Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek megvalósítható...

Szerintetek megvalósítható hogy vegetáriánus legyek? Tudok így változatosan étkezni? Mindent tudok pótolni ami a húsban van? 15/f

Figyelt kérdés
2012. dec. 17. 14:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
hát igen undor érzés nélkül nem sok esély van rá hogy meg tudd állni szerintem.
2012. dec. 18. 18:51
 12/24 anonim válasza:
Próbáld meg ha akarod, viszont személy szerint én nem támogatom ezt a vegetáriánus baromságot. Húst kell enni, attól lesz erőd és,ha nem akarsz elhízni akkor sportolj, edz keményen, súlyzózz vedd komolyan az edzést és meg lesz az eredménye. Azoknak meg akik "fanatikus" vegetáriánusok csak azt mondom hogy töltsenek el egy két 8-10 órás műszakot az erdőn, ahol fát termelnek és teljesítmény bérben vannak. Mert utánna nem lesz gond a hús utálattal, mert még a seggükkel is ennék. Műzli meg jogobella, komoly munkánál ilyenektől orra buksz.
2012. dec. 18. 20:34
 13/24 anonim válasza:
68%
Kedves előttem szóló! Ismerek szobafestőt, ácsot is, aki évtizedek óta nem eszik húst. Az erőnlétükkel nincs probléma. Sokszor a hús megemésztése több energiát "emészt fel", mint amennyit ad. Jusson eszünkbe pl. a húsleveses, rántotthúsos vasárnapi ebéd, ami után muszáj ledőlni. Nem azon múlik, hogy ki, milyen munkát végez. Hozzáállás kérdése.
2012. dec. 18. 21:31
 14/24 anonim ***** válasza:
Én nem igazán értem ezt a "vega" dolgot! Ha őseink nem ettek volna húst, ma nem lennénk itt! Még a csirke is megeszi a kukacot, a hangyász meg a hangyát. A körforgás az élet egyik lényege. Azt értem, ha valaki az értelmetlen gyilkolás és kinzás miatt felemeli a hangját, nem szíveli az állatok kíméletlen tartását, szaporítását. De ezt se divatból tegye, hanem saját elvek alapján! Találkoztam olyannal, aki még a tejet sem volt hajlandó meginni, és a szaru hajcsattom helyett hozott egy műanyagot. Nem értem tényleg. Ezt az embert megkérdeztem, ha fejtetve lenne, kiírtaná? Azt mondta, az tíz deka alatt van, tehát igen........
2012. dec. 20. 10:59
 15/24 anonim ***** válasza:

Sokan vannak akik úgy lesznek vegetáriánusok, hogy egyszerűen már nem kívánják a húst, már a szaguk is zavarja, stb. de nem kórosan. És eszerint az életmód szerint élnek is (mint olyan is van, aki más meggyőződésnek hódol)

Viszont vannak sokan, akik hiába nem esznek húst, lélekben ragadozók. Ezért sem szabad elfojtani a vágyat, fel kell rá készülni. Ne legyél megtérítés, megfélemlítés, vagy egód áldozata!

2012. dec. 21. 08:02
 16/24 anonim válasza:

Egyél csak rendesen amíg fel nem nősz szépen, és amikor már tudsz értelmesen, felnőttként gondolkodni akkor talán el lehet töprengeni ezen...

Amúgy megsúgom: nem tudom pontosan mit értesz "elvi okok" alatt, de attól nem fognak leölni kevesebb állatot, hogy nem eszed meg... csak többet dobnak a kukába!

2012. dec. 22. 10:48
 17/24 anonim ***** válasza:

Rémesek ezek a hittérítő hozzászólások...

Sok ember van, aki hosszú ideig vegetáriánus. Azonban eleve szét kell választani azokat, akik egészségesebben élnek, zöldség-gyümölcs alapon, és azokat, akik kenyérrel eszik a tésztát. :) Előbbiek még akár egészségesebbek is lehetnek, de egy ismerősömnek találó megjegyzése volt az, hogy nem látszanak boldogabbnak. :) A saját megfogalmazásom meg az, hogy általában csontosabbak, és elnyűttebbeknek néznek ki. Vannak, kik nem egészen lapos hasúak - a növényeket nehezebb emészteni. Például, ha nem sportol, mivel zsír nincs rajta, piszkafalábú. Védtelenek ebben a világban - egy vad vegetáriánus nem tud elmenni nyaralni, mert ugye két hétig nem akar zöldséget reszelni, stb., dolgozni, hogy ehessen, de a vendéglőben nincs neki választék, és a kínból választott rántott gomba és rósejbni is megfekszi a gyomrát... Szóval, az út járható, csak emelkedik, és minden kanyarban áll egy oroszlán. :)

A fehérje-fóbia az nem igazi probléma, mert ugyan az állati fehérje-összetétel olyan, mint az emberé, de soha senki nem mondta azt, hogy a szervezet csak az adott arányt dolgozza fel jól. De akit nagyon zaklat a téma, a növényi termékeket táblázat szerint összeválogatva egye.

Ésígytovább.

2012. dec. 22. 13:44
 18/24 Nagyfater ***** válasza:

A húsban lévő vasat nem tudod semmi mással pótolni. Ha nő (lány) vagy, akkor ennek katasztrofális hatása lehet. A vasat tartalmazó gyógyszerek nem pótolják a vérképzéshez szükséges vasat, mert egy másik típusú vas, ami nem épül be a szervezetbe.

Az ember mindenevő, erre specializálódott a foga, az emésztőrendszere és az anyagcseréje. A természet rendjét megbontani mindig kockázatos. Nem a húsevéssel van baj, hanem azzal, hogy nem várjuk meg, amíg megemésztődik és a salakja kiürül, hanem rögtön "rázabálunk". Egy kiadós húsétel megemésztéséhez három nap kell. Nem a vegetáriánus étrend a helyes táplálkozás, hanem a változatosság, a rostban gazdag élelmiszerek fogyasztása, és a _mértékletes_ húsevés.

2012. dec. 23. 08:46
 19/24 jeszko válasza:
A teljes értékű fehérje bevitele lehetséges mindenfajta állati eredetű termék fogyasztása nélkül. A gabonafélék, a burgonya és a hüvelyesek (bab, borsó, lencse) megfelelő aminosav-összetételű táplálékot adnak. (Ennek utánajárhatsz aminosav-táblázatokban). Két tápanyagot viszont csak állati eredetű termékekkel vehetsz magadhoz: az egyik a koleszterin, a másik a B12-vitamin. Ez lehetséges csak tejtermék vagy csak tojás fogyasztásával, a hús elhagyható. A koleszterin minden hamis vélekedés ellenére sejtmembránjaink nélkülözhetetlen építőeleme, csak a "szokásos" táplálkozással a nélkülözhetetlen mennyiségű koleszterin sokszorosát visszük be. Tehát, ha egy kis mennyiségű tojással vagy tejtermékkel kiegészíted vegetáriánus étrendedet, akkor nem lesz semmi hiánybetegséged, de (feltéve, hogy nem vagy Krisna-hívő) miért centizgetnéd a dolgot, és miért gyötörnéd magad. A húsban nagy mennyiségű és teljes értékű fehérje található, tehát fogyasztása szerintem praktikus. Én is eszem húst.
2012. dec. 23. 16:53
 20/24 anonim ***** válasza:

Hát itt aztán kaptál hideget-meleget. Én is mindenevő vagyok, de nem ítélem el azt, aki nem eszik húst :-)

Oda kell figyelni jobban, hogy mit eszel; mivel még fejlődésben van a szervezeted, a fehérjék elég fontosak. Biztos van más fontos anyag is a húsban, de nem vagyok szakértő. Úgyhogy inkább nézd meg ezt:

[link]

Egy barátom, Nóri csinálja. Nem kifejezetten vega blog ez, hanem általában szól mindenkinek, aki valamit nem eszik/nem ehet (gluténérzékenyek, cukorbetegek, ..), de van vegán címke, szóval szerintem találhatsz rajta ezt-azt :-)

Kérdezz is tőle bátran, szakmája szerint gyógyszerész és a rendszeresen konzultál egy buddhista orvos barátunkkal (aki talán most épp eszik húst, mert nem rég született gyereke, de egyébként ő is vega).

2012. dec. 23. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!