Napi 2 alma,2 narancs, és 2 sárgarépa, némi méz és egy kis olívaolaj elegendő?
Bocs, előbb nem olvastam el teljesen amit írtál, csak az utolsó kommentet időhiány miatt.
Végül is jogos, viszont vannak olyan tablettás vitaminok is amikbe az összes fontos cuccot beleteszik, utána kéne egyszer nézni. Én megoldom úgy, hogy nagy dózisban szedem, így pont elég ami felszívódik. Testépítek, atlétizálok, és sajnos elég kevés időm van aludni a suli miatt mivel minden nap ötkor kelek a busz miatt, ehhez még jön egy jó kis alvászavar, ált. 3-4 alkalommal felkelek este csak úgy magamtól, meg néha egy kis alvásparalízis is jelentkezik, de csak ha háton alszok. Ezért nekem és a hozzám hasonlóaknak több vitamin kell az immunrendszer megőrzése érdekében, mivel igénybe van véve a szervezet. Egyébként el se hinnéd, mennyi emberrel van ez így. Természetes dolgokból egyszerűen nem tudok elég vitaminhoz jutni, vagy iszonyat drágán jövök ki. Ezért kell a tablettás. Egyébként rá is van írva, nem helyettesíti a normál étrendet, csak kiegészíti.
Pánikbetegségem nem volt szerencsére soha, de depresszióm az igen. Nekem a marihuána segített, ennél természetesebb megoldás egyébként sincs. Még csak rá sem kellett szokni. Hasznos dolog. Bár nem ajánlom senkinek, mert sajnos itthon még illegális.
Hát, igazán legalizálhatnák..
Tablettás vitmin esetében az a baj, hogy százalékosan fejeztem ki, de ez nem fedi a valóságot, mert egy bizonyos pont után már nem állnak rendelkezésre azok a "segéd" anyagok, így hiába szedsz többet, azokból hiány keletkezik! Illetve a vizelet is árulkodhat bizonyos dolgokról, a tablettás vitamintól (Lenkeitől is) sárgult szagos volt a vizeletem, a rendes gyümölcstől, pedig átlátszó szagtalan! Lenkei nagyon jó beszél többnyire, csak mivel neki is meg kell élni valamiből a szakmáján belül, picit muszáj ferdítenie neki is!
Lehet, hogy a fejben van a baj, de tablettás vitamintól sose éreztem jobban magam.. Se a Lenkeitől, se az olcsóbb változattól és ugyanúgy betegeskedtem! Én igazából mindenhez úgy állok, hogy nem segít és ha ennek ellenére segít, akkor az a szer tényleg hatásos és nem placebo!
Anyukám is bizonyíték erre, ugyanis máj problémája volt (nem iszik alkoholt), nem tudták mi a baj, már fel akarták vágni és mintát venni, a lekvár (azaz gyümölcs koncentrátum) evése után pár hónappal megjavult és egyre jobb lett a vér képe! Pedig a flavon max minimális vitamint tartalmaz! 30kg gyümölcs sűrítmény 1 üveg és ez egy hónapra elég! A tablettákat nyugodtan szedd, ártani nem fogsz vele, max a vesédet dolgoztatod az adalék és vegyi anyagok miatt! Ha nem vagy beteges, akkor az a táplálkozásodnak köszönhető és hogy erős immunrendszerrel áldott meg a sors!
Én javaslom neked, hogy próbáld ki a flavont, 3hónapig szedd minimum és nézd meg az eredményt, hogy elmúltak e a panaszaid (13ezer ft kb), nem olcsó, vagy helyette bio gyümölcs, zöldség, napi 1,5kg minimum!
És még javaslom alvás problémára a Lenkei magnéziumát is! Az valóban nagyon jó, az nem vitamin hanem ásványi anyag, így ezekből a szintetikus is megfelelő nagyjából és hatásos is, mert jót fogsz aludni tőle, legalább is nekem ez volt a tapasztalatom (ha nincs felszívódási, illetve vese problémád stb., akkor elvileg nem lehet túladagolni úgy tudom)! Régebben volt a Lenkeinek Magnézium és C vitamin egyben, ha kalciummal van együtt, akkor ne vegyél, mert a kalcium és a magnézium egy ugyanazon receptorokhoz kötődnek és kiütik egymást! A természetben ez azért nem fordulhat elő, mert például egy paradicsomban "időzítve" vannak a vitaminok, ásványi anyagok (ebbe most nem mennék bele, de legegyszerűbben így tudtam leírni), egyik másik később szívódik fel!
Az alvás ellen pedig sajnos nincs vitamin, kérlek aludj többet, mert később bajod lesz belőle, de ezt te is tudod!
Remélem tényleg nem veszed támadásnak, de a nagyapáink tudtak/tudnak valamit amikor legyintenek a bogyókra! :)
Jobbulást kívánok a problémáidra!
Egyre nem reagáltam, a tablettába sosem tudják belerakni a flavoinodokat stb., mert ezek élő dolgok!
És a tablettás vitaminokban egyre több a gyanús alapanyag!
Mondjuk a gyümölcsökben is, bár talán a bioban nem, legalább is reméljük.. Magyarországon manipulálják a bio termékeket, itt külföldön ebben az országban ezekre nagyon odafigyelnek és ha valaki lebukik az nem csak pénzbírságot, hanem eltiltást is kap x évre, nem éri meg nekik kockáztatni! Meg drágábban is megveszik az emberek, így megvan a hasznuk, nincs értelme manipulálni!
Bocsi, hogy már már fanatikusan ellenzem a bogyókat! :)
Semmi gond, nem veszem támadásnak, de én komolyan mondom, hogy semmi különbséget nem éreztem a tablettás vitaminnal. A vizeletet egyébként a B vitaminok tudják színezni. Nekem csak a Monster pakk-tól voltak ilyen tüneteim, viszont az elég hardcore, élsportolóknak való téma :) A kétes elemektől én is fostam egy ideig, viszont a Scitec termékeinél pl nincs erre szükség. Ott mindent önerőből bevizsgáltatnak, még kód is van a termékeikre írva, amivel neten te is meggyőződhetsz róla, hogy mi van a dobozban. Az előbbi témára visszatérve, lehet, hogy azért használtak nekem a bogyós vitaminok is, mert mellettük sok zöldséget is eszek, és a velük kompatibilis dolgokat onnan beviszem. Erre is céloznak a dobozon, mikor írják: nem helyettesít, hanem kiegészít. Olyan fél-háromnegyed kiló zöldség nekem a napi adag, mellé 600g sovány hús, meg 3 csomag rizs, néha zabpehely megy helyette. Sporttáplálkozás. Sajnos ennél jobbra a suli mellett hétvégi munkából nem futja, anyát meg csak nem kérhetem meg, hogy nekem külön vegye a kaját. Bár már kezd kedvet kapni ő is a helyes táplálkozáshoz engem látva:D
Alvásra nekem az ilyen cuccok kevesek sajnos. Majd érettségi után kivizsgáltatom magam, ez az utolsó évem a gimiben, utána úgyis megyek fősulira, ami helyben van, buszozni nem kell majd. Orvos nekem Frontint írt fel, de tapasztaltam, hogy megszokja az ember, ha rendszeresen azzal alszik, és utána anélkül már egyáltalán nem megy. Kapják be akkor.
A májat egyébként rendesen rendbe szedi a máriatövis kivonat. Én nem próbáltam, csak a teremben akik szteroidoznak is, ilyen készítményeket használnak, hogy ne tegye tönkre a májukat. Nem is hallottam még, hogy májbajuk lett volna mellette. Mást azt hallottam, de az nem lényeg most :D
A vesét nem kell félteni, ha egészséges. Ha megvan a napi 4-5 liter víz, akkor nyugodtan lehet dolgoztatni :)
Amit leírtál az jónak tűnik így! ;)
Azt esetleg nem tudod, hogy a tej az káros-e, zabkásához szoktam használni reggelire, de gondolkozom, hogy veszek kókuszt meg egy tiszta fűrészt :) és abból csinálok tejet! Minden honnan olvasok ezt azt, de nem tudok leszűrni belőle tanulságot! :)
Mondjuk az a bajom, hogy túl sok mindent itthon csinálni eléggé időigényes és fárasztó egy idő után, persze megosszuk a feladatot a párommal, de így 3óra vagy nekem vagy a páromnak elmegy a főzésre naponta...
Kíváncsi lennék a véleményedre, mert ezzel nem vagyok tisztában!
A tejnek több káros hatása van, mint haszna. Gondolj bele: a tehéntejre a borjúnak van szüksége, nem az embernek. Egyébként sincs még egy olyan állat a földön, aki még felnőtt korban is tejet iszik, főleg nem más állat tejét. A tejcukor például tökéletesen haszontalan, a tejzsír szintén, meg még egy rakás állati hormont tartalmaz, amire nincs szükségünk. Egyedül a fehérjetartalom lenne használható, viszont ez a tejben kb 3%. Szinte semmi. Ha a fehérje a fontos, akkor már inkább túró. Az ásványi anyagok is nagyon minimális szinten vannak benne jelen, kár a Ca miatt inni.
Egyébként ha csak zabkásához eszed, abból nincs gond, azon a véleményen vagyok hogy annyi bele fér. Én úgy csinálom, hogy fele tej, fele víz. De a zabkása egyébként vízzel bekevert fehérjeporral a legfinomabb, ráadásul úgy egy teljes értékű étkezés lesz belőle. :D Kókusztejjel még nem próbáltam, de én nem találok benne kivetni valót, azon kívül hogy elég húzós ára lehet hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!