Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan kell kalóriát számolni?

Hogyan kell kalóriát számolni?

Figyelt kérdés
Összezavarodtam olyan téren hogy mégis mit hogyan kell értelmezni. A kalória számláló programom szerint naponta 1500 cal-t kell bevinnem. Az interneten viszont olyat olvastam hogy 1500 kcal a javasolt. Itt nem értem. A kcal az nem kilókalóriát jelent? Ez ha jól tudom az ezerszererse a kalóriának. Tévedek? Az ételeken pedig kJ/kcal (kilojoule/kilokalória) -ban adják meg az energiatartalmat amiről fogalmam sincs hogyan kell kiszámolni (van tippem de szeretnék biztosra menni). Valaki elmondja nekem hogy "mit, miért, hogyan" és hogy tudom kiszámolni az ételek cal tartalmát?

2013. jan. 21. 09:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Hogy mi? A cal ugyanaz, mint a kcal. Vagy elírták vagy angolul a caloriesra gondoltak, bár ha jól tudom, ott is kcal a jelölése. De mindegy is, kcal vagy cal, ugyanaz.
2013. jan. 21. 09:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát igen,a kilokalória nem ugyanaz, mint a kalória. DE!!! Mi a Kcal-t használjuk, azt számold. 1kJ az 4.2 kcal.
2013. jan. 21. 09:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Az ételeken a kj/kcal-t úgy kell értelmezni, hogy 100grammban van x kj az kcalvan y. Tehát y-nal számolj, nem kell osztogatni. Csak akkor, ha csak a kj-t tudid. Akkor a fenti mûvelettel megkapid a kcalt. De mibden kaján rajta van a kcal érték is.
2013. jan. 21. 09:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Kcalvan=kcalban
2013. jan. 21. 09:42
 5/7 anonim ***** válasza:
És fordítva van, 1 kcal az 4.2 kj
2013. jan. 21. 09:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat :)
2013. jan. 21. 10:04
 7/7 anonim ***** válasza:

9:44, igazad van, bocsi, rosszul írtam

9:30-as voltam

2013. jan. 21. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!