A harcosok étrendje cukorbetegen megvalósítható?
Inzulinos cukorbeteg vagyok 20 éves, és most találtam rá erre az étrendre, meggyőzött a könyv a jelentőségéről, és a "fölösleges" zsíroktól is meg akarok szabadulni.
Akinek van tapasztalata, ért hozzá mit gondol hogyan lehetne ezt megvalósítani? reggel kevés insulin-t adjak be kevés reggelivel, délben szintén ez, vagy délben abszolút ne is adjak be insulin-t mivel szénhidrátot nem vihetek be az értend szerint,.
Este pedig a túlevési fázisban több insulin sok kaja.
Ja és a Tejjel hogy áll ez az étrend, mert azzal tudnám még esetleg stabilizálni a vércukorszintet..
A szénhidrátot el lehet osztani, hogy egyenletes legyen, de tejet csak este lehet inni. De zöldség-gyümölcstől elég nehéz jóllakni, úgyhogy jobb lenne, ha egyenletesebb lenne. Az esti bezabálás nem tesz jótaz alvásnak.
Javaslom a következőt:
Alap: zöldség-gyümölcs, de akkor iszol tejet, amikor szükséges, és ehetsz napközben is húst, tojást, vagy bármit mellé. A nagy zabálás nem tesz jót.
Értem, máshogy sajnos nem is lehet csak ha elosztom arányosan,
még annyi volna, hogy sok insulin-tól lehetséges e az elhízás, avagy inkább ha kevesebbet adok és kevesebbet eszek szénhidrátot?,
mivel az étrendben állandoan azzal van megáldva, hogy az alulevési fázisban alacsonyan kell tartani az insulinszintet.
üdv
Az inzulin nem hizlal, nincs benne kalória. Az étel hizlal, de azt edzéssel le lehet dolgozni.
Nem hinném, hogy cukorbetegnek jót tenne a csak esti étkezés "túlevés" sok szénhidráttal. Veszélyes mértékben megnöveli a vércukorszintet amit nagy adag rövid hatású inzulinnal tudsz csak helyreállítani. Az éjszakai nem aktív fázis ugyancsak nem tesz jót a a vércukorszintnek. Ha mindenféleképpen a napi egyszeri étkezést szeretnéd akkor én inkább a kora délutáni étkezést 2-4 óra magasságában javaslom. Az esti hosszú hatású inzulint kell úgy beállítanod, hogy egész napra kitartson. Az "ebéd" előtt kiszámolod a szükséges rövid hatású inzulint, délután, este pedig edzéssel csökkented a vércukorszintet. A vacsorát elhagyhatod és a reggelit is. Reggeli helyett tornázz, napközben pedig legyél aktív. Ne egyél semmit, csak vizet igyál. Ha jól állítod be a az inzulint az étkezést és az edzést akkor működni fog, de könnyen borul. Hétvégén is tartsd magad a diétához! Először én a vacsora elhagyását javaslom, majd ha hozzászoktál, elhagyhatod a reggelit is. Éhes leszel, de hozzá fogsz szokni. Amikor eszel, vigyázz a szénhidrátmennyiségre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!