Napi 2 alma,2 narancs, és 2 sárgarépa, némi méz és egy kis olívaolaj elegendő?
Én kérdeztem a kérdést a tejről!
Én is így tudom, akkor jól sejtettem!
Csak hát a zabkása tejjel jó, vízzel olyan íztelen!
Nem olyan drága a kókusz szerintem, 1db kókuszból kijön 1 liter kókusz tej kb. (nem próbáltam még, csak saccolom), mondjuk ez kereset függő (ezért is jöttem el otthonról, de ez már nem ide tartozik)!
Boltit nem vennék még bioban sem, mert abban van egy stabilizátor ami nem kell nekünk! Mondjuk amúgy se veszek fél kész és kész termékeket, kivételek persze vannak, amik tényleg nem tartalmaznak semmi mást! :)
Marad a házi, gyorsan elkészíthető! Ki fogom próbálni! A kókusz zsír nagyon ízlik, egy csirke mellet egy teáskanál kókusz zsírban (hálaistennek a bio csak kókusznak a zsírját tartalmazza) sütve 150-170 fokon sütőben isteni ízt ad neki, na szóval a kókusz tej is ízleni fog szerintem! :)
Hozzá tenném, hogy a kókusz zsírt vettem már nem bioban is, de meg se közelíti azt az íz hatást amik vegyszer mentesen vonják ki a zsírt!
Igaz én a bio kókusz zsírt átszámolva 2100Ft-ért veszem, 300ml, de kettőnknek 1 hónapig elég! Sült krumplit is nagyon jó benne sütni, ugyanúgy 1 teáskanál kb negyed kiló krumplihoz sütőben sütve, szintén isteni finom!
(Otthon bio kókusz zsírt 1800ért láttam 250ml-eset, 1 literes kiszerelésben olcsóbb!)
Erről jut eszembe, hogy nem is ettem már 3 hónapja sült krumplit, itt az ideje! :)
Ezt egy kicsit érdekesen írtam le:
"Hozzá tenném, hogy a kókusz zsírt vettem már nem bioban is, de meg se közelíti azt az íz hatást amik vegyszer mentesen vonják ki a zsírt!"
De a lényeg, hogy a nem bio nem annyira finom, mint a bio, másrészről a nem bioból vegyszeres úton vonják ki a zsírt stb.! :))
1,5 dl igen, de az más!
Kókusz tej "készítése":
Fel kell forralni 1 liter vizet, a kókuszt és azt az 1dl kókusz tejet egy edénybe kell rakni, majd rá kell önteni az 1 liter forró vizet és állni hagyjuk 1órát, majd leszűrjük vagy eltávolítjuk a kókusz darabokat és így kapjuk meg a kókusz tejet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!