Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért csinálom ezt? Anorexiás...

Miért csinálom ezt? Anorexiás vagyok. Szerintetek miért érzek így?

Figyelt kérdés

Már több éve szenvedek tulajdonképpen evészavartól, bár ennyire még sosem volt drasztikus, és a súlyomon sem látszik hogy bajom lenne. Nem vagyok kórosan sovány meg hasonlók. Nyáron is nagyon keveset ettem (volt hogy egy nap csak egy fél melegszendvicset), de felváltva. Egyik nap viszonylag sokat ettem majd következő nap kompenzáltam.

Viszont most már 10. napja (naplózom) folyamatosan 400 kcal alatt eszem!! 180 cm magas vagyok, jelenleg 60 kiló.

Előző héten 63 voltam.

Az a baj... hogy tudom, miért csinálom. Vagy legalábbis annyit tudok, hogy azért nem eszek és akarok sovány lenni, hogy a családom elvigyen orvoshoz. Nem veszik komolyan ezt az egészet és úgy érzem amíg nem történik drasztikus változás, addig nem kapok kellő segítséget. Teljesen tisztában vagyok vele már egy éve, hogy szakemberre lenne szükségem. Anno falásrohamoktól szenvedtem, most pedig koplalástól. És ami a legrémisztőbb az egészben, hogy egy részem még élvezi is. Szedek vitaminokat, olykor iszom egy fehérjeturmixot... viszont tegnap már annyira gyengének éreztem magam, hogy kb még a teregetés is nehezen ment.

Mit kezdjek magammal?

2013. márc. 1. 19:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
menj el orvoshoz ennyit tehetsz itt segítséget nem kaphatsz...ez egy online marhaság..
2013. márc. 1. 19:21
 2/18 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Miért nem mész egyedül orvoshoz????????????
2013. márc. 1. 19:24
 3/18 anonim ***** válasza:
Természetesen orvoshoz kell fordulnod, különben megmurdalsz. Ez nem vicc. Az anorexiások nagy részét, ha már nagyon le vannak gyengülve, már nem is lehet megmenteni, olyan súlyosan károsodik a szervezetük, hiába akarják már a gyógyulást.
2013. márc. 1. 19:25
 4/18 A kérdező kommentje:
nincs pénzem pszichiáterre és csak úgy magamat nem bírnám rávenni, még mindig hiszek abban, hogy talán kigyógyulok magamtól... ezért kellene egy lökés, amit azt hiszem csak a családom tudna adni
2013. márc. 1. 19:26
 5/18 anonim ***** válasza:
TB-alapú ellátásról hallottál már? te is csak a kifogásokat gyártod. Ha majd egy falat húst se bírsz már lenyelni, annyira tönkrement a nyelőcsöved az éhezéstől, pedig bármit megtennél a gyógyulásodért, gondolj arra, hogy sorra gyártottad a hülye kifogásaidat. Ha ki akarnál szállni ebből, akkor elmennél az orvoshoz és kérnél egy beutalót a pszichiátriára, ennyi. Ha ezt nem teszed meg, akkor neked fölösleges bármit is írni.
2013. márc. 1. 19:30
 6/18 anonim ***** válasza:
A másik pedig, hogy látszik, hogy figyelemfelkeltésből csinálod. Olyan vagy mint azok az öngyilkosok, akik azért vesznek be egy rahedli gyógyszert, hogy felfigyeljenek rájuk. Ha a családod leszar, akkor azt se fogja őket érdekelni, ha megdöglesz. Ez tapasztalat. Ne értük akarj meggyógyulni, hanem saját magadért. Gondolom nem akarsz 20 éves korodra egy aszott szörnyetegként, magad alá csinálva, acetonszagúan elpusztulni. Mert így végzik.
2013. márc. 1. 19:34
 7/18 A kérdező kommentje:

de az emberek nem néznek anorexiásnak... ráadásul mivel egyetemre járok és csak hétvégére jövök haza így nem tudom elintézni, hogy állandóan dokihoz járjak

én mondtam anyának már hogy passziválni szeretnék az egyetemen és ilyenekre fordítani az időmet, addig is besegítenék itthon meg akár dolgoznék, de nem ment bele - részben igaza volt, hogy az egyetemet nem hagyhatom most ott

2013. márc. 1. 19:36
 8/18 A kérdező kommentje:
mellesleg 20 éves múltam
2013. márc. 1. 19:36
 9/18 A kérdező kommentje:

egyébként tudom, hogy nem innen kell várni a megoldást

csak már annyi hasonló kérdést láttam, hogy nem bírtam megállni a kérdést

és személy szerint abban sem vagyok még mindig biztos, hogy beteg vagyok-e, egyszerűen nem vagyok képes belátni

ami most így elég ellentétes azzal, amit eddig írtam

de sokszor még mindig úgy gondolom, nincs semmi bajom, mikor nyilvánvalóan van

2013. márc. 1. 19:43
 10/18 anonim ***** válasza:
Nyugi, tuti beteg vagy, és ez nem fizikai, hanem pszichikai eredetű. Otthon a család milyen? Valamiért ezt csinálod... De egy marhaság! A legszebb éveidet rontod el!
2013. márc. 1. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!