Ha alig futja ennivalóra, hogyan érdemes beosztani a pénzt? Melyik út az egészségesebb?
Figyelt kérdés
Napi kb. 200 forintot tudok rászánni ételre, ha befizetem az összes számlát. Ha megfeszülök, se tudok többet összespórolni. Ebből hogyan gazdálkodjak, hogy ne menjen tönkre az egészségem? Mi a jobb, ha megveszem az olcsó műkajákat (instant kaja stb.) és legalább 2-3 naponta egyszer jóllakom, vagy ha inkább kevesebbet eszem, de akkor egészségesebb, drágább ételt (pl. gyümülcs, zöldség)? Hozzáteszem, nagyon sovány vagyok, tovább fogyni nem kéne.2012. márc. 10. 10:23
1/8 anonim válasza:
Mond le az internet előfizetést, máris spóroltál.
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor még ennyi pénzem se lenne, ugyanis a munkámhoz kell.
2012. márc. 10. 10:34
3/8 anonim válasza:
Ha zárás előtt mész a piacra, olcsóbban megkapod a zöldségeket, és a gyümölcsöket. Sok helyen a pékségben is olcsóbban adják a másnapi kenyeret. Nézd az akciókat, és úgy vásárolj.
4/8 A kérdező kommentje:
Úgy vásárolok, de ez még mindig nem válasz a kérdésemre. Inkább több egészségtelen kaját egyek és lakjak jól azzal, vagy éhezzek úgy, hogy csak ritkán eszem, de egészségeset?
2012. márc. 10. 10:36
5/8 anonim válasza:
Éhesen se dolgozni, se tanulni nem lehet, tehát marad az egészségtelen táplálkozás, vagy meghívatod magadat vendégségbe.
6/8 anonim válasza:
Akkor az első válaszom nem volt túl hasznos.. Valahogy próbálj meg kitörni ebből a helyzetből. Ha hitelt fizetsz, kérj halasztást a banktól, próbálj meg más munkát, vagy a te munkádban kicsit többet, ha kell és van rá lehetőséged költözz olyan helyre ahol több lehetőség van, ha van egy kis kerted termelj magadnak.
Valamit ki kéne találnod, mert napi 200ft az semmire sem elég.
7/8 anonim válasza:
Alapjáraton én inkább arra szavazok, hogy lakjál jól olcsó ételekből. Viszont tudom ajánlani, hogy Sparban, Lidl-ben, Tescoban a hűtőpult, illetve a kenyeres pultok, zöldséges pultok végébe minden nap kirakják az aznap lejáró termékeket 20-30-50 százalékos árengedménnyel. Én így szoktam almát, citromot, padlizsánt, wellness kenyeret, joghurtot, sajtot, túrót venni. Ha sikerül kifognod (ne kora reggel menj, hanem inkább a déli órákban), akkor aznap inkább ezek közül válogass valami egészségesebbet.
8/8 anonim válasza:
Szerintem, ha lehetséges add el a mostnai lakásodat és költözz el egy kisebb rezsis lakásba. Ha ténleg csak 200 ft-od marad kajára akkor, vegyél zacskós levest, vagy valami ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!