A teljes kiörlésű liszt miért drágább, mint a fehér liszt? Nehezebb megőrölni? (az én logikám szerint egyszerűbbnek, ezáltal olcsóbbnak kéne lennie az "egészségnek") Molnárok válasza előnyben!
Két oknál fogva:
Az első, hogy a sok birka az egészségesebb címszó alatt bármi áron megveszi, így minek olcsóbban adni, ha drágán is megveszik?
A második ok pedig nem ennyire nyomós érv, de a teljes kiőrlésű liszt könnyebben tönkremegy, mert maradnak vissza olajok, amik avasodnak. De mivel manapság a liszt ritkán áll ennyi időt (még a szállítást is figyelembe véve...) ezért a fő ok az első pont :)
Ráadásul ha a fehér lisztre nagyobb az igény, nagyobb méretekben állítják elő, az költséghatékonyabb. (Nem ismerem a pontos technológiát, de az nyilván egy nagyon laikus megközelítés, hogy az egyikből nem kell kiszedni valamit, és csak ettől olcsóbb kell legyen.)
És az is igaz, hogy mindennek meg lehet duplázni az árát, csak azért mert ezobioöko. Akinek ilyenre van igénye, az tipikusan kevésbé árérzékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!