Az olívaolaj egészségesebb egy salátára, vagy az ha nem rakunk rá olívaolajat?
Fogyókúra esetén nem ajánlott az olaj használata, mivel magas a kalóriatartalma, egészségügyi szempontból viszont az olívaolaj fogyasztása nagyon jó hatással van a szervezetre, mivel telítetlen zsírsavakat, antioxidánsokat, vitaminokat tartalmaz.
Tehát, ha egészségesen akarsz étkezni, akkor nyugodtan rakj a salátára olívaolajat, ha fogyókúrázni akarsz, akkor inkább ne.
Nostehát. Ha fogyókúra alatt a testzsírszázalékod csökkentését érted, akkor igenis ehetsz olivaolajat. A kalóriaszámlálásnak értelme nulla, ki is lehetne iktatni a kalória szót teljesen a köztudatból. A szervezeted nem tudja, mi az a kalória. Annyit tud, hogy az alap tápanyagokból (fehérje, zsír, szénhidrát) megvan-e a napi adag, illetve mennyivel ettél többet. Fehérjéből bármennyit ehetsz, abból soha nem lesz zsír, akármennyi kalória is van benne. Rendszeresen egyen húst mindenki, mert egészséges is, a női magazinok baromságot írnak. A szénhidrátot mindenkinek alacsonyan kéne tartani, nem csak annak aki fogyózik. Kivéve, ha testépítő, és tömeget növel éppen. Könnyű belőle túl sokat enni, és akkor megy zsírba az egész. A zsírokkal más a helyzet. A telített zsírsavakat tartsuk alacsonyan. Ilyen a disznó, liba, kacsa, meg a legtöbb állati zsír. Az olivaolaj viszont telítetlen zsírsav, tehát azon kívül hogy energia lesz belőle, még egészséges is.
A "fogyókúra" és az egészséges étrend nem tér el egymástól annyira. Ha valaki egészségesen kajál, alapból nem hízik el, hacsak nem beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!