Normális az alábbi súly a magassággal, érdemes orvost felkeresnem?
15 éves vagyok, 174 cm, lány és 70 kg.
Semmi időm mozogni, régebben nagyon sovány voltam, de mostmár állandóan csak eszek az iskolában ért stressz miatt(15h-17h másnapra tanulok, 17h-03h a témazárókra= több mint 10h). Pl ma egy 5-6 szelet Hawaii pizzát ettem meg, ebédeltem, reggeliztem, és tízóraiztam is. Az elmúlt 2 évben több mint 20 kilót szedtem fel magamra. Sajnos úgy alakultak a dolgaim, hogy teljesen összeomlottam, és tökre furcsán viselkedek. Én is megszoktam lepődni magamon, egyik pillanatban röhögök mint egy eszelős, a másikban pedig sírok. Miért van ez, keressek pszichiátert/pszichológust?
Nem kell túlzásokba esni! De. 15 évesen kb 55. kiló megfelelő. Ha 2 év alatt híztál 20 kilót az lehet hajlam (szüleid milyen alkatúak?), vagy az általad említett helytelen túltáplálkozás, és életmód?
Mit kell a tanulástól annyit stresszelni, hogy végül belebetegedjen az ember?! Gondold át az életviteledet! Ha ennyit tanulsz, tanulj egy kicsit az emberi test működéséről, táplálkozásról is! (Dr. Osváth Péter - Sportegészségügyi ismeretek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!