Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van valami más amivel pótolhat...

Van valami más amivel pótolhatném és egészséges/egészségesebb?

Figyelt kérdés
Vérszegény vagyok,alacsony vérnyomással ha nem iszok Cola-t akkor leesik a vércukorszintem és teljesen kiütve fekszem csak, ezért szükségem van a koffeinre és a cukorra de a Cola nagyon egészségtelen.
2009. aug. 23. 22:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Elmész a körzetihez és írat fel neked vérszegénységre gyógyszert, asszem csokis ízű :)

én is vérszegény vagyok, de nem szedtem a gyógyszert csak néha

2009. aug. 23. 22:21
 2/3 anonim ***** válasza:

szia!

Szerintem próbáld ki egy ideig, hogy rendszeresen étkezel. REGGELI a legfontosabb!!! Pl valami barnakenyér, rozskenyér bármi, hozzás sajt, felvágott, zöldségek, kefír, joghurt... ezzel már adsz reggel egy adag energiát a szervezetednek, majd tízórai, arra is lehet joghurt, ebéd, uzsira valami gyümölcs, vacsora. a lényeg a rendszeresség. így nem ingadozik a vércukorszinted!

az alacsony vérnyomás.. hmmm... igyál reggelire kakaót, vagy esetleg kávét. nem tudom, milyen sűrűn van szükséged a cola-ra, de ha csak koffeinnel tartható a vérnyomásod, akkor azért ajánlanám, hogy keresd meg a háziorvost, aki elküld egy kardiológushoz (szívorvos). az alacsony vérnyomás alapból nem akkora gond, ha tudsz vele élni és nem érzed magad rosszul.

én először a táplálkozással kezdeném, rendszeresen! lehet, hogy nem is az alacsony vérnyomásod, hanem az alacsony és ingadozó vércukrod az, ami kikészít.

ha két-három hét alatt semmi változás, akkor doki.

vérszegénységre pedig vastartalmú ételek fogyasztása ajánlott folsavtartalmú étellel. cékla, vörös gyümölcsök, húsok, máj, brokkoli, ami így eszembe jut, de ezután lehet az interneten keresgélni. Fontos, hogy legyen benne folsav, mert az kell a felszívódáshoz. vagy ha nincs benne, mint a brokkoliban, akkor kell mellé zöldség, amiben van! :)

remélem jobban leszel!

[link]

2009. aug. 23. 22:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A reggeli evést kipróbálom,én úgy nőttem fel hogy soha nem reggeliztem mint a család többi tagja sem de most akkor reggelizek :) Szerencsére a szívemmel semmi gond,voltam már vele orvosnál de makk egészséges.
2009. aug. 23. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!