Segítség! Betegség után mit egyek?
Az a helyzet, hogy vasárnap este megettem 2 szelet húst, ami valószínűleg romlott volt (kösz Nagyi....). Hétfőn minden kijött belőlem, olyan hasmenésem volt, hogy az nem igaz :S Aztán kedden az állandó hányinger és szédülés mellett letuszkoltam kb. 2 liter vizet (tudom, hogy nem sok, 3-4 litereket iszom, de nem ment le több), megettem kb. 150 gr ropit, 1db nagy islert és kb. 1 gombócnyi fagyit este, napközben meg szőlőcukrot szopogattam. Egyáltalán nem voltam éhes, de gondoltam még ez is jobb a semminél.
Ma már szerencsére elmúltak a panaszaim, megettem egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret reggel, rajta sajttal, pár szem ropit, 2 túró rudit. Vízből már megittam 1,5 litert és ittam multivitaminos pezsgőtablettás löttyöt is.
Szeretnék valami fehérjét is enni a sok szénhidrátos vacak után, de sima túrót nem merek... A tonhal (saját lében) jó választás lenne...? Esetleg tojás? :/
Köszönöm a válaszokat!
Végül maradt a ropi, a teljes kiőrlésű kenyér meg a sajtos kifli.
A fagyitól nem lett semmi bajom. Az isler meg csupa liszt volt, lekvár max. 1 gramm, ha volt benne... (Azért is mertem megenni.)
én ilyenkor ezeket szoktam
kefír abonetteel vagy ilyen korpás kekszel
piritós mézzel
főtt krumpli almakompóttal, párolt husival-csirke, pulyka
piritós sajttal, sonkával
alma, banán, dió, mogyoró, pisztácia
rizs husival
zöldségleves, májgombócleves
sült csirke, étcsoki-valahogy ezeket kívánom, szokott segíteni
Köszönöm! :)
Hát nekem még régebben a reszelt almát javasolták, úgy égett tőle a gyomrom, hogy csak na :D
Ropit ettem, főtt krumplit, sovány túrót meg saját készítésű teasüteményt. Meg túró rudit .___. Most már szerencsére jól vagyok, de a kávét azért még 1-2 napig hanyagolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!