Napi 2 alma,2 narancs, és 2 sárgarépa, némi méz és egy kis olívaolaj elegendő?
ma 15:03
Megmagyaráznád? Otthon vagyok a témában, de te újat mondtál. Alig várom a válaszod.
Kedves Utolsó!
Én gondolok az ilyen multi vitaminokra, mint a centrum és társai, kb. semmit sem érnek szerintem, az a kevés vitamin ami benne van az elmegy az egyéb kiegészítő adalékok lebontására, kiürítésére ami a tabletta alkotó eleme, illetve szintetikus az egész!
Napjainkban sok vitamint elhasznál a szervezet arra, hogy a "hulladék" élelmiszerekből bekerülő adalék anyagok és vegyszereket kiürítse, amit pedig nem sikerül zsírban elraktározza (narancsbőrben) a szervezet, különben károsítaná a szerveinket (ezért hízunk)!
Én annak a híve vagyok, hogy ne együnk félkész, kész ételeket együnk, mindent húsból (antibiotikum mentes) és zöldségekből (vegyszer mentes) készítsünk el OTTHON!
Friss nyers zöldség, gyümölcs + sport! C vitamint csipkebogyó teából nyerjünk, ha többre van szükségünk stb.! Otthon adalék mentes kenyeret együnk, amit ugye otthon sütünk normális lisztből! Kb. ez egy bio étrend!
Sok sót fogyasszunk a nyári időszakban!
A nátrium nem emeli a vérnyomást, mint ahogy azt állítják, mert a szervezet fel van rá készülve és ki tudja üríteni a felesleget (kivéve vese problémákkal küszködőknek), mai só nem nátrium só, hanem kálium só, erre figyeljünk oda (egyre több a hírtelen szívmegállás)!
Margarint ne fogyasszunk! Hanem helyette akár rendes zsírt vagy ami még jól bírja a hőt a kókusz zsír (180fokig lehet hevíteni), zsírra szükségünk van, ezért érdemes hozzá adni az ételekhez, vagy a saját zsírjában süssük meg a húst, ha nem száraz, a koleszterintől ne féljünk, ilyen betegség nincs (ebbe most nem mennék bele részletesebben)!
Én ennek a híve vagyok, nem pedig a tablettás vitaminoknak és a hulladék kajáknak! Az egészségemen és élet minőségemen meg is látszódik, sajnos nem rég óta tértem át ezekre (6-8hónapja)!
De ha te nem így látod akkor kérlek javíts ki és lehet megfogadom a tanácsod, ha mondasz nekem olyat amit érdemes megfogadni! Illetve mindig tanul az ember és érdekel a téma!
Hogy a kérdésre is válaszoljak kedve kérdező, tökéletes, csak egyre figyelj oda, hogy vagy bio-ban vedd meg, vagy nagyon alaposan mosd meg a héját és a héját ne edd meg, alma esetében érdemes vegyszer menteset venni, azaz bio-t, mert ott bejut a permet szer az almába is és a héja alatt közvetlen van a legtöbb vitamin, banán esetében felesleges bio-t venni, de persze nem árt, ha abból is azt veszed! Egyél sok hazai gyümölcsöt is, mert arra van beállva a szervezet leginkább, azokat tudja hasznosítani jobbára!
"Én annak a híve vagyok, hogy ne együnk félkész, kész ételeket együnk, mindent húsból (antibiotikum mentes) és zöldségekből (vegyszer mentes) készítsünk el OTTHON!"
Javítom: NE együnk félkész és kész ételeket, hanem mindent húsból...
ma 09:49
Nagyon kellemes meglepetés volt a kommentedet olvasni. Örülök, hogy vannak rajtam és 1-2 ismerős hozzászólón kívül még olyanok ezen az oldalon, akik tisztában vannak vele, hogy mi az egészséges. Sajnos a legtöbbször itt azt tapasztalom, hogy az emberek tudása addig terjed, mint a női magazinoké.
Na tehát a témáról: a kis hülye bolti vitaminok nem is jók senkire, csak pénzlehúzás. Ez főleg a pezsgőtablettás cuccokra igaz, azokban aztán tényleg alig van valami, de a centrum és társai kategória sem sokkal különb, ennek ellenére iszonyat drágák. Kell viszont valami kis plusz, mivel a mai világban már több kell egy embernek, mint amennyit a kajával fedezni tud, főleg ha még sportol is.
Ilyenekre gondoltam:
Érdemes összevetni tartalom és ár alapján a közértben kapható vitaminokkal, lehet hogy többe kerül ez, viszont annyiszor több vitamin van benne, hogy igazából sokkal olcsóbb.
A szintetikus dolgoktól egyébként nem tudom, miért félnek annyian. Az egy dolog, hogy a hulladék műkajákat nem ajánlatos megenni, mert mindenféle szemetet tartalmaznak, viszont a táplálékkiegészítők esetében nem ez van. Ott 100%-ban ugyan azt a molekulát kapod, mint ami a zöldségekben is benne van, a szervezetet meg nem érdekli, hogy hogy jött létre, a lényeg hogy meg legyen. Annyi a különbség, hogy ez koncentrált, könnyebben szívódik fel.
Abban viszont igazad van, hogy a helyes étkezés is fontos. Senki nem lesz egészséges, ha szemét kaján él, de mellette tablettás vitaminokat eszeget :)
Örülök, hogy kellemes meglepetés volt!
Sajnos még én is eszek tablettás c vitamint..
Ha szed az ember valamit pluszban, akkor a Flavon max-ot ajánlom személy szerint inkább! Igaz 13ezer Ft egy hónapra a lekvár! (Nem a folyékonyat mondom és valami hasonló neve van és fele annyiba kerül, na az a másolat, sajnos mindent lemásolnak)
Hát a szintetikusról úgy hallottam, hogy például a C vitamin majdnem ugyanaz a molekulája, de mégsem és ezért szüksége van a szervezetnek egy kiegészítőre (nem emlékszem már a nevére) amit el kell, hogy vonjon a szervezettől, ezért kell a szintetikust keverni természetessel bevételkrol, hogy ne a szervezetből vonja el és ez igaz a többi szintetikus vitaminra is!
Egy előadáson viccesen vezették le a szintetikus és a természetes vitaminok különbségét!
A példa a következő volt:
A nyugdíjas ismer egy postást több éve aki minden hónapban hozza a leveleket, illetve a nyugdíját! Ezt a
postást amikor hozza a nyugdíját mindig beengedi a lakásába és beszélget is vele! Egy nap jön egy ismeretlen új postás és a postás közli vele, hogy a másik postás a mai nap beteg, ezért ő hozta a nyugdíját! A nyugdíjas ezt a postást viszont nem engedte be, csak átvette a nyugdíját és illedelmesen megköszönte!
A példában mind két illető postás, a C vitamin is mind két esetben C vitamin, de a természetes C vitamin az ismerős postás, az idegen postás pedig a szintetikus C vitamin! :))
Gondoltam ezt még leírom! ;)
Érdekes levezetés, viszont ott bukik el a történet, hogy ha a szintetikus C-vitamin molekula akár egy hajszálnyira is különbözne a természetestől, akkor azt már nem C-vitaminnak neveznénk, hanem valami egészen másnak. Ez olyan, mint a koktélok. Lehet a mojito-t fehér rum helyett vodkával is csinálni, szinte nincs is különbség ízre, viszont az úgy már nem mojito, hanem valami más koktél, aminek akár adhatsz nevet is, csak ne mojito legyen.
A szervezet meg attól függetlenül nem olyan okos, mint a nyugdíjas néni. Szarja ő le nagy ívben, hogy ki hozza a levelet, a lényeg, hogy meg legyen, és felhasználhassa.
Biztos okos volt az előadó, de ebben az egy dologban tévedett. Ajánlom elolvasásra egyébként Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség című könyvét, ha még nem volt meg. Tök érdekes, és ha belegondol az ember, teljesen logikus amiket ír.
Igen, olvastam!
Nem fejeztem ki magam teljesen az előző hozzászólásomnál!
Én pontosan arra gondolok, hogy a szintetikus C vitamin ugye aszkorbinsav (megegyezik teljesen a természetessel), de a természetesben még ott vannak a bioflavonoidok, K-, P-, J- faktor, aszkorbinogén stb., a szintetikus pedig csak aszkorbinsav! Szintetikus C vitamin fogyasztásakor a szervezet a hasznosulás érdekében a többi komponenst a testszövetekből vonja el, és mivel nem mindig tudja, ezért is van az, hogy a szintetikus vitaminoknak csak a 20-30 %-a tud felszívódni, míg a természetes esetében a 99%-a (vannak kivételek, pl.: a vas szinte sehogy nem tud növényi eredetűből felszívódni, csak is a húsból)!
Ezért is ajánlottam a flavon maxot, mert az 100%-ig természetes vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz (lekvár íze és lekvár állaga van)!
Én azért is javaslom, mert sajnos volt olyan időszakom amikor rászoktam a nyugtatóra (hála az orvosomnak, mert nem tájékoztatott, csak felírta, hogy szedjem 3x1-et a pánik betegségemre, ha nem vettem be akkor elvonási tünetek jelentkeztek, de miután elkezdtem szedni, szűntek a panaszok és egyre többször elfelejtettem bevenni, mert nem is jöttek az elvonási tünetek, majd elhagytam, a pánik betegségből is kigyógyultam! Persze azóta már tudom, hogy nem egészen betegség, egyszerűen tünet valaminek a hiánya miatt, ebbe most ne menjünk bele a vegetatív idegrendszer témakörébe! A lényeg, hogy 4 hónapnyi flavon max nekem ennyit segített!
Hozzá tenném, hogy a flavon szedése előtt Dr. Lenkei vitaminjait szedtem, de akármennyire is mega vitamin volt, nem volt akkora a hatása mint a természetesnek pedig a lenkeibe sokszor 50 szerese volt benne, mint a flavonba!
A Lenkei magnéziuma viszont eszméletlen jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!