Mondanátok olyan ételeket amik egészségesek?
Tudom, hogy zöldség, gyümölcs, hal egészséges. De olyan ételeket mondanátok amit kész ételek és nem hizlalnak, jót tesznek a gyomornak, emésztésnek? Mik azok amik nem egészségesek és hizlalnak? Tudom pl. a kenyér, zsíros ételek de még mik?
Ne azt írjátok, hogy amibe sok a fehérje, meg protein meg ezeket mert úgysem értem:D hanem magát az ételeket nevezzétek meg! Még annyit, hogy olcsók legyenek!:)
Semmi sem egészségtelen, ha nem tudsz mértéket tartani. Pl. a cukor elképesztően hizlaló, meg rossz, de nem fogsz belehalni, ha naponta 2-3 kiskanálnyit fogyasztasz belőle.
Én nagyon szeretem a halas szendvicseket, teljes kiőrlésű kenyérrel, salátával, sült vagy párolt hallal.
Zöldség leves, különböző krémlevesek, főzelékek.
Mindenféle saláták csirkével, gombával, tengergyümölcseivel. A töltött paprika sem túl hizlaló, ha nem eszel hozzá sok fehér kenyeret.
Rizzsel párolt zöldségek, párolt csirke.
csicseribirsó!! nagyon egészséges és finom is
natúr joghurt
köleskása (fél bögre köles megfőzve, hozzá méz, esetleg kókuszreszelék)
méz /mértékkel/
2. vagyok: én például innen válogatok: [link]
Itt konkrét receptek vannak, egészséges, kalóriaszegény ételekkel.
Teljeskiörlésű kenyeret persze, hogy lehet kani, manapság már bárhol. De arra készülj fel, hogy eléggé más az íze, mint a fehér kenyérnek, én szenvedtem vele sokat, míg sikerült megszoknom.
Én a magvas kenyereket, zsömléket jobban bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!