeted egy idő után önállóan is elintézi a hányást neked, és nem lesz egy férfi sem aki ezt hosszabb távon elviseli, hogy a nő akit csókolna, ölelne, szeretne, állandóan hányni fog..(arról nem is beszélve hogy egy jó fogkrém sem tudja a jellegzetes hányásszagot eltüntetni végleg. Amit te már meg sem érzel egy idegen orr simán érzi)
mindig is dagi voltam, kb egy éve fogyókúrába kezdtem. nagyon határozott voltam. edzés, futás zöldség gyümölcs, fehérje. februárban kezdtem, akkor voltam 80 kg (176 cm). szeptemberre már csak 58 voltam. decemberben 50. koplaltam, alig ettem és volt, hogy több órát futottam. a szüleim azt mondták, ez így nem mehet tovább. folyton veszekedtünk. valami elszakad bennem, mert azóta folyton eszek és megállás nélkül ki is hányom.
ez a legszörnyűbb dolog a világon. nem bírom megállni, hogy ne zabáljak, aztán meg addig görnyedek a wc felett, amig az utolsó falat is ki nem jön. ha háromszor eszek egy nap, akkor háromszor hányok. 18/L
http://www.youtube.com/watch?v=XvILb8psZpM
Elrettentést hallottál eleget... akkor most jöjjön egy faszi, aki példakép lehet a barátodnak. Lehet, hogy meg kéne mutatnod neki a videót, ha eldönti hogy megpróbál kigyógyulni belőle.
Amiben én vagyok benne az a bulimia.
jelenleg is bulimiás vagyok. (furcsán hangzik de szeretk is az lenni).
Kb 2 éve kezdõdött amikor egyre többet foglalkoztam azzal hogy milyen az alakom. Sosem voltam kövér. 47 kilónál nehezebb sem voltam. Rengeteget edzettem hogy lelaposítsam a hasamat de semmi sem használt (pedig keményen edzettem). Már kezdtem kétségbe esni amikor hallottam bulimiáról, elõtte nem ismertem. Az elején azt mondtam hogy "soha semmi pénzért nem lenné bulimiás" Most viszont azt mondom hogy bulimiás vagyok és az is maradok, de nem reklámozom mert csak elítélnének holott én is ember vagyok csak van egy titkom. Egyre több dolgot megtudtam a bulimiáról és azt mondtam hogy rendben vágjunk bele. 47 és fél kiló. ez így nem lesz jó. éhes vagyok. legkisebb zsömle, egy kis vaj és paradicsom. Akkoriban sok zöldséget ettem. mérleg: 46 kiló. MIVAN? Csak ennyi? ezért éltem zöldségen annyi ideig? Rendben akkor kevesebbet kell enni. egy héttel késõbb már csak 45 ès fél kilót mutatott a mérleg. Ez nem jó. rendben együnk és aztán hányjuk ki. nem ettem sokat de sikerült jóllaknom. Elmentem a wc-re azzal a tervvel hogy most kihányok mindent, de nem jött semmi. Miért történik ez? sosem fogom elérni a célom. egyre többet próbálkoztam több alkalommal amire sikerült. azóta nincs ezzel gondom de ez akkor is nehèz és sok idõ amire kijön minden. Egyik nap megkértem egy barátnõmet hogy jöjjön el a gyógyszertárba. Elsõ kérdése az volt hogy "minek?" amire csak azt mondtam hogy "egyik ismerõsömnek veszek valamit" vettem egy doboz hashajtót. majd az egy dobozból lett kettõ, aztán három, stb. mérleg: 43 kiló. hmm...alakul. elterveztem hogy 3 napig egy faltot sem eszek. ezt ki is bírtam. csak néztem, megszagoltam,megfogtam az ételt de nem.. nem szabad megenni. ezt többször eljátszottam. mérleg: 39 ès fèl. (ez van most de a hasam még nem teljesen lapos viszont a combajim nem érnek már össze és sokat fogytam. nemsokára az álom alak is meglesz)
nagyon jól tudom titkolni hogy bulimiás vagyok mert senki sem veszi észre. kb ennyi lenne tömören.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!