Miért mondják, hogy a fehérjepor egészségtelen?
Némely pontban igazad van, némely pontban.. furcsa az érved, most nem állítom hogy mindenképpen tévedsz, látszódjék úgy hogy kompromisszumkész vagyok.
Tehát, könnyedén állítod minden orvosi vizsgálat ellenére, hogy a tejfehérje nem okoz gondot az embernek - én kizárólag a tejfehérje káros hatásaira hivatkoztam, hozzávehettem volna a szóját. Neked tejérzékenyek és laktóz intoleránsok léteznek, az a durva hogy miért nem hallottál a tej igazi hatásairól? Tejcukor, bakker a Föld lakosságának kicsit több mint a fele nem emészti a tejcukrot, még mindig milliárd ember eszik tejet anélkül hogy közvetlenül érezné a rossz hatásait, hiszen nem hasmenésről van szó..
A cukorelméleted a biológiakönybet kielégíti, csillagos ötös, nincs kétség. Nem gyerekekről van szó, konkrétan a cukor, keményítő, de megjegyzem a tej alapú életmód mindenképpen magában hordozza az inzulinrezisztencia, cukorbetegség létét. A cukor járulékosan jött a témához, valami szerencsétlen írta hogy a fehérjeporban cukor van. Én eddig olyan proteinport amihez cukrot is adtak ugyan nem vettem, de a kedves válaszoló kedvéért kicsit írtam a cukorról. Lehet, hogy edzés után jobb az inzulinérzékenység, de azt ugye komolyan senki sem gondolja, hogy a megevett tömény cukor, hosszútávon majd egyeseknél nem fog problémát okozni? Cukorral működik az izom... IGEN/NEM..
Igen! A tested által megtermelt cukorral.
Nem! Nem ezért esznek cukrot edzés után, hanem az inzulin miatt. Kell az inzulin, ahhoz pedig cukor kell. Vagy tej.
Ez az edzés utáni turmix, fehérje (tápanyag) és a vérből izomba szállítást segítő inzulinhoz a cukor (egyszerű szénhidrát). Az izmok glikogén visszatöltése.. hangzatos, de alapvetően cukorevés nélkül is visszatöltődik.
Csak hogy tényeknél is maradjuk, így a vita lezárásával párhuzamosan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!