Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Beteg vagyok mit egyek? Fája...

Beteg vagyok mit egyek? Fája torkom, lázam van, izomlázam, az ágyból nem tudok fel kelni, köhöhök, stb tehat fáj mindenem, mit egyek mit igyak?

Figyelt kérdés
2012. márc. 1. 11:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Citromos-mézes teát (amilyet szeretsz), és sima hajában főtt krumplit magára, egy kevés sóval. Ha már jobban leszel, akkor csirkemell, rizs is szóba jöhet. Pihenj sokat, vegyél be gyógyszert, ha szükséges, és ahányszor csak tudsz, vagy lehet, igyál teát, meleg italokat. Én nem nagyon vagyok oda a teáért, magára főleg nem szeretem, de én is most másztam ki egy megfázásból, és ittam reggel és este egy neo citrant (a torokfájásomat enyhíti, és jobban kedvelem, mint a teát), és napi 2-3-szor egy bögre meleg gyümölcsteát. A méz nagyon jó, magára is ehetsz 1-2 kanállal, de én pl. nem szeretem egyáltalán... teába is csak keveset teszek.

Ha száraz a köhögésed, fáj a torkod, akkor mindenképp legyen valami a nyakadon, egy vékonyabb sál pl. Éjszakára egy nagyobb zsepit tegyél langyos vízbe, majd csavard ki épp annyira, hogy nem csöpögjön, és azt tedd a nyakad köré egy sál, kendő alá. Reggelre felszakítj aa köhögést, ha köhögsz. A mellkasra vastagon kent disznózsír is hatásos éjszakára (lefóliázva, hogy ne kenj össze mindent), de ha nincs hozzá gusztusod, akkor maradjon a langyos vizes kendős megoldás.

Pucolj meg egy hagymát, szúrd villára és állítsd egy pohárba, hagymával kifelé. Magába szívja a baktériumokat, bacilusokat, tisztítja a levegőt. Ehetsz is hagymát, de persze a kirakott hagymát 1-2 nap elteltével dobd ki ahogy van. Ha szereted, a hagymatea is hatásos, neten találsz recepteket. Van, aki arra esküszik, hogy egy fél fej hagymát felkarikáz, lecukrozza, pár órát állni hagyja, majd a kifolyt levét kanalazgatja egy napig, torokfájásra jó. Ezt még nem próbáltam.

Gyümölcsöket, citrusféléket és bogyós gyümölcsöket is ehetsz.

2012. márc. 1. 11:54
 2/4 A kérdező kommentje:
kőszi nagyon
2012. márc. 1. 11:56
 3/4 A kérdező kommentje:
még 25 fokba is fázok.. főleg este
2012. márc. 1. 11:59
 4/4 anonim ***** válasza:
A fentieken kívül meleg levest egyél és ha 38 fölé megy a lázad, Algoflexet vegyél be, az izomfájdalmat is csökkenti a lázzal egyetemben.
2012. márc. 1. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!