Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért nincs étvágyam, miért...

Miért nincs étvágyam, miért nem tudok hízni?!

Figyelt kérdés
Már évek óta nagyon sovány vagyok,sokan meg is jegyzik nekem :( Nincs étvágyam,de mikor néha-néha van,akkor sem látszik meg rajtam...Mitől van ez?Mit tegyek,hogy legalább pár kilót fel tudjak szedni?

2012. ápr. 18. 23:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Tipp: étel-intolerancia. Ki kellene vizsgáltatni.
2012. ápr. 19. 01:59
 2/7 anonim válasza:
Szia!Egyél mézet és mozogj sokat.De ha ilyen az alkatod nem sokat tehetsz.
2012. ápr. 19. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Ugyan ez! :D Hiába zabálok rengeteget, sütiket, csokit, éjjel-nappal nassolok, a családom elhalmoz minden kajával és egyszerűen képtelen vagyok hízni. Mások szerint szerencsés vagyok, de nekem ez inkább szörnyű. Én is kíváncsi lennék, hol itt a megoldás..
2012. ápr. 22. 15:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Próbálkozz nutellával, sajttal, majonézzel..
2012. ápr. 22. 16:58
 5/7 anonim válasza:

Lehet ez fizikai oktol, pszichikai oktol, alkati kerdes, vagy csak hanyagsag.

Fizikai okot orvossal kene kivizsgaltatni. De, akkor mas bajod is lenne mar, nem csak az etvagytalansag, szoval valoszinu nem ez az.

Aztan ha valaki feszult, stresszes sokszor etvagytalan is. Mas lelki gondok is okozhatnak etvagytalansagot, de ezek osszetettebbek,

feltarasukhoz pszichologiai szakember segitsegere van szukseg.

Ha sem fizikai, sem nem pszichikai az ok, akkor az is lehet , hogy alkatodbol adodoan vagy vekony, vagy kevesebb etelre van szukseged mint masoknak.

Ha ez sem, akkor egyszeruen hanyagsag az oka, nem figyelsz oda az etkezesekre. Pl kihagyod a reggelit stb..Ha vki vmilyen

etkezest kihagy akkor "osszeszukul a gyomra" es utana mar nem is tud annyit enni, vagy epp nem is lesz ehes. Es ez halozodik.

Hizni eleg nehez egy sovanynak. Mert sokszor a sovanysag alkatbol adodik. Olyankor ezt el kell fogadni, hogy ez a normalis.

Ha nem akkor csak ugy lehet hizni, hogy az izom tomeget noveled a teseteden.

A hizas, az izom novelese, es nem a háj felszedese!!! Az izommal egyut jon a zsir is, szoval nem kell azert aggodni. De nem magaban kene zsirt felszedni.

Tehat nem csokit, fagyit es chipszet kene 1000rel. (Bar teny, hogy vekony lanyok tobbet ehetnek ilyen etelekbol is, de MERTEKKEL)

Mindenkepp sportolni kene valamit a vekonyaknak is. A mozgas meghozza az etvagyat is. Gyaloglas, biciklizes, futas, uszas, aerobik, tanc stb stb.

Izom novelesere meg marad a sulyzozas.

Odafigyelni az evesre, ha lehet egeszsegesebb etelekkel.

Akinek nagyon nem megy az eves, annak meg azt szoktak tanacsolni, hogy probaljon meg tobbszor keveset enni.

Tehat 4-5 szor enni naponta, kis adagokat.

2012. ápr. 23. 06:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia szerintem egy Pajzsmirigy szint ellenőrzés megoldaná a kérdést. Én 2 éve 161cm magas és 38 kiló voltam kiderült túlműködik a pajzsmirigyem talán nálad is ez lehet a probléma.
2012. ápr. 23. 08:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Étvágytalanság- azzal h keveset eszel, összeszűkült a gyomrod. Egyél olyat amit szeretsz, és többször kis adagot
2012. máj. 5. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!